tevbe 128 - Andolsun size içinizden öyle bir peygamber geldi ki, gayet izzetli ve şereflidir. Sıkıntıya düşmeniz ona çok ağır gelir üstünüze titrer, müminlere gayet merhametli ve şefkatlidir.
tevbe 129 - Eğer aldırmazlarsa onlara de ki: Bana

yeter. O'ndan başka ilâh yoktur. Ben O'na dayanmaktayım ve O, o büyük Arş'ın Rabbidir.
al-i imran 31 - De ki, siz gerçekten

'ı seviyorsanız bana uyun ki,

da sizi sevsin ve suçlarınızı bağışlasın. Çünkü

çok esirgeyici ve bağışlayıcıdır
Resul-i Ekrem Aleyhissalâtü Vesselâm ferman etmiş: "Fesad-ı ümmetim zamanında kim benim sünnetime temessük etse, yüz şehidin ecrini, sevabını kazanabilir."
Evet Sünnet-i Seniyyeye ittiba, mutlaka gâyet kıymetdardır. Hususan bid'aların istilâsı zamanında sünnet-i seniyyeye ittiba etmek daha ziyade kıymetdardır. Hususan fesad-ı ümmet zamanında Sünnet-i Seniyyenin küçük bir âdâbına mürâat etmek, ehemmiyetli bir takvâyı ve kuvvetli bir îmanı ihsas ediyor. Doğrudan doğruya Sünnete ittiba etmek, Resul-i Ekrem Aleyhissalâtü Vesselâm'ı hatıra getiriyor. O ihtardan o hâtıra, bir huzûr-u İlâhî hâtırasına inkılab eder.
Hatta en küçük bir muamelede, hatta yemek, içmek ve yatmak âdâbında Sünnet-i Seniyyeyi mürâat ettiği dakikada, o âdi muamele ve o fıtrî amel, sevablı bir ibadet ve şer'î bir hareket oluyor. Çünki o âdi hareketiyle Resul-i Ekrem Aleyhissalâtü Vesselâm'a ittibaını düşünüyor ve şeriatın bir edebi olduğunu tasavvur eder ve şeriat sahibi o olduğu hatırına gelir. Ve ondan şâri-i hakikî olan Cenab-ı Hakk'a kalbi müteveccih olur, bir nevi huzur ve ibadet kazanır.
İşte bu sırra binaen Sünnet-i Seniyyeye ittibaı kendine âdet eden, âdâtını ibadete çevirir, bütün ömrünü semeredar ve sevabdar yapabilir.
ahir zamanın fitnesinden Kuranı kerime ve sünneti seniyyeye uyarak kurtulmak inşaALLAH mümkündür..
biliyoruz ki bu ahir zamanda sevaplar kepçeyle dağıtılıyor.. bir sünnete uymak 100 şehit sevabı.. sevabında ötesi sünnete uymak , ittibaa etmek

ın rızasını kazanabilmek için bir wesile..
örneğin yemek yeme adabında 40 a yakın sünnet wardır..bunları uygulamak zor olmadığı gibi sağlığımızada faydalı şeyler elbette...
yemeğe tuzla başlamak..besmele çekmek..tuzla bitirmek..sağ dizini dikerek oturmak..yer sofrasında yemek.. suyu 3 yudumda içmek..yemeği kendi önünden yemek..sağ elle yemek..yemek bitiminde elhamdülillah demek..yemekten önce ve sonra elleri yıkamak.. .......
..
öyle bir zaman gelecek ki doktorlar kendileri açıklayacak sünnetlere uymanın sağlığa faydalarını.gerçi açıklanmaya başlanıldı bile ama bunun sünneti seniyye olduğu bildirilmiyor! bizler inşaALLAh sünneti seniyye olduğunu bilerek we Habibullahı hatrımıza getirerek uyalım sünnetlere..
bulunduğumuz müdhiş zamanın fitnesinden

sığınarak Efendimizin (s.a.v.) izinden gitmek duasındayız..
kardeşlerim sünneti seniyyeyi 11.lemadan dikkatle okuyunuz..
wakit boş durma wakti değildir imanımızı kawileştirelimki başkalarının imanlarınıda kurtaralım inşaALLAH..
dua ile..