İslam Forumu - İslami Forum
Kullanıcı Adı Sürekli Bağlı Kal
Şifre:
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Favorilere Ekle  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Allah beni seviyor mu?  (Okunma Sayısı 650 defa)
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
06 Ağustos 2008, 12:20:25
hatice

VIP

*

Üye No : 33

Konu  : 449

Aldığı Teşekkür 46
Ben kalbimi dunya ipine baglamadim ki o kopunca ka
« : 06 Ağustos 2008, 12:20:25 »

Allah beni seviyor mu?
Allahın bizleri sevdiği ispatlanmış bir hadisedir. Asıl bizim bu dünyaya gönderilmemizin gayesi Allahı sevip sevmediğimizi ispat etmek içindir. Zira yokluk aleminin karanlıklarından varlık aleminin en nurani tepelerine çıkarıp, bizi Müslüman yapıp ve yine kimseye açmadığı esmasının tecellilerini 6.5 milyar içinde bize açarak bizi sevdiğini ispatlamış olmuyor mu?

Bir düşünün, sevmediğimiz birisine neden özelliklerimizi, sevdiğimiz şeyleri, sevmediğimiz şeyleri anlatalım ki? Onunla muhatap bile olmayız değil mi?

Hem Allah bizi sevmese ve itimat etmese bir çok mahlukuna vermediği yüzlerce organı neden bize versin ki ve neden özellikle akıl, ruh, kalp, vs..gibi kıymeti, kainat ağırlığında olan lüks mücevheratı boynumuza taksın ki? Birisinin bizi sevmesinin ölçüsü bize verdiği hediyenin kıymetiyle doğru orantılı değil mi?

Biz bu dünyada peşinen aldığımız bu nimetler karşısında Allahı sevme ve Ona itaat etme sınavına tabi tutulmuşuz. Allahın sevilmeye layık olduğuna zaten bizler iman edeceğiz.Bu bizi ilgilendiren bir durum.

Bazı şeylerin bize perdeli gelmesi sınavda olmamız nedeniyledir. Allahın elmayı bizzat elimize vermesi belki gönlümüze daha hoş gelebilirdi. Kendimizi, daha çok sevilen olarak hissettirebilirdi. Ama ağaçtan vermesi de bundan farksız değil mi? Zira ağacı, elmayı yapmada iktidarsız bırakması zaten buna delildir.

O halde bir tür okuyamama problemiyle karşı karşıyayız. Sizi çok iyi anlıyorum. Gerçekten iyi okunmadığında, altından kalkılması zor bir durum. Ama herhalde zihnimizde bir tür toptancı bir anlayış var. İnsanların içinde kaynadığımızı zannediyoruz. Sanki bize özel bir şey yokmuş gibi... Yine birisinin bizi sevme derecesi "bize özel" ikramlarıyla doğru orantılı görüyoruz. Ama emin olun etrafınız yalnızca size özel ikramlarla dolu...

Örneğin yaşamanız. Siz bunun fabrikasyon bir şey olduğunu mu sanıyorsunuz? Hemen bir biyologla konuşun. Ya da bir fizikçiyle veya bir doktorla veya kitaplarla… "zira okuduğunuz fenlerden her fen lisan-ı mahsusu ile" size bunu ispat edecektir.

Örneğin; sizin bu soruyu sormanız için gerekli olan hayatın hikayesinin 14 milyar ışık yılı önce başladığını biliyor musunuz?

Yani evren o müthiş patlama ile yaratılmaya başladığı anda 10 üzeri 45 santigrat derece sıcaklıktan yaklaşık 5 milyar yıl öncesine kadar genişleyerek -233 derece sıcaklığa düşmesinin sizin hayatınızla münasebetini biliyor musunuz? Bütün uzayın o sıcaklıkta bırakılması dünya gibi bir gezegenin yaratılması için en önemli ve ilk şart olduğunu bugün bütün fizik dünyası açıklıyor. Yani sizin bu soruyu sormanız için evren bu sıcaklığa gelmek zorunda...

Dünyamızın yaratılması emin olun bize özel. Çünkü bizim bu dünyada insan olarak hayatınızı sürdürmemiz biyologlara göre 250 milyonda bir ihtimaldir...

Hadi doğduk... Bize aklın verilmesi ve yine Müslüman olmamız aklı çatlatacak ihtimal oranlarıyla önümüze gelmiş. Ve verilen bu hayatın devam etmesi bütün kainatın tıkır tıkır işlemesi gibi sayıların aciz kaldığı bir ihtimal oranı ile bize her an ikram ediliyor Ve hayatımız devam ederken güneşin göz bebeğimize vuran ışık öpücüğü... Bunun bize özel olduğunu anlamak istiyorsanız körlere bakın, felçlilere bakın, geceden gündüze çıkamayan yani o gün güneşi görmeden ölenlere bakın. Emin olun bu size özel...

Bütün bunların dışında yalnızca size özel iltifatlarda var. Parmak iziniz, kan grubunuz, ses tonunuz, göz bebeğiniz ve her şeyden öte kimseninkine benzemeyen kaderinizle...

hanımlar.com 

Mezardakilerin pisman olduklari seyler icin dunyadakiller birbirlerini yiyorlar
13 Ağustos 2008, 01:14:40
elif_

Minare Team

*

Üye No : 279

Konu  : 323

Aldığı Teşekkür 81
« Yanıtla #1 : 13 Ağustos 2008, 01:14:40 »

Biz bu dünyada peşinen aldığımız bu nimetler karşısında Allahı sevme ve Ona itaat etme sınavına tabi tutulmuşuz. Allahın sevilmeye layık olduğuna zaten bizler iman edeceğiz.

Elhamdulillahi Rabbi'l Alemin.. Yaradan'a binlerce şükür ki bizi insanlıkla şereflendirip müslümanlık tacını takmış..

Ahh! Bi kıymet bilsek.. 

Rabbim razı olsun hatice abla, güzel yüreğine sağlık.

chi begam? har chi begam fayde nadare...

چي بگم.. هر چي بگم فايده نداره
13 Ağustos 2008, 02:13:41
mehmet akif

mehmet akif

Yazar

*

Üye No : 25901

Konu  : 172

Aldığı Teşekkür 20
yollar ki Allah a çıkar bendedir...
« Yanıtla #2 : 13 Ağustos 2008, 02:13:41 »

Eğer kendinizin Allah katındaki yerini merak ediyorsanız Allah ın sizin katınızdaki yerine bakın...Siz ona ne kadar yakınsanız , oda size o kadar yakındır...Siz yürüyerek gidin o size koşarak gelecektir....Siz Rabbim deyip kollarınızı açın o sizi kulum diye kucaklayacaktır....Paylaşım için teşekkürler Hatice kardeş....

Gül devrini bilseydim onun bülbül olurdum..YA Rab beni evvel getireydin ne olurdu.....
14 Ağustos 2008, 12:21:04
CeNNeT

Kurucu

*

Üye No : 2

Konu  : 947

Aldığı Teşekkür 142
...RaBBiMiN YoLuNDa SeVDaLiYiM BeN...
« Yanıtla #3 : 14 Ağustos 2008, 12:21:04 »

Yüregine saglik hatice abla, cok kiymetli bir paylasim olmus...

Allahu Zulcelal razi olsun...

Sen Yolcu Bu Yalan Dünya Hancıdır
Öyle Bir Gün Varki Yürekte Sancıdır
Yer Gök Bir Olup Da Hesap Sorulunca
En Sevdiğin Bile Senden Davacıdır

23 Ağustos 2008, 08:01:02
hatice

VIP

*

Üye No : 33

Konu  : 449

Aldığı Teşekkür 46
Ben kalbimi dunya ipine baglamadim ki o kopunca ka
« Yanıtla #4 : 23 Ağustos 2008, 08:01:02 »

Rabbim cumlemizden razi olsun
Allah Azze ve celle biz kullarini seviyor yeterki bizler O''NU hakkiyla sevmesini bilelim ve laikyle kul olalim

Mezardakilerin pisman olduklari seyler icin dunyadakiller birbirlerini yiyorlar
23 Ağustos 2008, 14:16:32
münteha

S.Güven

Isınıyorum

*

Üye No : 9412

Konu  : 67

Aldığı Teşekkür 15
Söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil.
« Yanıtla #5 : 23 Ağustos 2008, 14:16:32 »

Tam diyecektim ki evet Allah(cc) ,insanları,kullarını çok sever ama her kulunu eşit derece sevmez.En çok kulu ve habibi ,resulu hz.Muhammed(sav) efendimizi sever .Peki beni ne kadar sever acaba ?

Kardeşim Allah(cc) razı olsun cevabını verdi;

Eğer kendinizin Allah katındaki yerini merak ediyorsanız Allah ın sizin katınızdaki yerine bakın...Siz ona ne kadar yakınsanız , oda size o kadar yakındır...Siz yürüyerek gidin o size koşarak gelecektir....Siz Rabbim deyip kollarınızı açın o sizi kulum diye kucaklayacaktır....Paylaşım için teşekkürler Hatice kardeş....

"YARAB! Ne azabına dayanacak halim, Ne de rahmetinden mahrum kalmaya mecalim yoktur... Vefasızlık edip senden uzak kalsamda, halim sensiz edemeyeceğini haykırmaktadır. Vefasızlığım nisbetinde değil, ihtiyacım nisbetinde lütfuna talibim..."
23 Ağustos 2008, 14:30:26
talebe10

SeCuRiTy_wİsE

Yeniyim

*

Üye No : 43326

Konu  : 0

Aldığı Teşekkür 0
GaRiBuZZaMaN
« Yanıtla #6 : 23 Ağustos 2008, 14:30:26 »

ALLAH EBEDEN RAZI OLSUN GÜZEL BİR PAYLAŞIM okuduğum bir kitapta aşağı yukarı butün arkadaşların değindiği paylaşımları toplar derecede bir bilgi var bilginize :smlgl:yaradana ve yasadana emenet olunuz selametle^^ İkinci Nokta: Muhabbetullah, ittibâ-ı Sünnet-i Muhammediye Aleyhissalâtü Vesselâmı istilzam eder. Çünkü Allah'ı sevmek, Onun marziyâtını yapmaktır. Marziyâtı ise, en mükemmel bir surette zât-ı Muhammediyede (a.s.m.) tezahür ediyor. Zât-ı Ahmediyeye (a.s.m.) harekât ve ef'alde benzemek iki cihetledir.

Birisi: Cenâb-ı Hakkı sevmek cihetinde emrine itaat ve marziyâtı dairesinde hareket etmek, o ittibâı iktiza ediyor. Çünkü bu işte en mükemmel imam, zât-ı Muhammediyedir (a.s.m.).

İkincisi: Madem zât-ı Ahmediye (a.s.m.) insanlara olan hadsiz ihsânât-ı İlâhiyenin en mühim bir vesilesidir; elbette Cenâb-ı Hak hesabına hadsiz bir muhabbete lâyıktır. İnsan, sevdiği zâta eğer benzemek kabilse, fıtraten benzemek ister. İşte, Habibullahı sevenlerin, Sünnet-i Seniyyesine ittibâ ile ona benzemeye çalışmaları katiyen iktiza eder.

Üçüncü Nokta: Cenâb-ı Hakkın hadsiz merhameti olduğu gibi, hadsiz bir muhabbeti de vardır. Bütün kâinattaki masnuatın mehâsiniyle ve süslendirmesiyle kendini hadsiz bir surette sevdirdiği gibi; masnuatını, hususan, sevdirmesine sevmekle mukabele eden zîşuur mahlûkatı sever. Cennetin bütün letâif ve mehâsini ve lezâizi ve niamâtı bir cilve-i rahmeti olan bir Zâtın nazar-ı muhabbetini kendine celbe çalışmak ne kadar mühim ve âli bir maksat olduğu bilbedâhe anlaşılır. Madem, nass-ı kelâmıyla, Onun muhabbetine, yalnız ittibâ-ı Sünnet-i Ahmediye (a.s.m.) ile mazhar olunur; elbette ittibâ-ı Sünnet-i Ahmediye (a.s.m.) en büyük bir maksad-ı insanî ve en mühim bir vazife-i beşeriye olduğu tahakkuk eder.^^

"İslam, bugün öyle mücahidler ister ki, dünyasını değil, ahiretini dahi feda etmeye hazır olacak."
Anahtarlar:
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Favorilere Ekle  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: