İslam Forumu - İslami Forum
Kullanıcı Adı Sürekli Bağlı Kal
Şifre:
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Favorilere Ekle  |  Yazdır  
Gönderen Konu: EBU CEHİL İN KELLESİ  (Okunma Sayısı 708 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
24 Haziran 2008, 19:58:15
demirci_249

demirci_249

Alışıyorum

*

Üye No : 24590

Konu  : 48

Aldığı Teşekkür 0
« : 24 Haziran 2008, 19:58:15 »

sure-i rahman nazil olduğunda Peygamber Efendimiz (sav): Bunu kureyşe kim okur? diye sordular. Ashabdan öne çıkan olmayınca, İbn-i Mes'ud (r.a) Ashab-ı Kiramın zayıf cüsselilerinden olmasına rağmen ben okurum YA Resulullah! dedi. ibn-i Mes-ud (r.a) Kureyş kafirlerinin Kabe etrafında toplandıklarını görünce gidip RAHMAN SURE-İ celilesini okumaya başaldı. Ebu cehil gelip İbni Mes-ud'a vurdu, kulağını kanattı. RESULULLAH, İbn-i Mes-ud'un ağlayarak döndüğünü görünce üzüldü. Bu sırada Cebrail (a.s) gülerek Resulullaha geldi. RESULULLAH:" İBN-İ MES'UD AĞLARKEN SEN NASIL GÜLERSİN." buyurunca CEBRAİL(a.s):"NİÇİN GÜLDÜĞÜMÜ SONRA ÖĞRENİRSİN YA RESULALLAH." dedi. Bedir gazasında İbn-i mes'ud (r.a), Peygamber Efendimizden izin istedi. RESULULLAH:" MIZRAĞINI AL, MÜŞRİKLERİN YARALI OLANLARINDAN RUHU HALA ÇIKMAMIŞ OLANLARA VUR, SENİN İÇİN MÜCAHİDLERİN SEVABI VARDIR " buyurdu. İbn-i Mes'ud harp meydanında dolaşırken Ebu cehili yaralı olarak buldu ve onun göğsüne çıkarak sakalından tuttu ve ; EY ALLAH'IN DÜŞMANI! ALLAH SENİ ZELİL VE HAKİR KILDI, DEĞİL Mİ?" dedi O, " EY KOYUN ÇOBANI! SEN ÇETİN VE ERİŞİLMESİ ÇOK GÜÇ OLAN YERE ÇIKMIŞSIN" dedi. İBN-İ MES'UD (r.a) " İSLAM ÜSTÜNDÜR , ONA ÜSTÜN GELİNMEZ, BUGÜN ZAFER İSLAMINDIR" cevabını alınca "BENİM İÇİN EN AĞIR GELEN ŞEY BENİ SENİN ÖLDÜRMÜŞ OLMANDIR! SAHİBİNE( RESULULLAH'A) SÖYLE ÖLÜMÜMDE VE HAYATIMDA ONDAN DAHA ÇOK SEVMEDİĞİM KİMSE YOKTUR." dedi. İBN-İ MES'UD (r.a) ebu cehilin kılıcını alarak başını kesti. Başı pek büyük ve ağırdı. Kaldıramadığından Ebu cehil in kulağını delerek ip bağladı ve sürüyerek Resulallah'ın yanına vardı. CEBRAİL (a.s) gülerek Resulüllaha geldi ve " YA MUHAMMED (sav) kulak kulakla(kısas olundu), baş ise ziyededir. İŞTE BUNA GÜLMÜŞTÜM."

MEDENİYET DEDİĞİN SOYMAKSA BEDENİ DAĞDAKİ HAYVAN SENDEN MEDENİ
25 Haziran 2008, 14:58:01
VuSLaT

Admin

*

Üye No : 11

Konu  : 1286

Aldığı Teşekkür 188
Vuslatın Kalbimde Lâle...
« Yanıtla #1 : 25 Haziran 2008, 14:58:01 »

daha önce hiç duymamıştım...
RABBİM razı olsun...

İSLAM ÜSTÜNDÜR , ONA ÜSTÜN GELİNMEZ, BUGÜN ZAFER İSLAMINDIR

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
05 Kasım 2008, 17:34:30
ak47soviet

Yeniyim

*

Üye No : 68057

Konu  : 0

Aldığı Teşekkür 0
« Yanıtla #2 : 05 Kasım 2008, 17:34:30 »

bu konu ile ilgili acaba bir kaynak alabilirmiyim daha once duymustum ama bir turlu kaynagini bulamadim
05 Kasım 2008, 20:00:21
CeNNeT

Kurucu

*

Üye No : 2

Konu  : 943

Aldığı Teşekkür 142
...RaBBiMiN YoLuNDa SeVDaLiYiM BeN...
« Yanıtla #3 : 05 Kasım 2008, 20:00:21 »

daha önce hiç duymamıştım...
RABBİM razı olsun...

İSLAM ÜSTÜNDÜR , ONA ÜSTÜN GELİNMEZ, BUGÜN ZAFER İSLAMINDIR