İslam Forumu - İslami Forum
Kullanıcı Adı Sürekli Bağlı Kal
Şifre:
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Favorilere Ekle  |  Yazdır  
Gönderen Konu: FE EYNE TEZHEBUN(Nereye gidiyorsunuz ?) Ey Müslümanlar  (Okunma Sayısı 381 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
10 Ekim 2008, 10:40:46
mehmet akif

mehmet akif

Yazar

*

Üye No : 25901

Konu  : 172

Aldığı Teşekkür 20
yollar ki Allah a çıkar bendedir...
« : 10 Ekim 2008, 10:40:46 »

FE EYNE TEZHEBUN ( Nereye gidiyorsunuz  ?) Ey Müslümanlar

Ahir zamanın kendini hissettirdiği şu günlerde, Rabbimizin ikazlarını neden duymamazlıktan geliyoruz acaba? Nereye gidiyorsunuz? Nerede Muhammed ümmeti? Nerede iffeti için mücadele eden Nene hatunlar? Nerede Sütçü imamlar? Soruları da bu ikazdan sonra geliyor aklımıza. Kültürlerin sınırlarının kalktığı, artık tüm dünyayı bir ekrandan takip ettiğimiz ve hep gelişmesiyle övündüğümüz teknoloji nin yan etkileri bizi biz olmaktan çıkarıyor ve bambaşka bir varlığa dönüşmemize sebep oluyor.
   Örtünmeler lafta kaldı, başörtülü yarı çıplaklar değil bizim bacılarımız, biz böyle görmemiştik, saçının bir tek telini göstermemek için mücadele eden iffet abideleri nerede? Chatlerle, İslami sohbet kisvesi adı altında internet üzerinden oynanan oyunların sonucu yıkılan yuvalar bizim değildi, çilekeş annelerimiz vardı bizim, hakkın her emrine boyun eğen, abdestsiz yavrularını emzirmeyen, boğazlarından haram lokma geçirmeyen annelerimiz nerede? Camilerde en önde saf tutan, tevazusu, hoşgörüsü ve güzel ahlakıyla insanlığa örnek olan ama dinine halel geldiği zaman kaplan kesilen gençler vardı, Saatlerini oyun salonlarında öldüren, anne ve babasına başkaldırmaya hiç tereddüt etmeyen gençler türedi, bir ömür babasının önünde iki büklüm olan, onun gölgesine bile basmayan, annesini sırtında hacca götüren gençler nerede?
   İşten eve yorgun gelen babalar çocuklarını okşamaktan aciz kaldı, kahvehanelerde öldürülen vakitler evlatların yerini aldı, para vermeyi babalık sanan insanlar türedi, kalmadı örnek babalar, akşamları eve güler yüzle gelen, çocuklarını sevgiyle kucaklayıp bağrına basan, ailesiyle vakit geçirebilmek için koşa koşa evinine gelen, eşini kördüğüm gibi, hiç açılmayacakmış gibi seven babalar nerede?
   Kardeşlik menfaat demek di artık, kavga ve dövüşün aralarında hiç eksik olmadığı kardeşlikler türedi, küslükler girdi araya mesafeler ayırdı birbirinden, Oysa öyle değildi kardeşlik, emekti, merhametti, birbirini Allah rızası için sevmekti, bu sevgini hiçbir bedeli yoktu, birinin canı acıdığı zaman koşan kardeşler nerede?
   Komşusu aç iken tok yatamayan insanlar aynı binada birbirlerine yabancı kişiliklere büründüler, hani kötü gün dostuydu komşular, hani kardeşten de öteydi, bir derdin olunca koşardı ilk önce, yapma gülücüklerle kandırıldı insanlar, hasta yatağında kıvranırken komşular bir seher vakti koptuk birbirimizden, birbiri için canını verecek samimi komşular nerede?
   Kalmadı hiçbir şeyin tadı, sevdalar cismaniyet duygusuna feda edildi, yok artık sevgilinin hilal kaşlarına şiir yazanlar, birbirini Allah rızası için seven aşıklar kalmadı, lale devrinde kaldı sonsuz sevdalar, msn konuşmalarından devşirilen sevgi çiçeği sunuldu yapmacık Leylalara, birbirini görmeden aşık olan nesiller türedi, kalmadı aile mevhumu bir gecelik eğlencelerin adı oldu sevda, oysa ne kadar kutsaldı o, Miracın Cebrail in gidemediği kısmında saklıydı o, Hz.Haticeyle efendimiz arasındaki hassas çizgiydi, Hz Ayşe nin kalbinde ki kördüğümdü, Yusuf un zindanın da saklıydı, Züleyha nın gözyaşlarında, Bir perdenin arkasına saklanan her şey perdenin düşmesiyle ortaya çıkmıştı… Gönüllerin muhtaç olduğu sevdalar nerede?
   Bayramları bir araya gelen akrabalarla sohbet edilir bayramın tadı öyle çıkardı, Şimdilerde bir telefon etmeye bile üşenir oldu insanlar, menfaattin âli tutulduğu bir zaman da bayramlarda da kimsesiz kaldık, ben gideyim oda bana gelir mantığıyla hareket eden insanlar ayırdı bizleri, birbiriniz karşılık beklemeden seven, akrabalar nerede?
            Yoktu kefenin cebi, dünya malının olmazsa olmaz bir meta haline geldiği, insanların parasına göre itibar gördüğü günlerde, her şeyin karşılığı oldu para, maaş kaç sorusunun cevabı oldu itibarımız, nerdeydi Hasırlar üzerinde yatan Ömerler, Nerde öldüğün de ardında bir kılıç. Bir at bırakabilen koca devlet reisleri, bir bardak su içtiğinde yoksa dünyaya meyil mi ettim diye hıçkıra hıçkıra ağlayan Halifeler nerede?
           Ahir zamanı yaşadığımız şu günlerde İnsanların durup bir an düşünmeleri gerekir, durun kalabalıklar bu cadde çıkmaz sokak haykırsam kollarımı makas gibi açarak sözleri yankılanmalı kulaklarımızda biz bu değiliz, biz İslamiyet in bayraktarlığını yapmış Necip bir milletin torunuyuz… Bize yakışan dinimize kültürümüze bağlı kalarak yaşamaktır. Özenti insanı kendi benliğinden koparır.

MEHMET AKİF BALTACI

« Son Düzenleme: 10 Ekim 2008, 10:42:40 Gönderen: mehmet akif » Logged

Gül devrini bilseydim onun bülbül olurdum..YA Rab beni evvel getireydin ne olurdu.....
10 Ekim 2008, 11:31:48
seracettin

سراجدين

Admin

*

Üye No : 6937

Konu  : 50

Aldığı Teşekkür 33
Gelecek, bugünden onun için hazırlananlara aittir.
« Yanıtla #1 : 10 Ekim 2008, 11:31:48 »

Offf offf, Akif kardeşim bu nasıl bir yazı? :AHH:
Yaralarımı parçaladın gittin, içimizi okudun be mübarek arkadaşım...
Saydıklarından hiç birşey kalmadı gibi, hepsi tarihin tozlu sayfalarında kaldı. Çocuklarımıza anlatacağımız hikayeler oldu hepsi...
Allah'ım bizleri bu durumdan kurtar... :AHH:

10 Ekim 2008, 12:57:37
NeVaNuR

sor ey kırmızı Gülüm zalimin yüzüne sor. Neden neden hep zulüm sor ey gülüm gülüm sor!!!

Minare Team

*

Üye No : 20658

Konu  : 98

Aldığı Teşekkür 28
Gel ey kırmızı gülüm, Derdime gel sen ağla...
« Yanıtla #2 : 10 Ekim 2008, 12:57:37 »

OOff Off ki ne of
Aff Aff Aaff Ya Rabbim Af...

anlaşılan nereye gidiyoruz Allah ın azabı ve ve öfkesine  :AHH:

ne oluyor bize ya da ne oldu    bu gidişata bir dur demeli yolumuzu azap tan İlah'i rızaya doğru çevirmeli 

ama lafla da peynir gemisi yürümez icraat ve amel gerek
ve ben bu konuda çook çook mahcubum  :AHH:

acı gerçeklerle yazılmış çok güzel bir uyarı yazısı Allah Razı olsun
« Son Düzenleme: 10 Ekim 2008, 13:00:39 Gönderen: NeVaNuR » Logged

AğLaYaNı GüLDüRMeK, AğLaYaNLa AğLaMaKTaN DaHa DeĞeRLiDiR.
 BiR İnSaNı HeRHaNGi BiRi KıRaBiLiR aMa BiR TeK, En ÇoK SeVDiĞi AcItABiLiR.

YaLaN SöYLeMeMeK DeĞiL, GerÇeĞi GiZLeMeMeK MaRiFeTTiR.
 "SaNa İhTiYaCıM VaR, GeL!" DiYeBiLMeKTiR GüÇLü OLMaK.

BiRi SaNa GiT DeDiĞiNdE "KaLMaK İsTiYoRuM" DiYeBiLMeKTiR SeVMeK...
 ÖZüR DiLeMeK DeĞiL "AffEt BeNi" DiYe HaYKıRMaKTıR PiŞMaN OlMaK!

Ve GuRuR, KaYbeDeNleRiN, AcİzLeRiN MaSKeSiDiR,
 SEVGİ DoLU YüReKLeRiN GuRuRu oLMaZ!...
10 Ekim 2008, 13:05:43
pırlantanur

pırlantanur

Yeniyim

*

Üye No : 59351

Konu  : 0

Aldığı Teşekkür 0
« Yanıtla #3 : 10 Ekim 2008, 13:05:43 »

allah razı olsun abi

allah ım cümlemizi iki cihandada mutlu iyi ve güzel yaşamamızı nasip et amin
10 Ekim 2008, 21:37:03
CeNNeT

Kurucu

*

Üye No : 2

Konu  : 947

Aldığı Teşekkür 142
...RaBBiMiN YoLuNDa SeVDaLiYiM BeN...
« Yanıtla #4 : 10 Ekim 2008, 21:37:03 »

OOff Off ki ne of
Aff Aff Aaff Ya Rabbim Af...

anlaşılan nereye gidiyoruz Allah ın azabı ve ve öfkesine  :AHH:

ne oluyor bize ya da ne oldu    bu gidişata bir dur demeli yolumuzu azap tan İlah'i rızaya doğru çevirmeli 

ama lafla da peynir gemisi yürümez icraat ve amel gerek
ve ben bu konuda çook çook mahcubum  :AHH:

acı gerçeklerle yazılmış çok güzel bir uyarı yazısı Allah Razı olsun

Sen Yolcu Bu Yalan Dünya Hancıdır
Öyle Bir Gün Varki Yürekte Sancıdır
Yer Gök Bir Olup Da Hesap Sorulunca
En Sevdiğin Bile Senden Davacıdır

11 Ekim 2008, 00:10:36
mehmet akif

mehmet akif

Yazar

*

Üye No : 25901

Konu  : 172

Aldığı Teşekkür 20
yollar ki Allah a çıkar bendedir...
« Yanıtla #5 : 11 Ekim 2008, 00:10:36 »

Allah sizlerden razı olsun..inşallah bu türlü insanlardan olmayız

Gül devrini bilseydim onun bülbül olurdum..YA Rab beni evvel getireydin ne olurdu.....
11 Ekim 2008, 00:16:58
Amin€

''Bakmayın benim böyle küçük olduğuma.. Benim Kocaman bir yüreğim var... Alemlerin rabbinin konuk olduğu...''

Minare Team

*

Üye No : 5293

Konu  : 566

Aldığı Teşekkür 53
HanZala...
« Yanıtla #6 : 11 Ekim 2008, 00:16:58 »

Çok Harikaydı...Bu yazının üzerine daha ne denilebilirdiki...Uyanalım ey Müslümanlar!!

11 Ekim 2008, 00:21:51
gülvisal

Süper Mod

*

Üye No : 1097

Konu  : 907

Aldığı Teşekkür 79
dağlar bile dayanmadı ağırdır yüküm
« Yanıtla #7 : 11 Ekim 2008, 00:21:51 »

HANGİ GÜZEL YÜZDÜR Kİ TOPRAK OLMADI!..  HANGİ CEYLAN GÖZDÜR Kİ YERE AKMADI!..

11 Ekim 2008, 00:26:53
gülvisal

Süper Mod

*

Üye No : 1097

Konu  : 907

Aldığı Teşekkür 79
dağlar bile dayanmadı ağırdır yüküm
« Yanıtla #8 : 11 Ekim 2008, 00:26:53 »

Uyanalım ey Müslümanlar!!

Aslında herşeyin ama herşeyin farkındayız da.....

Allah c.c razı olsun Mehmet Akif Kardeşim

HANGİ GÜZEL YÜZDÜR Kİ TOPRAK OLMADI!..  HANGİ CEYLAN GÖZDÜR Kİ YERE AKMADI!..

11 Ekim 2008, 00:35:36
davacigenc

İmanlı insanlardan meydana gelen toplum her devirde asr-ı saadeti yaşayan, saadeti asra taşıyan bir toplumdur!!!

Isınıyorum

*

Üye No : 36911

Konu  : 23

Aldığı Teşekkür 8
ŞİMDİ ÖZ VATANIMDA YASAKTIR BAŞÖRTÜSÜ...YASAKTIR
« Yanıtla #9 : 11 Ekim 2008, 00:35:36 »

Allah ( cc ) razı olsun mehmet akif abi ...    :AHH:
toplum cahilliye devrine döndü tekrardan ...  ( genelleme  yapmam bütün toplumdaki insanları değerlendirmem anlamına gelemez kardeşlerim , benim kastım toplumların geneli MAALESEF )  Sözüm meclis dışarı ALLAH nezaretinde ...

Anahtarlar: mehmet akif baltacı yazıları nereye gidiyorsunuz 
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Favorilere Ekle  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: