İslam Forumu - İslami Forum
Kullanıcı Adı Sürekli Bağlı Kal
Şifre:
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Favorilere Ekle  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Balarısı ve Güneş  (Okunma Sayısı 587 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
23 Şubat 2008, 13:40:38
hkumcu3

zümra

Isınıyorum

*

Üye No : 6584

Konu  : 42

Aldığı Teşekkür 6
« : 23 Şubat 2008, 13:40:38 »

Balarısı ve Güneş           
URL=http://imageshack.us][/URL]

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap

Yarın saat 11.30'da güneşin hangi noktada bulunacağını kesin şekilde belirtebilir misiniz?

Bu çok zayıf bir ihtimaldir. Fakat bir balarısı için, böyle işlemler çocuk oyuncağı sayılır.Yılın hangi mevsiminde, günün hangi saatinde, güneşin nerede bulunduğunu bütün canlılar arasında belki de en iyi bileni, balarısıdır. Çünkü bütün faaliyetleri bu bilgiye bağımlı olarak düzenlenmiştir.

Balarısı güneşe bakarak yolunu bulur. Bulduğu çiçekleri, kendi arkadaşlarına, güneşe bakarak tarif eder. Sonra hep beraber giderler, o çiçekleri elleriyle koymuş gibi bulurlar. İsterse aradan saatler geçmiş, güneşin gökyüzündeki konumu değişmiş olsun. Arıların hesabında gerekli ayarlamalar her zaman en sağlıklı bir şekilde yapılır asla kaybedilmez.

Peki, hava bulutlu olduğu zaman arılar ne yapar? Hiçbir şey değişmez. Yeter ki, bulutların arasından ufacık da olsa bir parçacık mavilik görünsün. Oradan gelen ışığın polarizasyon düzlemini bulur, güneşin nerede saklandığını yine çıkarırlar. Ve, görünmeyen güneşin konumuna göre adres tarif ederler, adres bulurlar.

Işıktaki polarizasyon hâdisesini insanlar ondokuzuncu yüzyılda keşfettiler. Oysa balarıları, binlerce senedir polarize ışığı kullanarak yollarını buluyor ve asla şaşırmıyorlar.

Balarısı göğün maviliğine bakıp güneşin yerini hesaplamayı şuursuz tabiattan yahut kör tesadüften öğrenmedi. Balarısının minicik beynine, güneşin yıllık hareketlerini bunlar programlamadı. Aslında balarısının bunlardan hiçbirine ihtiyacı yok. Çünkü onun, herşeyi gören ve herşeyi bilen bir Rabbi var. Şahit mi?

İşte balarısı, işte güneş... Arı, kendi varlığına ancak kendisi kadar şahitlik ederken, Rabbinin varlığına ve birliğine, güneşle el ele verip öylece şahitlik eder. Ve kendisine yol gösterenin, güneşi ve ışığını yaratandan başkası olamayacağını, güneş kadar açık ve parlak bir şekilde gösterir.

Rabbin balarısına ilham etti: "Dağlardan, ağaçlardan, insanların kurduğu kovanlardan kendine evler edin. Sonra meyvelerin hepsinden ye de, Rabbinin sana has kıldığı, şaşırmayacağın yaylım yollarına çık." Onların karınlarından çeşitli renklerde bir şerbet çıkar ki, onda insanlar için şifa bulunur. Düşünen bir topluluk için şüphesiz bunda bir delil vardır.
(Nahl Sûresi, 68-69)

Ümit Şimşek
23 Şubat 2008, 14:33:12
VuSLaT

Admin

*

Üye No : 11

Konu  : 1286

Aldığı Teşekkür 191
Vuslatın Kalbimde Lâle...
« Yanıtla #1 : 23 Şubat 2008, 14:33:12 »

mükemmel...
harika...
Çünkü onun, herşeyi gören ve herşeyi bilen bir Rabbi var...
ne güzel RABBİM...
sağolasın ablam görmek isteyen gözlere harika bir paylaşımdı...

23 Şubat 2008, 14:44:28
ASYALI

ASYALI

Yazar

*

Üye No : 8194

Konu  : 100

Aldığı Teşekkür 20
« Yanıtla #2 : 23 Şubat 2008, 14:44:28 »

Mektubatı samedaniyei rabbaniye olduğu için ona da herşeyi rabbi öğretmiştir.
Bunu kalkıpta sersem tabiata versen ahmaklık etmiş olursun der üstad bediüzzaman.
Allah razı olsun.
İstifadeli bir açılım olmuş
Ve minellahi tevfik.
Baki selamlar.

SEVGİ GÜNEŞİNİN GURUB ETTİĞİ KARANLIK BİR DÜNYADA ,İNSAN BÜTÜN DÜNYANIN SULTANI OLSA NEYE YARAR Kİ?
23 Şubat 2008, 15:42:12
hkumcu3

zümra

Isınıyorum

*

Aldığı Teşekkür 6
« Yanıtla #3 : 23 Şubat 2008, 15:42:12 »

cenabı hakkın yarattığı canlı cansız varlıklardaki mükemmelliği ve güzelliği görmeli ve Allah a şükretmekte kusur etmemeliyiz.
rabbim sizlerden razı olsun selamla duayla bulunun her zaman inşallah
« Son Düzenleme: 23 Şubat 2008, 15:44:16 Gönderen: hkumcu3 » Logged
23 Şubat 2008, 16:26:03
RADENUR

NURA_HASRET ( RADENUR İSMİNİN BÜTÜN HAKLARI ŞAHSIMA AİT OLUP İZİNSİZ KULLANILAMAZ..KULLANILDIĞI TAKDİRDE HAKKIMZ O ŞAHISLARA HELAL DEĞİLDİR... ) :(

Minare Team

Üye No : 111

Konu  : 132

Aldığı Teşekkür 35
Varamadım hasretine...Sevdaların ülkesine...
« Yanıtla #4 : 23 Şubat 2008, 16:26:03 »

Bu ne tevafuktur ki sevgili hkumcu3 daha bu sabah kavlatısında babamla bu konu üzerine konuştuk..kendisi benim bal yemeyişimden şikayetçiyidi..  Nahl Sûresini ayetiyle birlikte açıklayıp balın ne kadar şifalı olduğunu bana anlattı ki biliyoruz tabiki ama...  bu paylaşımıda görünce tevafuk gibi bişe oldu yani.. bu arada anlayana çok büyük bir işaret var balda ve arıda... Allah razı olsun güzel ve bilgi içeren bir paylaşımdı..

23 Şubat 2008, 16:40:47
hkumcu3

zümra

Isınıyorum

*

Aldığı Teşekkür 6
« Yanıtla #5 : 23 Şubat 2008, 16:40:47 »

allah senden de razı olsun kardeşim hiç bişey sebebsiz değil değil mi?kardeşim cümlemizden razı olsun.bende sabır konusunu incelerken buldum ve sizlerle paylaşmak istedim vardır bir hikmeti..selam ve duayla kal kardeşim
26 Şubat 2008, 22:55:39
ASYALI

ASYALI

Yazar

*

Üye No : 8194

Konu  : 100

Aldığı Teşekkür 20
« Yanıtla #6 : 26 Şubat 2008, 22:55:39 »

Bu ne tevafuktur ki sevgili hkumcu3 daha bu sabah kavlatısında babamla bu konu üzerine konuştuk..kendisi benim bal yemeyişimden şikayetçiyidi..  Nahl Sûresini ayetiyle birlikte açıklayıp balın ne kadar şifalı olduğunu bana anlattı ki biliyoruz tabiki ama...  bu paylaşımıda görünce tevafuk gibi bişe oldu yani.. bu arada anlayana çok büyük bir işaret var balda ve arıda... Allah razı olsun güzel ve bilgi içeren bir paylaşımdı..
Kıymetli hocam
Cenab-ı Allahın işlerine baktığımızda hiçbirşeyde ama hiçbirşeyde bir israf bulamayız.
Bal arısının zehir içinden bize o tatlı balı sunması zaten büyük bir mucize.
Tabiat perestlere büyük bir mucize daha öteye gitmeye ne hacet.
Demek bal yemiyorsunuz hımmm büyük bir eksiklik tabi hocam(latife olsun)
Hkumcu da maşallah güzel bir paylaşımı bizim nazarlarımıza vermiş tekrar tekrar okuduk.
Allah razı olsun.

SEVGİ GÜNEŞİNİN GURUB ETTİĞİ KARANLIK BİR DÜNYADA ,İNSAN BÜTÜN DÜNYANIN SULTANI OLSA NEYE YARAR Kİ?
27 Şubat 2008, 16:51:57
RADENUR

NURA_HASRET ( RADENUR İSMİNİN BÜTÜN HAKLARI ŞAHSIMA AİT OLUP İZİNSİZ KULLANILAMAZ..KULLANILDIĞI TAKDİRDE HAKKIMZ O ŞAHISLARA HELAL DEĞİLDİR... ) :(

Minare Team

Üye No : 111

Konu  : 132

Aldığı Teşekkür 35
Varamadım hasretine...Sevdaların ülkesine...
« Yanıtla #7 : 27 Şubat 2008, 16:51:57 »

Kıymetli hocam
Cenab-ı Allahın işlerine baktığımızda hiçbirşeyde ama hiçbirşeyde bir israf bulamayız.
Bal arısının zehir içinden bize o tatlı balı sunması zaten büyük bir mucize.
Tabiat perestlere büyük bir mucize daha öteye gitmeye ne hacet.
Demek bal yemiyorsunuz hımmm büyük bir eksiklik tabi hocam(latife olsun)
Hkumcu da maşallah güzel bir paylaşımı bizim nazarlarımıza vermiş tekrar tekrar okuduk.
Allah razı olsun.

evet gerçekten allah razı olsun arkadaştan...aynı gün bizde o mevzu hakkında konuşunca tevafuk oldu... Smiley biliyorum hocam büyük bir eksiklik... Smiley inşallah eksikliğimizi telafi ederiz... Smiley

Anahtarlar:
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Favorilere Ekle  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: