İslam Forumu - İslami Forum
Kullanıcı Adı Sürekli Bağlı Kal
Şifre:
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Favorilere Ekle  |  Yazdır  
Gönderen Konu: CENNETLİK KADIN!!!  (Okunma Sayısı 608 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
16 Haziran 2008, 16:29:21
doğakurdu

Yeniyim

*

Üye No : 26662

Konu  : 1

Aldığı Teşekkür 0
« : 16 Haziran 2008, 16:29:21 »

CENNETLİK KADIN

Hifâ Hatun, Eshâb-ı kiramdan iffetli ve zengin bîr hanımdı. Medine-i münevverede, güzelliği dillerde dolaşıyordu. Bir gün Peygamber Efendimizin huzuruna gelip sordu:
- Yâ Resulallah, bana, Cennete götürecek bir iş öğret!
Sevgili Peygamberimiz buyurdular ki:
-   Önce   bir   erkekle   evlenmen   lâzımdır. Bununla dininin yarısını emniyete alırsın!
- Yâ Resûlallah! Benim dengim kim olur? Beni Habeş hükümdarı Melik Necâşi istedi, ben onu istemedim. Ubeydullah yüz deve ve başka şeyler verdi. Onu da kabul etmedim. Bugün âhirette kurtuluşun evlenmekte olduğunu buyuruyorsunuz. Yâ Resûlallah, siz kimi beğenirseniz, razıyım.
Resûlullah Efendimiz, esbabından kimin ismini verirse, diğerinin ümitsiz olacağını anladı ve buyurdu ki:
- Yarın sabah mescide en önce kim gelirse, bu kadın onundur!
Herkes buna razı oldu. Allahü teâlâ onlara öyle bir uyku verdi ki, hiçbiri sabah erken uyanamadı. Resûlullah önce kimin geleceğini bekliyordu. Aniden Süheyb göründü. Kimsesiz, fakir siyaha yakın renkli, görünüşü güzel olmayan bir kimseydi. Uzun boylu, zayıf ince yapılıydı.  Hîfa ise,  son derece güzel ve zengin bir kadındı. Resûlullah Efendimiz namazdan sonra, Hîfa hatunu çağırdı ve durumu bildirdi. Hîfa, Allahü teâlânın takdirine razı oldu. Resûlullah Efendimiz, bir hutbe okudu ve şöyle buyurdu:
- Ey Süheyb, kalk, bu hanımın için bir şey al!
- Yâ Resûlallah! Dünyalık olarak bir dirhem gümüşüm yok!
Hîfa hanım emretti, onbin dirhem gümüşlük bir kese getirdiler, Süheyb'e verdiler. Ona:
- Git gerekli olanları al, dedi. Resûlullah Efendimiz de buyurdu ki:
- Ey Süheyb, hanımının elini tut, evine götür!
- Yâ Resûlallah! Benim evim mescittir, hangi eve götüreyim!
Bunun üzerine Hîfa hanım şöyle cevap verdi:
- Filan yerdeki hazır konağı sana bağışladım. Kalk, beni oraya götür.
Resûlullah Efendimiz ona, dua etti. Eshab-ı kiram bu hareketi çok övdüler ve hamd ettiler. Kalktılar, konağa gittiler. Yemeği bitirdiklerinde yatma vakti olunca, Hîfa hatun dedi ki:
- Ey Süheyb, bil ki, ben sana ni'metim, sen bana mihnetsin (sıkıntısın)! Sen bu ni'mete şükür, ben bu mihnete sabır için, gel, bu geceyi ibâdet ve taatle geçirelim. Sen şükür ediciler, ben de sabır ediciler sevabına kavuşalım. Çünkü Resûlullah Efendimiz (Cennette yüksek bir çardak vardır. Bunda yalnız şükür edenler ve sabır edenler bulunur.) buyurdu.
O gece, ikisi de ibâdet ile meşgul oldular. Süheyb sabah mecside geldi. Cebrail aleyhisselâm, geceki hallerini Resûlullaha bildirdi. Cennet ve buradaki nimetlerinin en üstünü olan Allahü teâlâyı görmek ile onlara müjde verdi. Resûlullah Efendimiz de buyurdu ki:
- Ey Süheyb, geceki hâlini sen mi anlatırsın, ben mi söyliyeyim!
- Yâ Resûlallah, siz söyleyiniz!
Sevgili Peygamberimiz de durumlarını, ne yaptıklarını bildirdi ve sonra şu müjdeyi verdi:
- Siz Cennetliksiniz ve orada Allahü teâlâyı göreceksiniz.
Süheyb, sevincinden ve Cennette Cenâb-ı Hakkı görmek müjdesine kavuşmak şevkinden, başını secdeye koydu ve şöyle dua etti:
"Yâ Rabbî, eğer beni mağfiret etmişsen, günahlara bulaşmadan ruhumu al! Ölmek istiyorum."
Allahü teâlâ, onun ruhunu secdede iken aldı. Herkes buna ağladı. Resûlullah Efendimiz de buyurdu ki:
-(Daha şaşılacak bir şey var. Hîfa hatun da şu anda ruhunu Hakka teslim etti.)
İkisinin de namazını kıldılar. Her ikisini yanyana defnettiler. Başları ucuna iki tahta koydular. Bir tahtaya, "Bu Allahü teâlâ'nın nimetine şükür edenin kabridir". Diğerine de, "Bu, Allahü teâlâ'nın mihnetine sabır edenin kabridir" diye yazdılar.
Anahtarlar:
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Favorilere Ekle  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: