İslam Forumu - İslami Forum
Kullanıcı Adı Sürekli Bağlı Kal
Şifre:
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Favorilere Ekle  |  Yazdır  
Gönderen Konu: DÖRT ZÜMRE İNSAN  (Okunma Sayısı 331 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
01 Mart 2008, 02:28:59
Zumra

Alışıyorum

*

Üye No : 12604

Konu  : 32

Aldığı Teşekkür 0
Işık yanmadan karanlık yok olmaz.
« : 01 Mart 2008, 02:28:59 »

Peygamber Efendimiz (s.a.v) buyurdular ki:
"Bir kul, Allah rızası için mütevazi olur, alçalırsa Allah onu mutlaka yüceltir. Size bir hadis söyleyeceğim, onu iyi belleyin. Dünya dört kişi içindir.

Bir kul vardır, Allah (c.c) kendisine hem mal hem de ilim vermiştir de kul, malı hususunda Allah'tan korkmakta, (bunlarla) akrabalarını gözetmekte, (mal ve ilimde) Allah'ın hakkı olduğunu bilmektedir. İşte bu kimse en faziletli bir makamdadır.

Bir kul vardır, Allah (c.c) ona ilim vermiştir, mal vermemiştir, ama iyi niyetlidir ve, 'Malım olsaydı onu falan kişi gibi (hayırda) harcardım' der. İşte bu kimse niyet ettiğini yapmış gibi sevaba ulaşır, ikisi de eşit şekilde sevap alır.

Bir kul vardır, Allah (c.c) ona mal vermiştir, fakat ilim vermemiştir. Malını cahilce harcar. Malı hususunda Rabb'inden korkmaz. Akrabalarını gözetmez. Malında Allah'ın hakkı olduğunu hiç düşünmez. İşte bu kimse, en aşağı mertebededir.

Bir kul vardır, Allah ona ne ilim ne de mal vermiştir ama, 'Eğer malım olsaydı, onunla filan kimsenin yaptıklarını ben de yapardım' der. Bu da niyetiyle muamele görür. Niyet ettiği kimsenin vebalini aynen elde eder" (Tirmizî).

Anahtarlar:
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Favorilere Ekle  |  Yazdır  
Rastgele: insan ilim mal

Gitmek istediğiniz yer: