İslam Forumu - İslami Forum
Kullanıcı Adı Sürekli Bağlı Kal
Şifre:
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Favorilere Ekle  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Zaman Sünneti Seniyyeye Sarılma Zamanı!!..,  (Okunma Sayısı 741 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
03 Mayıs 2008, 11:49:24
Kırmızı zambak

Kırmızı zambaK

Alışıyorum

*

Üye No : 1940

Konu  : 69

Aldığı Teşekkür 2
SeLaM ALeyKüM
« : 03 Mayıs 2008, 11:49:24 »

tevbe 128 - Andolsun size içinizden öyle bir peygamber geldi ki, gayet izzetli ve şereflidir. Sıkıntıya düşmeniz ona çok ağır gelir üstünüze titrer, müminlere gayet merhametli ve şefkatlidir.

tevbe 129 - Eğer aldırmazlarsa onlara de ki: Bana Allah yeter. O'ndan başka ilâh yoktur. Ben O'na dayanmaktayım ve O, o büyük Arş'ın Rabbidir.

al-i imran 31 - De ki, siz gerçekten Allah'ı seviyorsanız bana uyun ki, Allah da sizi sevsin ve suçlarınızı bağışlasın. Çünkü Allah çok esirgeyici ve bağışlayıcıdır

Resul-i Ekrem Aleyhissalâtü Vesselâm ferman etmiş: "Fesad-ı ümmetim zamanında kim benim sünnetime temessük etse, yüz şehidin ecrini, sevabını kazanabilir."

Evet Sünnet-i Seniyyeye ittiba, mutlaka gâyet kıymetdardır. Hususan bid'aların istilâsı zamanında sünnet-i seniyyeye ittiba etmek daha ziyade kıymetdardır. Hususan fesad-ı ümmet zamanında Sünnet-i Seniyyenin küçük bir âdâbına mürâat etmek, ehemmiyetli bir takvâyı ve kuvvetli bir îmanı ihsas ediyor. Doğrudan doğruya Sünnete ittiba etmek, Resul-i Ekrem Aleyhissalâtü Vesselâm'ı hatıra getiriyor. O ihtardan o hâtıra, bir huzûr-u İlâhî hâtırasına inkılab eder.
Hatta en küçük bir muamelede, hatta yemek, içmek ve yatmak âdâbında Sünnet-i Seniyyeyi mürâat ettiği dakikada, o âdi muamele ve o fıtrî amel, sevablı bir ibadet ve şer'î bir hareket oluyor. Çünki o âdi hareketiyle Resul-i Ekrem Aleyhissalâtü Vesselâm'a ittibaını düşünüyor ve şeriatın bir edebi olduğunu tasavvur eder ve şeriat sahibi o olduğu hatırına gelir. Ve ondan şâri-i hakikî olan Cenab-ı Hakk'a kalbi müteveccih olur, bir nevi huzur ve ibadet kazanır.

İşte bu sırra binaen Sünnet-i Seniyyeye ittibaı kendine âdet eden, âdâtını ibadete çevirir, bütün ömrünü semeredar ve sevabdar yapabilir.

ahir zamanın fitnesinden Kuranı kerime ve sünneti seniyyeye uyarak kurtulmak inşaALLAH mümkündür..

biliyoruz ki bu ahir zamanda sevaplar kepçeyle dağıtılıyor.. bir sünnete uymak 100 şehit sevabı.. sevabında ötesi sünnete uymak , ittibaa etmek ALLAH ın rızasını kazanabilmek için bir wesile..

örneğin yemek yeme adabında 40 a yakın sünnet wardır..bunları uygulamak zor olmadığı gibi sağlığımızada faydalı şeyler elbette...

yemeğe tuzla başlamak..besmele çekmek..tuzla bitirmek..sağ dizini dikerek oturmak..yer sofrasında yemek.. suyu 3 yudumda içmek..yemeği kendi önünden yemek..sağ elle yemek..yemek bitiminde elhamdülillah demek..yemekten önce ve sonra elleri yıkamak.. .......
..

öyle bir zaman gelecek ki doktorlar kendileri açıklayacak sünnetlere uymanın sağlığa faydalarını.gerçi açıklanmaya başlanıldı bile ama bunun sünneti seniyye olduğu bildirilmiyor! bizler inşaALLAh sünneti seniyye olduğunu bilerek we Habibullahı hatrımıza getirerek uyalım sünnetlere..

bulunduğumuz müdhiş zamanın fitnesinden ALLAH sığınarak Efendimizin (s.a.v.) izinden gitmek duasındayız..

kardeşlerim sünneti seniyyeyi 11.lemadan dikkatle okuyunuz..

wakit boş durma wakti değildir imanımızı kawileştirelimki başkalarının imanlarınıda kurtaralım inşaALLAH..

dua ile..

03 Mayıs 2008, 11:52:20
Kırmızı zambak

Kırmızı zambaK

Alışıyorum

*

Üye No : 1940

Konu  : 69

Aldığı Teşekkür 2
SeLaM ALeyKüM
« Yanıtla #1 : 03 Mayıs 2008, 11:52:20 »

Peygamber’imizin söyledikleri, tasdik ettikleri, yaşadıkları bunların bütününe birden sünnet-i seniyye denir. Elbette Peygamber Kur’an’a tabidir, dolayısıyla Kur’an’a tabi olmak sünnet-i seniyyeye ittiba ile olur.

Sünnet-i seniyyeye ittiba etmek isteyen, Peygamber’imiz nasıl giyinmiş, nasıl yemiş, nasıl yaşamış bu soruların bütününe cevap bulur ve yapmaya gayret ederse sünnet-i seniyyeye ittiba etmiş olur. Adetini ibadete tahvil etmek, yani adetlerimizi İslam’a uydurmak, huyumuzu İslam’a uydurmak, prensiplerimizi İslam’a uydurmak, yaşayışımızı İslam’a uydurmak sünnet-i seniyyeye ittibadır.
İnsanları yaratan Allah (cc) cennet gibi dünyayı cehennem etmememiz için sünnet-i seniyyeye ittibayı emretmiştir. Tarih şahittir ki sünnet-i seniyyeye ittiba eden insanların hayatı güzelleşmiştir. Benim gibi yaşlılar görüyorlar ki sünnet-i seniyye bizim hayatımızı kurtardı. Yatarken sağ tarafa dönmek, giysileri sağdan giymek, sağ elle yemek yemek, oturarak su içmek çok basit gibi görünse de aslında bu davranışları Hz. Peygamber bu şekilde yaptığı için yapmanın ecri çok büyüktür. Basit gibi görünen bu davranışlar Müslüman’ı Resulullah’a ve Allah (cc)’a yaklaştırır, ahirette şefaatine nail olmaya vesile olur, kısacası Müslüman’ın dünya ve ahiretini güzelleştirir. Sağ tarafına yatan “Resulullah’a ittiba ettim.” der. Ölse o hal içinde ölür. Ben düşünüyorum ki Resulullah bana güzel bir örnek olmuş ve beni kurtarmış. Bu yolda çok cefalar çekmiş. Bizim kurtulmamız için bu kadar cefalar çeken Peygamber’e ne kadar salavat getirsek, dua etsek azdır. Bizim salavat ve dualarımıza onun ihtiyacı yoktur. Bizim salavat ve dualarımıza BİZİM ihtiyacımız vardır. Ezan duasında mealen diyoruz ki: “Kıyamete kadar devam edecek olan namazın ve şu en mükemmel davet olan ezanın Rabb’i olan Allah’ım! Muhammed (sas)’e cennette en yüksek makam olan vesileyi ve yaratılmışların üstünde bir mertebe olan fazileti ve en yüce dereceyi ver. Ve onu vaat ettiğin en yüksek makam olan makam-ı Mahmûda ulaştır. Şüphesiz Sen va’dinden dönmezsin. Amin”

Ezan duasında kendimiz için hiçbir şey istemiyoruz gibi görünüyor. Fakat dikkatle okunacak olursa, Peygamber’imizin en yüksek makama ulaşması için dua etmek, O’nun şefaatini istiyoruz demektir. Onun için Peygamber (sas)’e salavat getirmek o kadar önemli, bizim ahiret yurdunda kâinat O’nun için yaratılan Peygamber’in şefaatine nail olmamıza sebep olacak inşallah.

Hekimoğlu İSMAİL

Anahtarlar:
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Favorilere Ekle  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: