|
|
| 15 Temmuz 2007, 08:29:32 |
|
|
 |
« Yanıtla #1 : 15 Temmuz 2007, 08:29:32 » |
|
Habeşistan Necaşisi’ne Gönderilen Mektup… Hz. Muhammed (sav)'in Habeşistan Kralı Ashama’ya hitaben yazmış olduğu mektup, Müslümanların Hıristiyanlara bakış açısını göstermesi açısından son derece önemlidir. Ashama, Hz. Muhammed (sav)'in mektubunun ve Müslüman elçilerle yaptığı konuşmaların sonrasında, ülkesine sığınan Müslümanları koruyan bir politika izlemiştir. Peygamberimiz (sav), mektupta şöyle buyurmuştur: Rahman ve Rahim olan ’ın adıyla,
Rasulü Muhammed’den Habeş Necaşisi Ashama’ya. Kendisi'nden başka İlah bulunmayan gerçek Hükümdar, Mukaddes, Selam, Koruyucu, Kurtarıcı olan ’ın övgüsünü sana iletirim. Tasdik edip şehadet ederim ki; Meryem oğlu İsa ’ın Ruhu ve Kelimesi’dir. Kendisine dokunulmamış Meryem’e nasib edilmiştir. Böylece Meryem İsa’ya hamile kalmış, Teala da Ruh ve Nefesi’nden olmak üzere Adem’i nasıl yarattıysa onu da öylece yaratmıştır. Seni Tek olan ve Eşi bulunmayan ’a çağırıyorum. O’na itaat konusunda karşılıklı yardıma çağırıyorum. Beni takib et, bana uy ve bana gelen şeye iman et. Muhakkak ki ben, ’ın Resuluyüm. Bu nedenle seni ve etrafında bulunan askerlerini ’a iman etmeye davet ediyorum. Nasihat ve sözlerim size ulaşınca kabul etmenizi tavsiye ederim. Amca tarafından yeğenim olan Cafer’i yanında az sayıda Müslüman grubuyla beraber sana doğru yola çıkarıyorum. Selam gerçek hidayet yolu üzerinde bulunanlara olsun.
|
|
|
|
« Son Düzenleme: 15 Temmuz 2007, 08:44:15 Gönderen: benefsecun »
|
|
"Ey Rabbim!Bizi iman ziynetiyle süsle,bizi doğru yolda olan hidayet rehberleri kıl"Amin..
|
|
|
|
|
| 15 Temmuz 2007, 08:37:13 |
|
|
 |
« Yanıtla #3 : 15 Temmuz 2007, 08:37:13 » |
|
Bizans İmparatoru Heraklius’a Gönderilen Mektup… Bismillahirrahmanirrahim,
’ın kulu ve elçisi Muhammed’den, Bizanslıların büyük reisi Herakliyus’a: “Selam hakikat yolunu izleyene (olsun)! İlave edeyim ki, seni bütün olarak İslam’a davet ediyorum. İslam’ı kabul et ki felah bulasın. İslam’ı kabul et ki değerini iki kat artırsın. Ama eğer kaçınırsan, tebeanın günahı da senin üzerine yüklenecektir. Ve siz, ey Kitab-ı Mukaddes’in insanları (Ey Ehl-i Kitab!) sizinle bizim aramızda aynı olan bir söze doğru geliniz; ki biz ancak ’a taparız, O’na hiçbir şeyi ortak koşmayız ve aramızda kimse kimseyi, ’ın dışında sahib (Rab) edinmez. İmdi, eğer kaçınırlarsa, şöyle deyiniz: Şahit olun biz Müslümanlardanız ( ’a teslim olanlarız)
|
|
|
|
|
|
"Ey Rabbim!Bizi iman ziynetiyle süsle,bizi doğru yolda olan hidayet rehberleri kıl"Amin..
|
|
|
|
|
| 15 Temmuz 2007, 08:41:29 |
|
|
 |
« Yanıtla #5 : 15 Temmuz 2007, 08:41:29 » |
|
Uman Melikleri Ceyfer ve Abd’e Gönderilen Mektup…
Rahman ve Rahim olan ’ın adıyla,
Resulu Muhammed’den, Culanda’nın iki oğulları Ceyfer ve Abd’e: “Selam, hakikat yoluna tabi olanlar üzerine olsun! Sizin her ikinizi İslam’ın davetine çağırıyorum. İslam’a tabi olun ve kurtuluşa erin. Zira ben, ’ın tüm canlıları uyarmak üzere ve vaadini kafirler üzerine tamamlaması için tüm insanlığa gönderdiği elçisiyim. Şimdi, eğer her ikiniz de İslam’ı tanırsanız, her ikinize de iktidar vereceğim. Ama ikiniz de (İslam’ı) kabul etmeyi reddederseniz, ikinizin de krallığı sizden uzaklara yok olup gidecektir, süvarilerim, ülkenizde ordugah kuracaklar ve peygamberlik vasfım krallığınıza galip gelecektir.”
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 15 Temmuz 2007, 11:39:44 |
|
|
 |
« Yanıtla #7 : 15 Temmuz 2007, 11:39:44 » |
|
O'nun yzdıklarını okumak bile büyük haz veriyor... Ne mutlu kabul edip kurtuluşa erenlere.. Ne de acı ki kabul etmeyip emri altında bulunanların da günahlarını üstlenenlere... Rabbim bizi Hz.Peygambere layık ümmet eylesin inş. Rabbim senden de razı olsun ablacım bu güzel paylaşımların için... 
|
|
|
|
|
|
Müminlerden öyle yiğitler vardır ki; Onlar  'a verdikleri söze sadakat gösterdi. Onlardan bazılar şehit oluncaya kadar çarpışacağına dair yaptığı adağını yerine getirdi. Kimiside şehit olmayı bekliyor...
|
|
|
| 15 Temmuz 2007, 17:00:48 |
|
|
 |
« Yanıtla #8 : 15 Temmuz 2007, 17:00:48 » |
|
O'nun yazdıklarını okumak bile büyük haz veriyor... Ne mutlu kabul edip kurtuluşa erenlere.. Ne de acı ki kabul etmeyip emri altında bulunanların da günahlarını üstlenenlere... Rabbim bizi Hz.Peygambere layık ümmet eylesin inş. aminn... 
|
|
|
|
|
|
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap"Aşk'ına Tâlib'im, Ey Yâr... Söyler misin, ne olur; Vuslâdım'a daha, ne kadar var?"

|
|
|
|