| 29 Ekim 2007, 11:16:57 |
|
|
 |
« : 29 Ekim 2007, 11:16:57 » |
|
Evvel Zaman içinde Memleketin Birinde 90 yaşlarında fakat çok dinç ve genç görünümlü bir adam yaşarmış? Çevresinde bulunan herkes ona çok özenir ve sorarlarmış 'bu gençliğin sırrı nedir' diye. İhtiyar delikanlı güler geçermiş her soruldukça bu soruya.. Ama Sorular sık , soranlar çoğalınca cevap vermek vacip olmuş sanki.
Düşünmüş nasıl anlatırım bu sırrımı kolayca herkese. Sonra karar vermiş tüm meraklıları yemeğe davet etmeye evine.
"Bu davette size sırrımı açıklayacağım” demiş. Herkes merakla davete gelmiş. Yemekler yenilmiş, içilmiş, sohbetler edilmiş vakit iyice gecikmiş. Ama gençlik sırrı ile ilgili tek kelam edilmemiş. Herkes konu ne zaman açılacak diye merek ederken Adamcağız huri gibi sevimli hanımına seslenmiş: -"Hatun, şu kilerde bir karpuz getirir misin bize sana zahmet!.." Hanım hemen doğrulmuş kilere giderek kaş ile göz arasında gidip bir karpuz getirmiş. Adamcağız şöyle eliyle bir vurmuş tık tık diye sonra da: " Bu olmamış hanım, güzel çıkmayacak, başka getirir misin bir zahmet" demiş. Hanım onu götürmüş bir tane daha getirmiş. Adam onu da bir yoklamış yine beğenmemiş. “ Hanım sana yine zahmet olacak ama bu da olmamış başka bir tane getirir misin “ demiş, Başka istemiş?. Bu böylece üç dört sefer daha tekrarlamış.
Neyse misafirleri ve de siz Aziz okuyucuları sıkmamak için !!! Dedemiz beşincide karpuzu beğenmiş ve karpuz kesilmiş, misafirlere ikram edilmiş?. Herkes karpuzunu afiyetle yerken bizim dedecik sormuş. "Eeee ?. Arkadaşlar iste benim gençliğin sırrı burada anladınız mı??
Herkes birbirinin yüzüne bakmış. Kimse bişey anlamamış.."Aman dede demişler nerde? Anlamadık biz bu sırrı!" Dedecik gülmüş."Efendiler" demiş "O gördüğünüz karpuz kilerde bir tanecikti, tekti. Ben hanıma git de başka getir dedikçe o kilere gidip geliyor aynı karpuzu getiriyordu. Bir kere bile "aman be adam , deli misin nesin şu tek karpuzu ne taşıttırıyorsun bana defalarca.." demedi.
Beni sizin önünüzde mahcup duruma düşürmedi. İşte ben bütün gençliğimi bu hanımıma borçluyum. Biz birbirimizi hiç başkalarının önünde zor duruma düşürmeyiz. Aile içindeki hiçbir şeyi dışarıya yansıtmayız. Hep birbirimize destek olur, dert ortağı olur, yardım ederiz. Birbirimizle ilgili olan problemleri yine birbirimize anlatırız. İyi kötü her olayı da birlikte paylaşırız.’ Demiş.
alıntı
|
|
|
|
|
|
Sen Yolcu Bu Yalan Dünya Hancıdır Öyle Bir Gün Varki Yürekte Sancıdır Yer Gök Bir Olup Da Hesap Sorulunca En Sevdiğin Bile Senden Davacıdır 
|
|
|
| 02 Ocak 2008, 07:17:12 |
|
|
 |
« Yanıtla #1 : 02 Ocak 2008, 07:17:12 » |
|
yüregine saglik,cok anlamli..  razi olsun
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 08 Şubat 2008, 22:06:24 |
|
|
 |
« Yanıtla #2 : 08 Şubat 2008, 22:06:24 » |
|
Allahu Zulcelal sizden de razi olsun insAllah...
|
|
|
|
|
|
Sen Yolcu Bu Yalan Dünya Hancıdır Öyle Bir Gün Varki Yürekte Sancıdır Yer Gök Bir Olup Da Hesap Sorulunca En Sevdiğin Bile Senden Davacıdır 
|
|
|
| 08 Şubat 2008, 22:39:17 |
|
|
 |
« Yanıtla #3 : 08 Şubat 2008, 22:39:17 » |
|
yüregine saglik,cok anlamli..  razi olsun
|
|
|
|
|
|
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
|
|
|
| 08 Şubat 2008, 23:56:13 |
|
|
 |
« Yanıtla #4 : 08 Şubat 2008, 23:56:13 » |
|
Beni sizin önünüzde mahcup duruma düşürmedi. İşte ben bütün gençliğimi bu hanımıma borçluyum. Biz birbirimizi hiç başkalarının önünde zor duruma düşürmeyiz. Aile içindeki hiçbir şeyi dışarıya yansıtmayız. Hep birbirimize destek olur, dert ortağı olur, yardım ederiz. Birbirimizle ilgili olan problemleri yine birbirimize anlatırız. İyi kötü her olayı da birlikte paylaşırız.’ Demiş. ÇOK GÜZELDİ EMEĞİNE SAĞLIK BİR AİLEDE OLMASI GEREKEN EN GÜZEL ŞEY BU OLSA GEREK...
|
|
|
|
|
|
KÜLLİ SEVDA DURUR İKEN NEDEN CÜZ-İ SEVDAYLA YETİNEYİM? AÇ GÖZLÜLÜĞÜMÜ BAĞIŞLA RABBİM, ''SEVDANA'' TALİBİM.
|
|
|
| 09 Şubat 2008, 08:51:26 |
|
|
 |
« Yanıtla #5 : 09 Şubat 2008, 08:51:26 » |
|
NE SABIRLI KADINMIŞ!:)  MAAŞALLAH...
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 09 Şubat 2008, 14:14:30 Gönderen: AMİNE »
|
|
|
|
|
| 09 Şubat 2008, 12:48:47 |
|
|
 |
« Yanıtla #6 : 09 Şubat 2008, 12:48:47 » |
|
okuyan gözlerinize saglik...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 18 Temmuz 2008, 12:12:34 |
|
|
 |
« Yanıtla #7 : 18 Temmuz 2008, 12:12:34 » |
|
mükemmel bir yazı teşekkürler paylaştığınız için. her halimizde sabrı gösterebilmek ERDEMdir.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 18 Temmuz 2008, 12:35:48 |
|
|
 |
« Yanıtla #9 : 18 Temmuz 2008, 12:35:48 » |
|
Çok güzel. Sağolasın CeNNeT 
|
|
|
|
|
|
nothing turns out the way I planned
|
|
|
| 18 Temmuz 2008, 15:48:26 |
|
|
 |
« Yanıtla #10 : 18 Temmuz 2008, 15:48:26 » |
|
ayy maşAllah rabbim nazarlardan korusun . sabrına hayran kaldım ders çıkardım.örnek aldım. paylaşımın için sağol.  c.c. razı olsun.
|
|
|
|
|
|
Aslında söylediklerimden çok sakladıklarımda gizliyim.
Siz en iyisi beni anlamak için, konuştuklarımdan çok sustuklarımı dinleyin…
|
|
|
| 18 Temmuz 2008, 15:58:41 |
|
|
 |
« Yanıtla #11 : 18 Temmuz 2008, 15:58:41 » |
|
paylaşımın için sağol. c.c. razı olsun.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 18 Temmuz 2008, 16:09:49 |
|
|
 |
« Yanıtla #12 : 18 Temmuz 2008, 16:09:49 » |
|
ayy maşAllah rabbim nazarlardan korusun . sabrına hayran kaldım ders çıkardım.örnek aldım. paylaşımın için sağol.  c.c. razı olsun. aklıma bir fıkra geldi bunun üzerine temel ve karısı kasabadaki evlerine gitmişler. her gün temel karısından gazete almasını istiyormuş. gazete satılan yer ise eviinn çoook uzaklarındaymış bi kaç gün eşi temele gazete almış ama bakmış olmayacak her istediğinde aynı gazeteyi götürmeye başlamış. ama her götürüşünde korku tabii ya anlarsa diye aradan bir hafta geçer temel gazeteye bakar ve gülerek - ya hu ne salak adammış bir haftadır aynı duvara çarpıyor  na alaka diyebilirsiniz ben de bilmiyorum aklıma geldi anlatayım dedim 
|
|
|
|
|
|
Ve Sen Yine Denendiğinde.. Ve Kalbin Daraldığında.. Ve Yine Bütün Kapılar Kapandığında.. Ve Yine Ne Yapman Gerektiğini Bilmediğinde.. Uzun Uzun Düşün Ve Hatırla Yaradanını!
kuluna Kafi Değil mi?(Zumer S.)
|
|
|
| 20 Ağustos 2008, 14:38:12 |
|
|
|
| 20 Ağustos 2008, 15:02:02 |
|
|
 |
« Yanıtla #14 : 20 Ağustos 2008, 15:02:02 » |
|
 RAZI OLSUN KARDEŞİM.KEŞKE HEPİMİZ GERÇEKTEN HERŞEYE BÖYLE SABIR GÖSTEREBİLSEK.EMİNİM Kİ BÖYLE KADINLARDA VAR.ALLAHA EMANET OLUN.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|