Minare İslam Forumu - İslami Forum

Bu alana reklam vermek için irtibata geçin.
Günlük tekil ziyaretçi sayısı 8000 ile 10.000 arasındadır

*
Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun. Ağustos 22, 2008, 05:22:39

Kullanıcı adınızı, parolanızı ve aktif kalma süresini giriniz

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Favorilere Ekle  |  Yazdır  
Gönderen Konu: REFİKİ ALA'YA DOĞRU  (Okunma Sayısı 228 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
selnur

Gelişmiş Üye

Üye No : 17054

Konu  : 185

kelimeler düşüncelerimizin giyimleridir...
« : Haziran 23, 2008, 09:00:17 »

Rasûlullah risalet görevini ifa ettikten, emaneti eda ettikten ve ümmete nasihat ettikten sonra bu dünyadan ayrılma belirtileri söz ve eylemlerine yansımaya başladı.

10. yılın Ramazan ayında yirmi gün itikaf yaptı ve Cibril ile Kur’an’ı karşılıklı olarak iki defa okudular. Kızı Fatıma’ya “Bu benim ecelimin yaklaştığını gösteriyor” buyurdu.

Muaz’ı Yemen’e uğurlarken: “Ey Muaz bu yıldan sonra bir daha görüşmeyebiliriz. Sen benim bu mescidime ve kabrime uğrarsın” dedi. Muaz O’nun bu sözlerine ve ayrılığına dayanamayıp şiddetle ağladı.

Ayrıca Veda Haccında defalarca: “Bilmiyorum, belki de bu yıldan sonra sizinle burada bir daha karşılaşmayabilirim” buyurmuştur.

“İşte bugün sizin dininizi kemale erdirdim...” ayeti kerimesi ve Nasr suresinin inzal edilmesi O’nun bu dünyadaki görevini tamamladığının birer işaretiydiler. Veda Haccı bundan dolayı bu ismi almıştır. Rasûlullah -sallallahu aleyhi vesellem- burada ümmetine veda etmiştir.

Hicri 11. yılın Safer ayının ilk günleri Uhud’a çıkarak burada yatan şehitler ile vedalaşıp şöyle buyurdu.

“Sizin Kevser havuzuna ilk kavuşanınız ben olacağım. Ben sizin için şehadette bulunacağım. Buluşacağımız yer havuzdur. Şu anda bulunduğum yerden kevser havuzuna bakıyorum. Bana yeryüzündeki hazinelerin anahtarları verildi. Ben sizin bundan sonra şirke döneceğinizden korkmuyorum. Fakat dünyada dünyalık için birbirinizle çekişmenizden ve sizden öncekilerin helak olduğu gibi sizin de helak olmanızdan endişe ediyorum.”

Safer ayının son günlerinde ise gecenin karanlığında Baki mezarlığına gitti ve orada yatanlar için istiğfar edip “Biz de size kavuşacağız” buyurdu.

ALINTI

Ellerden dualar alınmış, nefisler toklukta şimdi,
Dillerden zikirler alınmış sözler boşlukta şimdi,
Kalplerden sevgiler alınmış hisler yoklukta şimdi,
Gözleri yaş dolu Allah(celle celalüh)'ı anan dile hasretim
Anahtarlar:
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Favorilere Ekle  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: