İslam Forumu - İslami Forum
Kullanıcı Adı Sürekli Bağlı Kal
Şifre:
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Favorilere Ekle  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Dünya kadınlarından Cennete girenlerin hurilerden üstün olmaları  (Okunma Sayısı 668 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
02 Temmuz 2008, 13:49:33
VuSLaT

Admin

*

Üye No : 11

Konu  : 1259

Aldığı Teşekkür 170
ŞeHaDeT PaRMaĞıDıR GöĞe DoĞRu MiNaRe
« : 02 Temmuz 2008, 13:49:33 »

Bediüzzaman Hazretlerine göre, hurilerin kat kat elbise giydikleri halde ciltlerinin görülmesinin hikmeti, bu güzelliklerin insanın dünyada ibadet için, Allah’a kulluk ve itaat için seferber ettiği ve haramdan alı koyduğu bütün duygularına ayrı ayrı mükâfat olarak takdir edilmiş olmasıdır. Öyle ki kendini haramdan alı koyan ve helâl ile yetinen her bir duyguya karşılık Cenâb-ı Allah hurilerde Cennet cinsinden bir güzellik yaratmıştır. Ve insanın ibadet eden, isyan etmeyen ve güzel ahlâkı yaşayan duyguları, hurilerin yetmiş kat elbise giydikleri halde ciltlerine kadar dizilmiş güzellikleriyle ve ziynetleriyle gerçek biçimde mükâfatlandırılır. Her bir elbise Cennetin bir ziynetini üzerinde taşıdığından göz kamaştırıcı biçimde güzeldir. Nitekim Kurân, Orada nefislerin iştiha duyacağı ve gözlerin zevk alacağı her şey vardır 2 âyetiyle buna işaret ediyor.3

Böylesine güzellikte ihtişam içinde olan Hurilerle Dünya Kadınlarının Üstünlük Derecelerine gelince Peygamber Efendimiz (asm) buyurdu ki: Hurilerden bir topluluk Cennette mahlûkatın duymadığı yüksek bir sesle şöyle seslenirler: Biz ebediyiz. Yok olmayız. Yumuşak kadınlarız. Üzülmeyiz. Üzmeyiz. Allahın takdirine razıyız. Kızmayız. Bizimle olacak insana ne mutlu!

Hazret-i Âişe (ra) der ki: Huriler bunu söylediklerinde dünyadan Cenneti hak edip gelmiş mümine kadınlar şöyle cevap verirler: Biz namaz kıldık; siz kılmadınız. Biz sadaka verdik; siz vermediniz. Bizim başımıza ne belâlar geldi. Biz türlü türlü imtihandan geçtik; siz geçmediniz. Huriler susacaklar. Onlar karşısında konuşmayacaklar. Yenik düşecekler.4

Şüphesiz dünya kadınlarının kocasına katlanmak, çocuklarına katlanmak, şefkatle çocuklarını himaye etmek, haramdan uzak durmak, nice zor şartlarda takvayı yaşamak, Allahın emirlerine itaat etmek, yasaklarından kaçınmak, helâlinden ayrılmamak ve nice zorluklardan geçmek gibi bizzat yaşadıkları ve Allahın yardımıyla başardıkları imtihanlar vardır. Sabır, itaat, güzel ahlâk, güzel huyluluk, şefkat, merhamet dünya kadınının Cennet ziynetlerindendir. Bu yüzden dünya gibi bir zor geçitten aşıp gelmiş, imanını ve ahlâkını muhafaza etmiş mümine kadınların Cennette hurilerden üstün ve güzel olmaları, onların tabir caizse haklarıdır. Nasıl insanoğlunun imtihan dünyasının zorlukları içinde takvası ve Allaha itaati onu meleklerin üstüne çıkarabiliyorsa, dünya kadınının keza imtihan dünyasının zorlukları içindeki sabrı, itaati ve takvası da dünya kadınını güzellikte, değerde ve makbuliyette hurilerin üstüne çıkarmaktadır. Nitekim Peygamber Efendimizin (asm): Cennet ehlinden olan Âdemoğlunun kadınları, hurilerden yetmiş bin derece üstündür müjdesi bu üstün dereceye işaret etmektedir.

Hayyan bin Cebele diyor ki: Dünya kadınlarından Cennete girenlerin hurilerden üstün olmaları, dünyanın zor şartlarında Allaha itaat etmiş olmalarındandır demiştir.

Üstad Bediüzzaman Hazretleri de, kişinin eşini güzel ahlâkı sebebiyle sevmesi ve onu haramlardan koruması halinde, eşinin Cennette hurilerden daha güzel, daha ihtişamlı ve daha cazibedar şekilde ve dünyadaki eski hatıraları da canlandıracak biçimde ebedî dost ve sevgili olarak kendisine tekrar verileceğini haber veriyor.5

Dipnotlar:
1- Ölüm, Kıyamet ve Diriliş, İmam-ı Şarani, 354 2- Zuhruf Sûresi: 71 3- Sözler, s. 813 4- İmam-ı Şarani, 349 5- Sözler, s. 1056

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap

"Aşk'ına Tâlib'im, Ey Yâr...
Söyler misin, ne olur;
Vuslâdım'a daha, ne kadar var?"

02 Temmuz 2008, 13:58:47
elif_

Yeniden dirilmenin emniyetiyle ölümlü oluşumu çok sevdim

Minare Team

*

Üye No : 279

Konu  : 255

Aldığı Teşekkür 61
« Yanıtla #1 : 02 Temmuz 2008, 13:58:47 »

Rahman (c.c) razı olsun ablacım..       Rabbim derecelerimizi yükseltsin inşaAllah, özellikle ahir zamanın zorluklarını yaşadığımız şu günlerde..

! ياغايب
02 Temmuz 2008, 14:13:32
VuSLaT

Admin

*

Üye No : 11

Konu  : 1259

Aldığı Teşekkür 170
ŞeHaDeT PaRMaĞıDıR GöĞe DoĞRu MiNaRe
« Yanıtla #2 : 02 Temmuz 2008, 14:13:32 »

amiiin....amiinn....

RABBİM senden de razı olsun elifim...

"Aşk'ına Tâlib'im, Ey Yâr...
Söyler misin, ne olur;
Vuslâdım'a daha, ne kadar var?"

18 Eylül 2008, 20:52:34
gülvisal

Yönetici

Üye No : 1097

Konu  : 661

Aldığı Teşekkür 39
dağlar bile dayanmadı ağırdır yüküm
« Yanıtla #3 : 18 Eylül 2008, 20:52:34 »

Rahman (c.c) razı olsun ablacım..       Rabbim derecelerimizi yükseltsin inşaAllah, özellikle ahir zamanın zorluklarını yaşadığımız şu günlerde..

AMİN..AMİN...

Allah (c.c) razı olsun Ablam

HANGİ GÜZEL YÜZDÜR Kİ TOPRAK OLMADI!  HANGİ CEYLAN GÖZDÜR Kİ YERE AKMADI!
19 Eylül 2008, 15:58:23
posede

Yeniyim

*

Üye No : 50674

Konu  : 1

Aldığı Teşekkür 0
« Yanıtla #4 : 19 Eylül 2008, 15:58:23 »

Amin... merak ettim hepinize soruyorum;ben allah aşkıyla yeni tanışdım daha öncede allah sevgim vardı tabi ama, bilinçli ve farkındalıkla değildi.Şimdi sadece ruhumu duyumsuyor,allahı zikrediyor ve kur'an okuyorum...sorum şu dinimizde kapanmak şart mı?   şimdiden teşekkür ediyorum...

ışık ve sevgiyle...

inançsızlık denizinde inanç incisi oldun cehennemde olduğun halde,cenneti buldun
19 Eylül 2008, 16:28:18
daybreak

seher

Kopamıyorum

*

Üye No : 12469

Konu  : 25

Aldığı Teşekkür 12
limit sonsuza giderken 0 üssü 0 = tanımsız..
« Yanıtla #5 : 19 Eylül 2008, 16:28:18 »

Rahman (c.c) razı olsun ablacım..       Rabbim derecelerimizi yükseltsin inşaAllah, özellikle ahir zamanın zorluklarını yaşadığımız şu günlerde..

Beni bir ben bilirim, bir de Yaradan;
Bana bir ben lazımım bir de Anlayan..

Kim bildiği ile amel ederse Allah (celle celalühü)
onu bilmediklerine varis kılar.. (Hadisî Şerif)

"Musibetler çoktur; fakat musibetlerin en büyüğü
vakti boşa geçirmektir."

el hayr-u fî mahtarahullah -
Allah'tan (azze ve celle) gelen herşey hayırlıdır.
19 Eylül 2008, 17:11:47
gülvisal

Yönetici

Aldığı Teşekkür 39
« Yanıtla #6 : 19 Eylül 2008, 17:11:47 »

Amin... merak ettim hepinize soruyorum;ben allah aşkıyla yeni tanışdım daha öncede allah sevgim vardı tabi ama, bilinçli ve farkındalıkla değildi.Şimdi sadece ruhumu duyumsuyor,allahı zikrediyor ve kur'an okuyorum...sorum şu dinimizde kapanmak şart mı?   şimdiden teşekkür ediyorum...

ışık ve sevgiyle...

Öncelikle Minare.Net'e hoşgeldiniz Kardeşim.

Allah(c.c) aşkınızı daim eylesin inş Allah
Sormuş olduğun soru için Linke tıklarsan cevabını bulursun inş Allah

DUA İLE...

20 Eylül 2008, 05:39:00
posede

Yeniyim

*

Üye No : 50674

Konu  : 1

Aldığı Teşekkür 0
« Yanıtla #7 : 20 Eylül 2008, 05:39:00 »

paylaşımınız için teşekkürler...Ben gördüğüm bazı haberci rüyalar sayesinde allah'ı buldum, ama yine de allah'ın sonsuz ışığını görmek için kapanmanın şart olduğunu düşünmüyorum.(Kapalılara karşı değilim!)Dini konularda bilgi eksikliğim var,tamamlamak için buradayım umarım aradığımı bulurum.

ışık ve sevgiyle...  sonsuzluğa...  allah'a...

inançsızlık denizinde inanç incisi oldun cehennemde olduğun halde,cenneti buldun
20 Eylül 2008, 06:06:11
gülvisal

Yönetici

Aldığı Teşekkür 39
« Yanıtla #8 : 20 Eylül 2008, 06:06:11 »

Rica ederim Kardeşim.

"Allah dilediği kimseyi doğru yola eriştirir"   KASAS SÛRESİ AYET 56

Ne güzel Rabbimizin doğru yola erdirdiği kulları arasında olmuşsunuz.

Allah'ın sonsuz ışığını görmek için kapanmanın şart olduğunu düşünmediğinizi belirtmişiniz.

Unutmayın ki O'na (c.c) 'a ulaşmanın yolu O'nun (c.c) emir ve yasaklarına uymakla olur..Kur'an-ı Kerim Rabbimizin sözleridir ve biz Kur'an'ı okurken Rabbimiz ile konuşuyoruz dimi?O zaman diyebilirmiyiz ki "Rabbim başörtüsünü emretmişsin ama ben Sen'i bulmak için şart olduğunu düşünmüyorum".Bakın başörtüsü insanların değil aşık olduğunuzu söylediğiniz Rabbimiz'in emridir.
“Mü’min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, namuslarını da korusunlar, zinetlerini açmasınlar, bunlardan görünen kısmı müstesnadır. Başörtülerini de yakalarının üzerini kapatacak şekilde iyice örtsünler.”(Nur Suresi, 31)

Siden ricam bu konuya kendi fikrinizle değilde Rabbim'iin emirleri ve Paygamber Efendimiz(s.a.v)'in sünnetlerine uyarak bakmanız.

DUA İLE...

Anahtarlar:
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Favorilere Ekle  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: