İslam Forumu - İslami Forum
Kullanıcı Adı Sürekli Bağlı Kal
Şifre:
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Favorilere Ekle  |  Yazdır  
Gönderen Konu: saçlarım sayısınca ruhum olsa...  (Okunma Sayısı 316 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
03 Ağustos 2008, 17:27:55
ilimsiz

Yeniyim

*

Üye No : 11389

Konu  : 12

Aldığı Teşekkür 0
Kur'an O'nun HALiydi.Sünnet ise O'nu sevmek sırrı.
« : 03 Ağustos 2008, 17:27:55 »

Medar-ı iftiharımız olan Rasulullah (sav) tarafından tavsiye edilen ve her yönüyle mahiyetimizi bildiren ve hatırlatan en güzel isimlerden birisi:ABDULLAH...

Bu güzel ve tatlı ismin kahramanlarından ve bu ismin layıkıyla müsemması olan birisi:Abdullah bin Huzafe es-Sehmi..

Allah Resulünü görenlerden..
Yani sahabi..

Hz.Ömer devrinde Müslüman arkadaşlarıyla beraber Bizansa esir düşer.Kendisine İslam'ı bırakıp Hristiyanlığı kabul etmesi teklif edilir.O böyle bir dönekliği kesinlikle reddeder.
Tağiye(imparator), İslam dininden dönüp Hristiyanlığı kabul etmezse;onu bakır kazana atıp cayır cayır yakacağını söyler.O yine buna yanaşmaz.

İmparator emreder. Kazan getirilir. içine zeytinyağı doldurulur. Altı yakılır ve diğer esir müslümanlardan birisi getirilir.Ona dininden dönme teklifi yapılır. Müslüman dönmeyince kaynayan kazana atılır.Ve atılır atılmaz da eti kemiğinden ayrılır.
Derken Hz.Abdullah'a aynı teklif yapılır.
-Dininden dön Hrisyiyanlığı kabul et.Yoksa sen de arkadaşının akıbetine maruz kalacaksın
O da "hayır"der.
Kazana atılması emredilir.Hz Abdullah kazana doğru götürülürken hıçkırıklarını tutamaz ağlar.
İmparator onun böyle ağladığını görünce:"onu getirin"der.
Hz Abdullah geriye gelir gelmez:tarihin sine-i tekriminde net olarak kalacak, meleklere parmak ısırtacak ve rahmeti coşturacak şu sözleri söyler:
"Zannetmeki bana reva gördüğüne ağlıyorum:Hayır. Lakin şu anda benim ALLAH yolunda feda olacak ancak bir tek ruhum var. Ne kadar isterdm saçlarım sayısınca ruhum olsaydı da hepsine musallat olsaydın ve bende hepsini seve seve ALLAH için feda etseydim"
İmparator: bu iman, aşk ve şevk karşısında küçük dilini yutar. Görüp duydukları hoşuna gider. ve bir bahaneyle onu hürriyetine kavuşturmak ister.
"benim başımı öp seni serbest bırakacağım"
"hayır"
"dininden dön Seni kızımla evlendirip mülkümde ortak yapacağım"
"hayır, hayır"
"başımı öp seninle birlikte seksen esir müslümanı serbest bırakacağım"
"işte şimdi oldu"
başını öper gibi yapar ve seksen arkadaşıyla birlikte Medine'ye dönerler. Halife Hz Ömer'dir.Taşı gediğine koyan Ömer...
Seksen müslümanın hürriyeti için bu ağır fedakarlığa katlanışı çoktan duyulmuştur.
,Onların Medine'ye ayak bastıklarını duyunca bütük müslümanları toplar. Gelen nurlu ve çilekeş kafileyi karşılar, onları bağrına basar ve Hz Ömer arkadaşlarına şöyle der:
"Şimdi herkes kalkacak ve Abdullah'ın başını öpecek.Çünkü o baş, müslümanların hürriyetleri için bir tağiyenin başını öptü"
Başta kendisi olmak üzere bütün müslümanlar o mübarek başı öperler...

Rabbim toprağı aşkla yoğurdu;TOPRAK, İNSAN oldu.
İnsan,aşkla boyandı;KUL OLDU!
Anahtarlar: abdullah  
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Favorilere Ekle  |  Yazdır  
Rastgele: ruhum

Gitmek istediğiniz yer: