| 09 Mart 2008, 20:51:16 |
|
|
 |
« : 09 Mart 2008, 20:51:16 » |
|
Kadınlar vardır gökyüzünde tül gibi Kadınlar vardır açar gönülde gül gibi Kadınlar vardır dalgalanır okyanus gibi 8 mart'a sığarmı kadınlarımızın günü..?
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 02 Ekim 2008, 15:27:41 Gönderen: VuSLaT »
|
|
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap"Aşk'ına Tâlib'im, Ey Yâr... Söyler misin, ne olur; Vuslâdım'a daha, ne kadar var?"

|
|
|
| 09 Mart 2008, 20:52:17 |
|
|
 |
« Yanıtla #1 : 09 Mart 2008, 20:52:17 » |
|
Etti Hatice'yi baş tacı. Ona tattırmadı hiç acı. Oldu ona Hatice hep baş danışman. Kırmadı onu Peygamber hiçbir zaman. İşte, İslâmın kadına verdiği değer: Ey insan, bu sese sırt çevirme, kulak ver
|
|
|
|
|
|
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap"Aşk'ına Tâlib'im, Ey Yâr... Söyler misin, ne olur; Vuslâdım'a daha, ne kadar var?"

|
|
|
| 09 Mart 2008, 20:57:55 |
|
|
 |
« Yanıtla #2 : 09 Mart 2008, 20:57:55 » |
|
KADINLAR VARDIR OVA OLUR DAĞ OLUR KADINLAR VARDIR ÜZÜM VEREN BAĞ OLUR KADINLAR VARDIR YEDİ VEREN GÜL OLUR 8 MARTA SIĞARMI KADINLARIMIZIN GÜNÜ
|
|
|
|
|
|

|
|
|
|
|
| 09 Mart 2008, 22:26:24 |
|
|
 |
« Yanıtla #4 : 09 Mart 2008, 22:26:24 » |
|
sağolasın gülvisalcik... çok teşekkür ettiimm...  KADINLAR VARDIR ELLERİ KALEM TUTAN KADINLAR VARDIR TARLADA ÇAPA YAPAN KADINLAR VARDIR OCAK BAŞINDA YUFKA AÇAN 8 MARTa SIĞARMI KADINLARIMIZIN GÜNÜ
|
|
|
|
|
|

|
|
|
| 13 Mart 2008, 22:30:41 |
|
|
 |
« Yanıtla #5 : 13 Mart 2008, 22:30:41 » |
|
Selâme, Resûl-ü Ekrem Efendimizin biricik oğlu İbrahim'in dadısı olan hanımın adıdır. Yani sahabe hanımlardan biridir. Hatta hanımların çekinip de soramadıkları bir çok sualleri gelip Selâme'ye söyleyerek sordurdukları da İmam-ı Malik'in naklettiği hadisten anlaşılmaktadır.
Bir gün Resûlullah Efendimizin huzuruna gelen Selâme, rahatça sualini sorar:
Ya Resûlallah, sen hep erkeklere müjdeler veriyor, hayırları erkeklerin yaptıklarını beyan buyuruyorsun. Kadınlara ise böyle müjdeler vermiyor, hayırlara onların da sahip olduklarını bildirmiyorsun..
Efendimiz tebessüm ederek dinlediği Selâme'ye şöyle mukabele eder:
Ey Selâme, bunu sana yanlarında bulunduğun kadınlar mı söylediler?
Selâme çekinmeden cevap verir:
Evet, onlar söylediler, ben de gelip arzettim.
Efendimiz buyurur ki:
"Ey Selâme, kadınlar erkeklerini razı ettiklerinde müjdeler alırlar.
Çocuklarına hamile olduklarında müjdeler alırlar.
Büyütme sırasında bakarken müjdeler alırlar.
Yani kadınlar kadınlığa mahsus hizmetleri yaparken, erkeklerin savaşa gitmelerinde, nöbet tutmalarında aldıkları büyük sevap müjdesini alırlar.
Yetmez mi bunlar kadınlara, razı olmazlar mı bu sevaplara?
Selâme'nin yüzünde bir sevinç, gözünde bir parıltı görülür bu sırada. Zira kadınlara beklediklerinden fazla müjdeyle dönmektedir artık.."
|
|
|
|
|
|

|
|
|
| 14 Mart 2008, 08:09:43 |
|
|
 |
« Yanıtla #6 : 14 Mart 2008, 08:09:43 » |
|
şükran cezilen bu güzel paylaşım için...
|
|
|
|
|
|
"Çalınan her kapı hemen açılsaydı;ümidin,sabrın ve isteğin derecesi anlaşılmazdı.Bir kelebek avcısı bile çalıların yırttığı ayaklarla kosmak zorundaysa, hayatın anlamını eliyle koymus gibi bulmak kimin harcıydı..."
|
|
|
| 15 Mart 2008, 22:41:56 |
|
|
 |
« Yanıtla #7 : 15 Mart 2008, 22:41:56 » |
|
|
|
|
|
|
|

|
|
|
| 15 Mart 2008, 23:46:16 |
|
|
 |
« Yanıtla #8 : 15 Mart 2008, 23:46:16 » |
|
(Hanımlarınızı üzmeyin. Onlar, ü teâlânın size emanetidir. �ın emanetine yumuşak olun, iyilik edin!) [Müslim]
(Müslümanların iman yönünden en üstünü, ahlakı en güzel olanı, hanımına, en iyi, en lütufkâr davranandır.) [Tirmizi]
(Müslümanların en iyisi, en faydalısı, hanımına en iyi, en faydalı olandır. Sizin aranızda hanımına karşı en iyi, en hayırlı, en faydalı olan benim.) [Nesai]
(Hanımının ve çocuklarının haklarını ifa etmeyenin namazları, oruçları kabul olmaz.) [Mürşid-ün-nisa]
(Haksız olarak hanımını dövenin, Kıyamette hasmı ben olurum. Hanımını döven, ve Resulüne asi olur.) [R.Nasıhin]
(Kadınlarınıza eziyet etmeyin! Onlar, ü teâlânın sizlere emanetidir. Onlara yumuşak olun, iyilik edin!) [Müslim]
(Hanımına güler yüzle bakan erkeğin defterine bir köle azat etmiş sevabı yazılır.) [R.Nasıhin] (Hanımı ile iyi geçinip şakalaşanı ü teâlâ sever, rızklarını artırır.) [İ.Lâl]
|
|
|
|
|
|

|
|
|
| 29 Mart 2008, 22:50:28 |
|
|
 |
« Yanıtla #9 : 29 Mart 2008, 22:50:28 » |
|
|
|
|
|
|
|

|
|
|
| 19 Mayıs 2008, 23:02:39 |
|
|
 |
« Yanıtla #10 : 19 Mayıs 2008, 23:02:39 » |
|
İslam; kadını horlandığı mevkiden alıp yükseltmiş, erkeği de kibir ve gururundan aşağı indirmiş, iki cinsi kulluk ve insanlık mertebesinde eşit saymıştır. Birçok ayetlerde erkek ve kadına birlikte hitap edilir. Kur'an-ı Kerim, kadın ve erkeğin birbirlerini tamamladıklarını, birisi olmadığı takdirde diğerinin de eksik olacağını, insanlık bakımından aralarında bir fark bulunmadığını söylemiştir.
Nisa suresinin 124. ayeti de kadın ve erkek arasında cins yönünden ve mükemmelliğe erişmek açısından aralarında hiçbir fark olmadığını açıkça belirtir. , kadın mü'min ile erkek mü'min arasında cinsiyet bakımından hiçbir fark gözetmez: "Erkek olsun, kadın olsun her kim mü'min olarak iyi bir iş yaparsa, işte böyleleri cennete girerler ve zerrece hakları yenmez." (Nisa: 124)
HASAN ÇALIŞKAN
|
|
|
|
|
|

|
|
|
| 26 Haziran 2008, 18:56:47 |
|
|
 |
« Yanıtla #11 : 26 Haziran 2008, 18:56:47 » |
|
http://Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş YapLinklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yapİmam Rıza (a.s) Hz. Emir-ül Mû'minin (a.s)'dan şöyle nakletmiştir: "En iyi kadınlarınız beş özelliğe sahip olan kimselerdir." "O beş özellik nedir ya Emir-el Mû'minin?" diye sorulunca şöyle buyurdu:
a-) Hafif yüklü ve mihiri az olan,
b-) Yumuşak huylu ve güzel ahlaklı olan,
c-) Kocasına itaat eden,
d-) (Onun yüzünden) kocası öfkelendiğinde, onu razı etmeden uyumayan,
e-) Kocası bir yere gittiğinde onun gıyabında onu koruyan; (haysiyetine, malına kimseyi dokundurmayan) kadın."
Evet böyle bir kadın, -u Teala'nın bir elemanıdır; 'ın elemanı ise hiçbir zaman hüsrana uğramaz."
|
|
|
|
|
|

|
|
|
| 26 Haziran 2008, 19:03:11 |
|
|
 |
« Yanıtla #12 : 26 Haziran 2008, 19:03:11 » |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 11 Ağustos 2008, 15:55:48 |
|
|
 |
« Yanıtla #13 : 11 Ağustos 2008, 15:55:48 » |
|
|
|
|
|
|
|

|
|
|
| 12 Ağustos 2008, 21:35:31 |
|
|
 |
« Yanıtla #14 : 12 Ağustos 2008, 21:35:31 » |
|
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş YapLinklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş YapKişiye imandan sonra verilen şeylerin en hayırlısı Saliha kadındır. Hz. Ömer
|
|
|
|
|
|

|
|
|
|