| Şubat 21, 2008, 18:57:11 |
|
|
 |
« Yanıtla #15 : Şubat 21, 2008, 18:57:11 » |
|
 senden razı olsun Gülüşü Yaralı Bu benim için uyarı değil yeni birşey öğrendim benim gibi normal vatandaşların bilmediği şeyler bunlar uyarına veya öğretine teşekkürler. Eğer böyle bir forum konusu açarsan daimi müdavimlerinden olacağım. 
|
|
|
|
|
|
Tebessüm Sadakadır.
|
|
|
|
|
| Şubat 21, 2008, 19:07:27 |
|
|
 |
« Yanıtla #17 : Şubat 21, 2008, 19:07:27 » |
|
Dikkat edilmesi gerekiyor gerçekten.. Hatırlatmandan dolayı teşk. ederim.. Mevlam razı olsun kardeşim...  zaten dikkat edenler bu açıklamayı dikkate almasınlar
|
|
|
|
|
|
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
|
|
|
| Şubat 21, 2008, 19:29:16 |
|
|
 |
« Yanıtla #18 : Şubat 21, 2008, 19:29:16 » |
|
amin alibaba abi yada kardeş...
cümlemizden razı olsun...
çok yerde görüyorum ve elimde olmayan bi rahatsızlık duyuyorum...
dediğim gibi lisanımızada dikkat ederek konuşmalı müslüman diye düşünüyorum...
heleki arapçada bir hareke bile anlam değiştirince riske girilirse...
türkçede anlam değişince belki utandırıcı olur belki güldürücü
lakin arapçada değişince anlam ; taşıdıığımız yada taşımaya çalıştığımız müslümanlığımız riske girebiliyor...
saygılar benden .... kaale aldığınız için ben teşekkür ederim... 
Dil kurumu ve şimdiki bazı gençler( ben biraz yaşlıyım da  ) msn'de ve sms'lerde Türkçeyi katlettiler Arapça bilmiyorum ama forumlarda bu konular işlenirse bu sayede akılda kalıcı olacağını inanıyorum. Ben muhtelif forumlarda gezindikten sonra tesadüfen bu foruma girdim hemen ısındım ve üye oldum Aklıbaşında,ilim sahibi, konuşmasını bilen,saygılı sen ve diğer kardeşlerimden  razı olsun sayenizde bişeyler öğrendim bu konu Kaale alınmayacakta hangi konuyu dikkate alacağız ki 
|
|
|
|
|
|
Tebessüm Sadakadır.
|
|
|
| Şubat 21, 2008, 19:35:48 |
|
|
 |
« Yanıtla #19 : Şubat 21, 2008, 19:35:48 » |
|
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Şubat 21, 2008, 19:37:43 Gönderen: Gülüşü Yaralı »
|
|
|
|
|
|
|
| Şubat 21, 2008, 19:40:48 |
|
|
 |
« Yanıtla #21 : Şubat 21, 2008, 19:40:48 » |
|
Dil kurumu ve şimdiki bazı gençler( ben biraz yaşlıyım da  ) msn'de ve sms'lerde Türkçeyi katlettiler Arapça bilmiyorum ama forumlarda bu konular işlenirse bu sayede akılda kalıcı olacağını inanıyorum. Ben muhtelif forumlarda gezindikten sonra tesadüfen bu foruma girdim hemen ısındım ve üye oldum Aklıbaşında,ilim sahibi, konuşmasını bilen,saygılı sen ve diğer kardeşlerimden  razı olsun sayenizde bişeyler öğrendim bu konu Kaale alınmayacakta hangi konuyu dikkate alacağız ki  öte yandan bu güzel cümleleri zikrettiğiniz için teşekkürlerimi sunuyorum... Mevlam razı olsun... 
Rabbim temayülümüzü herzaman en iyiye yönlendirsin...
Rabbim bize "istemeyi" istetsin... amin...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Şubat 21, 2008, 19:54:50 |
|
|
 |
« Yanıtla #23 : Şubat 21, 2008, 19:54:50 » |
|
Rabbim zaaflarımızı güzel eylesin ... çirkinleride güzele çevirsin...amin..
AMİİİNNNN...
|
|
|
|
|
|
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap"Aşk'ına Tâlib'im, Ey Yâr... Söyler misin, ne olur; Vuslâdım'a daha, ne kadar var?"

|
|
|
| Şubat 21, 2008, 20:11:38 |
|
|
 |
« Yanıtla #24 : Şubat 21, 2008, 20:11:38 » |
|
Tamam kızmayın alışkanlık  diyelim biseferlik affedersiniz olur biter (mi?)  Şu bi gerçek çok güzel ve faydalı bir site kurmuşsunuz  emeği geçenlerden razı olsun. Amin 
|
|
|
|
|
|
Tebessüm Sadakadır.
|
|
|
|
|
| Şubat 21, 2008, 20:36:28 |
|
|
 |
« Yanıtla #26 : Şubat 21, 2008, 20:36:28 » |
|
Yüce Rabbin seni cennette Habibine komşu eyler inşaallah. Amin Teşekkürler 
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Şubat 21, 2008, 21:01:39 Gönderen: Alibaba »
|
|
Tebessüm Sadakadır.
|
|
|
| Şubat 21, 2008, 20:45:13 |
|
|
 |
« Yanıtla #27 : Şubat 21, 2008, 20:45:13 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Şubat 21, 2008, 21:07:37 |
|
|
 |
« Yanıtla #28 : Şubat 21, 2008, 21:07:37 » |
|
|
|
|
|
|
|
Tebessüm Sadakadır.
|
|
|
| Şubat 28, 2008, 19:17:47 |
|
|
 |
« Yanıtla #29 : Şubat 28, 2008, 19:17:47 » |
|
Kâinat, 'ın kudret kalemiyle yazdığı muhteşem bir kitaptır. Bu kitap, baştan sona hikmetlerle doludur. Hiçbir yerinde bir abes, bir fazlalık söz konusu değildir.
Kur'an'ın bildirdiği gibi
"Çevir gözünü, bir bak! Herhangi bir kusur bulabilir misin? Sonra bir daha, bir daha çevir. Gözün yorgun ve mahrum olarak sana geri dönecektir " (Mülk, 3-4)
Bu gerçeğin en güzel bir misali, insan vücududur. İnsan vücudunda, görevi olmayan hiç bir uzuv yoktur. Sadece karaciğer, dört yüzden fazla görevi başarıyla yürütmektedir.
Kâinatta meydana gelen olaylar, tamamen 'ın kudreti ve tasarrufu iledir. Mesela, biz yağmurun yağdığını görürüz. Gerçekte ise, yağmur yağdırılır. Rüzgarlar rastgele değil, 'ın emrine göre eserler. Hiçbir olayda tesadüf yoktur.
"Tesadüf, ancak cehlimizi örten bir perdedir." (Sözler, s. 632)
Bizim tesadüf olarak gördüklerimiz, hakîkatta 'ın tasarrufudur. (Yazır, IV, 2802)
Mesela, siz evinizde otururken, birden içinize dışarıya çıkıp dolaşma hissi doğsa ve çıktığınızda sokakta, yıllardır görmediğiniz bir dostunuzla karşılaşsanız, bu bir tesadüf, bir rastlantı değil; tevafuktur, ilâhî bir tasarruftur.
Bediüzzaman'ın şu tesbiti son derece dikkat çekicidir: "Çok âdî (sıradan) perdeler içinde mühim işaretler verilir, ehli anlar." (Barla Lahikası, s. 313)
Trafik işaretlerinden haberi olmayan birisi, polisin el-kol hareketlerine bir anlam veremez. Yoldaki işaretleri sadece seyreder. Fakat bilen birisi, o hareketlerden ve işaretlerden, sözlü birer ifade gibi mana çıkarır, istifade eder.
Üstadımızdan tesadüfle ilgili bir ders:
"Mesela, benim avucumda nohut, leblebi, üzüm, buğday gibi maddeler bulunsa, ben onları yere atsam, üzüm üzüme, leblebi leblebiye karşı sıralansa hiç şüphe kalır mı ki, elimden çıktıktan sonra, gaybî bir el müdahale edip sıralamasın. İşte, hurufat ve kelimat (harfler ve kelimeler) o maddelerdir, ağzımız o avuçtur. (Barla Lahikası, s. 65)
Bu tarz tevafuklar, her şeyde bir kasıt ve iradenin cilvesi bulunduğunu, tesadüf olmadığını gösterir... "Hiçbir şey daire-i ilim ve kudretinden hariç olmadığı gibi, daire-i irade ve meşietinden dahi hariç değildir." (Kastamonu Lahikası, s. 65)
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Mart 06, 2008, 21:56:03 Gönderen: Gülüşü Yaralı »
|
|
|
|
|
|