| Ağustos 13, 2007, 00:14:49 |
|
|
 |
« : Ağustos 13, 2007, 00:14:49 » |
|
Fatih Sultan Mehmed, adamları ile gezerken, yanına sokulan dilenciye bir altın vermiş. Dilenci parayı alınca: -Aman Sultanım, demiş. Koskoca bir padişah, kardeşine bu kadar az para verir mi? Fatih Sultan Mehmed, nereden kardeş olduğunu sorunca, dilenci: -İkimiz de demiş, Hazreti Âdem'in çocukları değil miyiz? Elbet kardeşiz. Sultan Fatih: -Bunu sakın başkasına söyleme, diğer kardeşleriniz de pay isterse, sana bu bile düşmez. _____________
İngiliz Büyükelçisi, eski Osmanlı evlerinin dış duvarlarına asılan 'Ya Hafîz' -Muhafaza eden - levhalarını görünce dayanamamış ve Keçecizâde Fuad Paşa'ya bunların ne olduğunu sormuş. Fuad Paşa, İngiliz'in anlayacağı dille cevap vermiş: - 0 gördükleriniz, Osmanlı Sigorta Şirketinin levhalarıdır.
Bazı büyük adamların ölümlerinden sonra yaşadıkları evlerin üzerine birebirinden farklı ifadelerin yer aldığı levhalar asılırmış.İşte böylesine bir konunun konuşulduğu bir toplantıda Şair Florinalı Nazım, Süleyman Nazif'e sormuş:
"Üstad! Sizce ben öldükten sonra evimin kapısının üstüne ne yazarlar?"
Soruya muhatap olan Süleyman Nâzif, şu cevabı vermiş:
"Kiralık daire!..."
-Üstad bu ne hal maymuna dönmüşsün" der...
Üstad ise kendini hiç kasmaz ve yüzünü duvara döner;
-"Şimdi de duvara döndüm" der...
|
|
|
|
|
|
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap"Aşk'ına Tâlib'im, Ey Yâr... Söyler misin, ne olur; Vuslâdım'a daha, ne kadar var?"

|
|
|
| Ağustos 13, 2007, 00:19:27 |
|
|
 |
« Yanıtla #1 : Ağustos 13, 2007, 00:19:27 » |
|
Ecdadım ne güzel caevaplar vermiş ya Nur içinde yatsınlar inş 
|
|
|
|
|
|
y desde que t ú te fuiste yo solo, tengo tengo la camisa negra porque negra tengo el alma yo por ti perdí la calma
|
|
|
|
|
| Şubat 06, 2008, 21:04:30 |
|
|
 |
« Yanıtla #3 : Şubat 06, 2008, 21:04:30 » |
|
 razı olsun
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Şubat 12, 2008, 21:00:31 |
|
|
 |
« Yanıtla #4 : Şubat 12, 2008, 21:00:31 » |
|
Bir keresinde adamın teki Üstad Necip Fazılı sakallı hali ile görür.Amacı ise üstadı kızdırmaktır.Üstadın yanına gelip sinsi bir şekilde;
Mükemmel cevap teşekkürler.
|
|
|
|
|
|
Tebessüm Sadakadır.
|
|
|
| Şubat 13, 2008, 09:33:54 |
|
|
 |
« Yanıtla #5 : Şubat 13, 2008, 09:33:54 » |
|
biz teşekkür ettik... sağolasın alibaba kardeş... RABBİM sizlerden de razı olsun... 
|
|
|
|
|
|
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap"Aşk'ına Tâlib'im, Ey Yâr... Söyler misin, ne olur; Vuslâdım'a daha, ne kadar var?"

|
|
|
| Mart 04, 2008, 23:21:51 |
|
|
 |
« Yanıtla #6 : Mart 04, 2008, 23:21:51 » |
|
güzeldi sağolasın
|
|
|
|
|
|
\o/ ßaşörtüsüne özgürlük \o/ 1.)Haksızlık karşısında eğilmeyiniz; çünkü hakkınızla beraber şerefinizi de kaybedersiniz. (Hz. Ali (r.a)) 2.)Gecenin ne kadar uzun olduğunu ancak hastalar bilir. (Sadi) 3.)Bir mum diğer bir mumu tutuşturmakla ışığından bir şey kaybetmez. (Mevlana) 4.)İnsanı maskara eden, dilidir. (Sadi) 5.)Zalimler için yaşasın cehennem. (Bediüzzaman Said Nursi)
|
|
|
| Haziran 30, 2008, 13:32:26 |
|
|
 |
« Yanıtla #7 : Haziran 30, 2008, 13:32:26 » |
|
|
|
|
|
|
|
Akıllı, nefsini hesaba çeken ve ölümden sonrası için çalışandır. Aciz, nefsini hevasına tabi kılan ve  'tan batıl şeyler arzu edendir.
|
|
|
| Haziran 30, 2008, 14:01:55 |
|
|
 |
« Yanıtla #8 : Haziran 30, 2008, 14:01:55 » |
|
süperdi 
|
|
|
|
|
|
MEDENİYET DEDİĞİN SOYMAKSA BEDENİ DAĞDAKİ HAYVAN SENDEN MEDENİ
|
|
|
| Temmuz 21, 2008, 14:39:00 |
|
|
 |
« Yanıtla #9 : Temmuz 21, 2008, 14:39:00 » |
|
güzeldi emeğinize sağlık
|
|
|
|
|
|
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap LAİLAHE İLLALLAH
|
|
|
| Temmuz 21, 2008, 14:41:55 |
|
|
 |
« Yanıtla #10 : Temmuz 21, 2008, 14:41:55 » |
|
Bir keresinde adamın teki Üstad Necip Fazılı sakallı hali ile görür.Amacı ise üstadı kızdırmaktır.Üstadın yanına gelip sinsi bir şekilde;
Mükemmel cevap teşekkürler.
BENCEDE................. 
|
|
|
|
|
|
Zulmü alkışlayamam, zâlimi asla sevemem; Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem. Biri ecdâdıma saldırdı mı, hattâ boğarım!.. - Boğamazsın ki! - Hiç olmazsa yanımdan kovarım. Üç buçuk soysuzun ardında zağarlık yapamam; Hele hak nâmına haksızlığa ölsem tapamam. Doğduğumdan beridir âşıkım istiklâle, Bana hiç tasmalık etmiş değil altın lâle! Yumuşak başlı isem, kim dedi uysal koyunum? Kesilir belki, fakat çekmeye gelmez boyunum! Kanayan bir yara gördüm mü yanar tâ ciğerim, Onu dindirmek için kamçı yerim, çifte yerim! Adam aldırma da geç git, diyemem aldırırım.
|
|
|
| Temmuz 23, 2008, 02:24:31 |
|
|
 |
« Yanıtla #11 : Temmuz 23, 2008, 02:24:31 » |
|
güzeldi emeğinize sağlık
|
|