| Haziran 15, 2008, 12:01:03 |
|
|
 |
« : Haziran 15, 2008, 12:01:03 » |
|
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş YapLinklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap Şah-ı Nakşibend k.s. Hazretleri'nin müritlerinden biri anlatır:
– Hanımımla tartışmış, kalbini kırmıştım. Aradan bir müddet geçti. Şah-ı Nakşibend Hazretleri'nin yanına gittim. Hâce Hazretleri, "Hanımlarla iyi geçinmek gerek…"
diyerek bir sohbet konusu açtı. O sırada ben, "Benim halimden söz eder mi acaba?" diye düşündüm. Derken, bir ara Hâce Hazretleri:
– Her konuda olduğu gibi, kişinin hanımıyla geçim konusunda da nefsine karşı çıkması gerek, dedi.
O an ben, eşimle yaptığım münakaşanın aslında çok basit bir olaydan kaynaklandığını düşündüm. Kendi kendime, aslında telafi edilmesi pekâlâ mümkün, dedim. Kararımı verdim, hanımımın gönlünü alacaktım. Bu arada Hâce Hazretleri sohbete devam ederek:
– Mümkün olduğunca nefsin payını düşünmek gerek. Noksanlığımız olabileceğini unutmamak lazım. Zira Peygamber s.a.v. Efendimiz, pak zevcelerinin saçlarını mübarek elleriyle tutardı. Saçlarının yıkanmasına yardımcı olurdu.
Rasulullah s.a.v Efendimiz tabii ki bunu bir hikmete bağlı olarak yapıyor, onların gönlünü alıyordu, buyurdu. Bu sohbet üzerine gittim, hanımımın gönlünü yaptım ve onunla barıştım. (Hâce Ahmed b. İbrahim, Şah-ı Nakşibend)
|
|
|
|
|
|
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap"Aşk'ına Tâlib'im, Ey Yâr... Söyler misin, ne olur; Vuslâdım'a daha, ne kadar var?"

|
|
|
| Haziran 22, 2008, 12:07:26 |
|
|
 |
« Yanıtla #1 : Haziran 22, 2008, 12:07:26 » |
|
Paylaşım için teşekkürler
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Haziran 22, 2008, 13:58:28 |
|
|
 |
« Yanıtla #2 : Haziran 22, 2008, 13:58:28 » |
|
ELLERİNE EMEĞİNE SAĞLIK VUSLATIM  RAZI OLSUN SENDEN RABBİM HER KONUDA YAR VE YARDIMCIN OLSUN ERKEKLER HANIMLARIYLA ,,HANIMLARDA ERKEKLERİYLE,, İYİ GEÇİNMELİLERKİ EVDE HUZUR OLSUN .... AMA BENCİL OLAN ERKEKDE, KADINDA,BUNU BİLEMEZ KENDİ NEFSİ İÇİN BEN HAKLIYIM DER O YUVADA ÇATIRDAR...ÖYLE OLUYORKİ ARIK EVLERİNİ TERK EDİYORLAR ARKALARINDA BIRAKDIKLARI YAVRULARININ HALİ NE OLUR DİYE DÜŞÜNEN BİL YOK BÖYLE ANNE BABAYADA YAZIKLAR OLSUN LANET OLSUN DİYORUMMM AMAAAA BİR DE BU YÜKÜ TEK BAŞINA TAŞIYAN KADINLARIMIZA NE DEMELİ BENCE HİÇ BİR ŞEY ZATEN BÖYLE KADINLARIMIZ ERKEKĞİNDEN KARŞILIK GÖREMİYORSA RABBİNDE BEKLİYORDUR MUKAFATINI İNANÇLI BİR KADINSA TABİKİ HER İŞİN BAŞI SABIR EN BAŞTA SEVGİ SAYGI VE GÜVEN SELAM VE DUALARLA KALIN CANLAR
|
|
|
|
|
|
MUTLULUK DİKENLER ARASINDA BÜYÜYEN GÜL'DÜR... SEVGİ VE ÖLÜM İNSANA HER ŞEYİ HATIRLATIR... SEVGİM RASULUME VE RABBİME DUYDUYUM AŞKTIR... ÖLÜM İSE SEVDALIYA KAVUŞMAKDIR...
|
|
|
| Temmuz 06, 2008, 11:35:57 |
|
|
 |
« Yanıtla #3 : Temmuz 06, 2008, 11:35:57 » |
|
Değerli GÜLVİSAL..Aylardır yalvarıyorum ki: Rabbim yardım et.Ne yapayım.Bana yol göster.Vesile ver............Senin yazılarını üye oldum ve yaklaşık 2 saattir okuyorum.Kendimce haklı olduğum sebepler yüzünde yıkmayı düşündüğüm yuvayı yine de nasıl kurtarabilirim diye? Cennet isimli, kardeşimizin yazdığı Yüce peygamberimin ZEYNEP kızının kocasının yola gelmediği halde boşanmaması yazısını da okudum.....AMAN ALLAHIM...Fena oldum .....Ben ise bana göre çok büyük saydığım (ASLINDA HAKLIYIM DA...olsun...)sebepten dolayı 2 yavrumu bile gözden çıkarmışım??? TÖVBELER OLSUN AFFET YA RABBİM.... Aslında nefret etmiyorum karımdan .çok kızgınım ve KIZINCA fevri hareket ediyorum...benim KONUM çok çok uzun gerek yok yazmaya uzun uzun... SONUÇ ŞU: Çeşitli örnekleri ve yazılarını okudum..Tek kelimede ifadesini bulmuş aradığım cevap SABIR SABIR SABIR SABIR....Artık düşünmüyorum ayrlığı..eşimin haksız olsa da gönlünü alacağım.25 yılın hesabını da sormayacağım artık..Havalem yaradana...İYİ Kİ VARSIN GÜLVİSAL. YARADANA KURBAN OLAYIM SENİ VESİLE EDEN YARADANA..  RAZI OLSUN..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Temmuz 06, 2008, 11:46:13 |
|
|
 |
« Yanıtla #4 : Temmuz 06, 2008, 11:46:13 » |
|
 ım kimsenin yuvasını bozmasın  yardımcın olsun UMER kardeş sabır acıdır sonu baldan tatlıdır selam ve dua ile
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Temmuz 08, 2008, 13:49:41 |
|
|
 |
« Yanıtla #5 : Temmuz 08, 2008, 13:49:41 » |
|
aslında kavgaların çoğu ufak sebeplerden olur.bir de aldatmadan dolayı boşmaka olmaz mı?hani boşanmak iyi bir şey değil ya...
|
|
|
|
|
|
sergüzeşt...
|
|
|
| Temmuz 09, 2008, 08:19:12 |
|
|
 |
« Yanıtla #6 : Temmuz 09, 2008, 08:19:12 » |
|
soruyorsunki kardeşim aldatmadan dolayı boşanma olmazmı diye?  ?şayet aldatan erkekse kadın çocukları için katlanmak zorunda kadınına ihanet eden adam ise sevgisine ihanet eden adam hesabınıda  a verecek yine adam bu sebebden diyorumki kadın bunu sabırla karşılamalı ve eşiyle uygun dile adabına uygun konuşmalı yada kendince kurallar koymalı bu kadına her şekilde rabbim yardımcı olur mukafatınıda hem bu dünyada hemde ahiretde alır..tabi kadın bu arada bir dert sahibide olmaması imkansız bir olasılık..amaaaaa eşini aldatan kadınsa hiçççççç düşünmeden boşamalısın bunu bir bayan olarak diyorum veee eminimki bazı bayanlar tepkide verir işte erkeklerin bizden bir üstünlük tarafı var ise bu konuda üstündürler diyorum şunuda unutmayalımki kadın eşini aldatmışsa bunun en büyük sebebide vebalıde erkedir buna yol açan unsurları erkek hazırlamışdır...  IN EN SEVMEDİĞİ HELALDE KARI KOCANIN BOŞANMASIRDIR KARDEŞİM(bunu yaşayan biri tarafından yazıyorum)selametle kalın
|
|
|
|
|
|
MUTLULUK DİKENLER ARASINDA BÜYÜYEN GÜL'DÜR... SEVGİ VE ÖLÜM İNSANA HER ŞEYİ HATIRLATIR... SEVGİM RASULUME VE RABBİME DUYDUYUM AŞKTIR... ÖLÜM İSE SEVDALIYA KAVUŞMAKDIR...
|
|
|
| Ağustos 24, 2008, 22:24:15 |
|
|
 |
« Yanıtla #7 : Ağustos 24, 2008, 22:24:15 » |
|
Değerli GÜLVİSAL..Aylardır yalvarıyorum ki: Rabbim yardım et.Ne yapayım.Bana yol göster.Vesile ver............Senin yazılarını üye oldum ve yaklaşık 2 saattir okuyorum.Kendimce haklı olduğum sebepler yüzünde yıkmayı düşündüğüm yuvayı yine de nasıl kurtarabilirim diye? Cennet isimli, kardeşimizin yazdığı Yüce peygamberimin ZEYNEP kızının kocasının yola gelmediği halde boşanmaması yazısını da okudum.....AMAN ALLAHIM...Fena oldum .....Ben ise bana göre çok büyük saydığım (ASLINDA HAKLIYIM DA...olsun...)sebepten dolayı 2 yavrumu bile gözden çıkarmışım??? TÖVBELER OLSUN AFFET YA RABBİM.... Aslında nefret etmiyorum karımdan .çok kızgınım ve KIZINCA fevri hareket ediyorum...benim KONUM çok çok uzun gerek yok yazmaya uzun uzun... SONUÇ ŞU: Çeşitli örnekleri ve yazılarını okudum..Tek kelimede ifadesini bulmuş aradığım cevap SABIR SABIR SABIR SABIR....Artık düşünmüyorum ayrlığı..eşimin haksız olsa da gönlünü alacağım.25 yılın hesabını da sormayacağım artık..Havalem yaradana...İYİ Kİ VARSIN GÜLVİSAL. YARADANA KURBAN OLAYIM SENİ VESİLE EDEN YARADANA..  RAZI OLSUN.. aminnn... RABBİM sizde nde razı olsun... paylaşımlarımızın böyle bir hayra vesile old görmek çok mutlu etti beni... RABBİM yuvanıza huzur versin inş...
|
|
|
|
|
|
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap"Aşk'ına Tâlib'im, Ey Yâr... Söyler misin, ne olur; Vuslâdım'a daha, ne kadar var?"

|
|
|
| Ağustos 24, 2008, 22:25:53 |
|
|
 |
« Yanıtla #8 : Ağustos 24, 2008, 22:25:53 » |
|
Peygamberimiz hanımlarına karşı daima mütevazi, nazik ve iyiliği esasalan bir davranış içinde olmuştur. O hanımlarına karşı o kadar iyi davranırdı ki; “Hz. Aişe, kendisinin su içtiği kaptan Peygamberimizin de kendisinin ağzını koyduğu yerden su içtiğini, kemikteki eti sıyırırken Peygamberimizin de aynı yerden yediğini söylemektedir.” Yine buyuruyor ki: “Kadınlar hususunda ’tan sakınınız. Zira siz onları ’tan emanet olarak almışsınızdır.”
|
|
|
|
|
|

|
|
|
|