İslam Forumu - İslami Forum
Kullanıcı Adı Sürekli Bağlı Kal
Şifre:
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Favorilere Ekle  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Kuran Okurken ALLAH (c.c)'a Sığınmak...  (Okunma Sayısı 859 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
25 Haziran 2007, 06:16:32
TaHiR

Biz Hep Üç Kişiydik Ben,Keyfim ve Kahyası...Biz Yine Üç Kişiyiz Ben,Tepem ve Tası...!!!

Alışıyorum

*

Üye No : 28

Konu  : 120

Aldığı Teşekkür 20
Sen Olmazsan Yasarmi Bu Can...
« : 25 Haziran 2007, 06:16:32 »

Allah, bir deneme vasıtası olması için şeytanı, insanların zihinlerine gizlice telkin verebilecek özellikte yaratmıştır. Bu telkinin etkisi de insanların iman derecelerine göre değişir.

Şeytanın inkar edenlere karşı her istediğini yaptırabilecek bir gücü
varken, ihlaslı müminlerin imanına zarar verebilecek hiçbir gücü ve etkisi yoktur. (Hicr Suresi, 39-40)

Ancak, her ne kadar Allah'ın halis kullarını saptırma gücü olmasa da onların dikkatlerini dağıtma, unutkanlık verme, konsantrasyonlarını bozma gibi rahatsızlıklar vermeye çalışabilir.

Hiç şüphesiz şeytanın etkisiyle hareket eden kişiler sözleri, konuşmaları, tavır ve hareketleriyle müminleri rahatsız ederler.
Bunun gibi, şeytan da aynı rahatsızlığı kendi görünmez boyutundan vermeye çalışır. Bu şekilde zihinleri meşgul edip, dikkatleri
dağıtarak müminlerin yaptığı hayırlı işleri engellemeyi amaçlar. Şeytan bu yöntemle müminin Allah'ın sözlerini içeren Kuran'ı okuyup
anlamasını ve ondan en güzel şekilde istifade etmesini engellemeye
çalışır. Çünkü müminler Kuran'la en doğru yola iletilirler, şeytanın yegane amacı ise müminlerin doğru yoldan şaşırıp sapmalarıdır. Bu
nedenle, onların Kuran'ı anlayamamalarını, yanlış anlamalarını, hatta mümkünse Kuran'dan uzaklaşıp onu terk etmelerini arzu eder.
Allah şeytanın bu çabasına karşılık olarak müminin Kendisi'ne sığınmasını bildirmiş ve bunu bir hüküm olarak müminlere farz
kılmıştır:

Öyleyse Kuran okuduğun zaman, kovulmuş şeytandan Allah'a sığın.
(Nahl Suresi, 98)

Allah'a inanıp, O'na güvenerek, böyle davrananlara şeytanın hiçbir zarar veremeyeceği bir sonraki ayette şöyle haber verilmektedir:

Gerçek şu ki, iman edenler ve Rablerine tevekkül edenler üzerinde onun (şeytanın) hiçbir zorlayıcı-gücü yoktur. (Nahl Suresi, 99)

Haydi Ben Bensiz Geleyim...Sen Sensiz Gel...!!!
Durma Cabuk Gel...Gelmem Deme...!!!
Ne Evet Demek Yarasir Sana...Ne Hayir...Dostum...!!!
Senin Sanina Sadece Gelmek Yakisir...!!!
25 Haziran 2007, 08:03:47
yaren

Minare Team

*

Üye No : 209

Konu  : 532

Aldığı Teşekkür 65
SESSİZİM
« Yanıtla #1 : 25 Haziran 2007, 08:03:47 »

Gerçek şu ki, iman edenler ve Rablerine tevekkül edenler üzerinde onun (şeytanın) hiçbir zorlayıcı-gücü yoktur. (Nahl Suresi, 99) 

ALLAH  razı olsun kardeşim iman edip ALLAH 'ı zikreden kulların başına ne müsibet geliyo ne de şeytan yaklaşabiliyo....ellerine sağlık...

25 Haziran 2007, 14:48:02
VuSLaT

Admin

*

Üye No : 11

Konu  : 1255

Aldığı Teşekkür 167
ŞeHaDeT PaRMaĞıDıR GöĞe DoĞRu MiNaRe
« Yanıtla #2 : 25 Haziran 2007, 14:48:02 »

Allah'a inanıp, O'na güvenerek, böyle davrananlara şeytanın hiçbir zarar veremeyeceği bir sonraki ayette şöyle haber verilmektedir:

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap

"Aşk'ına Tâlib'im, Ey Yâr...
Söyler misin, ne olur;
Vuslâdım'a daha, ne kadar var?"

30 Kasım 2007, 21:56:56
Simyacı

Alışıyorum

*

Üye No : 3380

Konu  : 17

Aldığı Teşekkür 0
« Yanıtla #3 : 30 Kasım 2007, 21:56:56 »

Sahabe efendilerimiz ayakkabılarının bağcığını bile kaybettiklerinde, bunu Allah'dan isterlermiş..

nefsimden gelecek şerlerden de...

bütün imtihanlarımda..

hatta nefsimin suçlu olmadığı konularda da..

Hz. Yusuf gibi;

Allah'a sığınırım.

(nedense başlığı görünce Hz.Yusuf - .....Züleyha hadisesi aklıma geldi.. )

Hz. Yusuf'un, Züleyha ile yaşadıkları hadise'den sonra, zindana atılıp orada günlerce bırakılmasına ve hükümdarın konusu merak etmesinden dolayı sorulan onca ısrarlı soralara rağmen, o bir savunmada bulunmayacağını söyler ve Yusuf Suresinde geçen şu cümleyi söyler:

"Ben nefsimi (o haklıyken bile) aka çıkarmam, Çünkü Rabbimin koruyup kolladıkları hariç, bana hep kötülüğü emreder."

s.a.
Anahtarlar:
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Favorilere Ekle  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: