logo
Kullanıcı Adı Sürekli Bağlı Kal
Şifre:

Sayfa: 1 ... 5 6 [7]   Aşağı git
  Favorilere Ekle  |  Yazdır  
Gönderen Konu: KUR'AN-I KERİM MEAL HATMİ...  (Okunma Sayısı 7877 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Mayıs 06, 2008, 09:20:23
yaren

Süper Yönetici

Üye No : 209

Konu  : 523

SESSİZİM
« Yanıtla #90 : Mayıs 06, 2008, 09:20:23 »

175 - İşte onlar, hidayeti verip sapıklığı, affedilmeyi bırakıp azabı satın alan kimselerdir. Bunlar, ateşe karşı ne kadar da sabırlıdırlar!

176 - Şüphesiz ki Allah kitabı hak bir sebeple indirmiştir. Kitap hakkında ihtilafa düşenler ise, şüphesiz haktan uzak, bir anlaşmazlık içindedirler.

Mayıs 07, 2008, 13:36:38
Amin€

Ey aşk seni seçtim! Ben’i geçtim…Vazgeçtim…

Özel Üye

Üye No : 5293

Konu  : 412

Bengisu
« Yanıtla #91 : Mayıs 07, 2008, 13:36:38 »

177.Yüzlerinizi doğuya ve batıya çevirmeniz iyilik değildir. Ama iyilik, Allah'a, ahiret gününe, meleklere, Kitaba ve peygamberlere iman eden; mala olan sevgisine rağmen, onu yakınlara, yetimlere, yoksullara, yolda kalmışa, isteyip-dilenene ve kölelere (özgürlükleri için) veren; namazı dosdoğru kılan, zekatı veren ve ahidleştiklerinde ahidlerine vefa gösterenler ile zorda, hastalıkta ve savaşın kızıştığı zamanlarda sabredenler(in tutum ve davranışlarıdır). İşte bunlar, doğru olanlardır ve müttaki olanlar da bunlardır.

178.Ey iman edenler, öldürülenler hakkında size kısas yazıldı (farz kılındı). Özgüre karşı özgür, köleye karşı köle ve dişiye karşı dişi. Fakat kimin (hangi katilin) lehine, onun (maktulün) kardeşi (varisi veya velisi) tarafından bağışlanırsa, artık (yapılması gereken) örfe uymak (ve) ona (maktulün varis veya velisine) güzellikle (diyet) ödemektir. Bu, Rabbinizden bir hafifletme ve bir rahmettir. Artık kim bundan sonra tecavüzde bulunursa, onun için elem verici bir azap vardır

Mayıs 09, 2008, 08:50:03
yaren

Süper Yönetici

Üye No : 209

Konu  : 523

SESSİZİM
« Yanıtla #92 : Mayıs 09, 2008, 08:50:03 »

179 - Ey temiz akıl sahipleri! Kısasta sizin için bir hayat vardır. Ümit edilir ki, korunursunuz.

180 - Birinize ölüm geldiği vakit, bir hayır (bir mal) bırakacaksa, babası, anası ve en yakın akrabası için meşru bir surette vasiyet etmek, Allah'tan korkan kimseler üzerine yerine getirilmesi vacib bir hak olarak size farz kılındı.

Mayıs 09, 2008, 11:08:17
huşyar

huşyar

Gelişmiş Üye

Üye No : 13943

Konu  : 11

KALBLER ANCAK ALLAH ı ANMAKLA MUTMAİN OLUR
« Yanıtla #93 : Mayıs 09, 2008, 11:08:17 »

181. Her kim bunu işittikten ve kabullendikten sonra vasiyeti değiştirirse, günahı onu değiştirenleredir. Şüphesiz Allah (her şeyi) işitir ve (her şeyi) bilir. *

182. Her kim, vasiyet edenin haksızlığa yahut günaha meyletmesinden endişe eder de (alakalıların) aralarını bulursa kendisine günah yoktur. Şüphesiz Allah çok bağışlayan hem de esirgeyendir. *

bir insanınnasıl güldüğünden terbiyesini Neye güldüğünden ise ZEKASINI ve seviyesini anla..... MEVLANA
Mayıs 29, 2008, 11:17:42
gula_islam

BayHaKiKaT

Yeni Üye

*

Üye No : 24325

Konu  : 0

« Yanıtla #94 : Mayıs 29, 2008, 11:17:42 »

kardeşler bende aranıza yeni katıldım Allah razı olsun yaptıgınız hizmetlerden dolayı
bir ayette yazmak istiyorum ama yanlış anlaşılmasın inşallah
''YAZIKLAR OLSUN O NAMAZ KILANLARA Kİ ONLAR KILDIGI NAMAZIN FARKINDA DAHİ DEĞİLLERDİR ONLAR NAMAZI SIRF GÖSTERİŞ OLSUN DİYE KILARLAR İŞTE BUNLARIN YERİ NE KÖTU DURAKTIR''
yaptıgımız her hizmeti Allah rızası icin yapalım ki Allah cc mahşerde diyecektir: ey kulum sen bu ibadeti benim icin yapmadın ki ben sana mukafatını vereyim..
(ALLAH BİZİ DOĞRU YOLDAN EYLESİN İNŞALLAH AMİN.)
Haziran 23, 2008, 08:39:40
selnur

Gelişmiş Üye

Üye No : 17054

Konu  : 185

kelimeler düşüncelerimizin giyimleridir...
« Yanıtla #95 : Haziran 23, 2008, 08:39:40 »

(Bakara suresi)
183. Ey iman edenler! Allah’a karşı gelmekten sakınmanız için oruç, sizden öncekilere farz kılındığı gibi, size de farz kılındı.

184. Oruç, sayılı günlerdedir. Sizden kim hasta, ya da yolculukta olursa, tutamadığı günler sayısınca başka günlerde tutar. Oruca gücü yetmeyenler ise bir yoksul doyumu fidye verir.43 Bununla birlikte, gönülden kim bir iyilik yaparsa (mesela fidyeyi fazla verirse) o kendisi için daha hayırlıdır. Eğer bilirseniz oruç tutmanız sizin için daha hayırlıdır.

Ellerden dualar alınmış, nefisler toklukta şimdi,
Dillerden zikirler alınmış sözler boşlukta şimdi,
Kalplerden sevgiler alınmış hisler yoklukta şimdi,
Gözleri yaş dolu Allah(celle celalüh)'ı anan dile hasretim
Anahtarlar:
Sayfa: 1 ... 5 6 [7]   Yukarı git
  Favorilere Ekle  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: