logo
Kullanıcı Adı Sürekli Bağlı Kal
Şifre:

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Favorilere Ekle  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Rasûlüllah'ın yüce ahlakları  (Okunma Sayısı 457 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Kasım 23, 2007, 09:53:21
mevlan

Gelişmiş Üye

Üye No : 122

Konu  : 301

« : Kasım 23, 2007, 09:53:21 »

Peygamber ahlakından biri de, isteyeni reddetmemek, hiçbir imkân yok ise güler yüzle onun gönlünü almaya çalışmaktır. Allah Rasülü (S.A.V)' den şu misal ne güzeldir:
"Küçük bir çocuk Rasûlüllah'ın huzuruna geldi. Annesinin bir gömlek istediğini arzetti. O sırada Rasûlüllah'ın sırtındakinden başka bir gömleği yoktu. Çocuğa başka zaman gelmesini söyledi. Çocuk gitti. Tekrar gelip, annesinin Hazreti peygamber(S.A.V.)'in sırtındaki gömleği istediğini söyledi. Hazret-i Peygamber (S.A.V) 'de Hücre-i saadet'e girip sırtındaki gömleği çıkarıp çocuğa uzattı.
O sırada Bilâl (R.A.) ezân okuyordu. Fakat Resülüllah (s.A.V.) sırtına bir şey bulamadığı için cemaate çıkamadı. Ashabın bir kısmı merâk edip hücre-i Saadet'e girdiler: Rasulüllah'ı gömleksiz olarak buldular."(Tefsir-i Hazin, Hazret-i Cabir'den)
Rasulüllah'ın hayatında hiçbir zaman nefsi için intikam almadığını görüyoruz. Bir hadis-i şerifte şöyle buyurmuşlardır.
" Ben sizi, kusurlarınız yüzünüze vurmadan, susarak terbiye ediyorum."
Hazret-i Peygamber (S.A.V.) Efendimiz, hiçbir sahabînin yaptığı hatâlı bir işi yüzlerine karşı söylemezlerdi:
"Bana ne oluyor ki, ben sizleri böyle görüyorum!" diyerek kendilerine galat- ru'yet(yanlış görme) izafe ederlerdi. Muhatabının nasihat ederken bile üzülmemesi ve darılmaması için adeta titreyen o şan-ı yüce peygamber, merhamet abidesiydi.

DİNLEMEK İÇİN TIKLAYIN
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
batman gençlikfm de hafta içi hergün 09:00 ile 10:30 ve 14:00 ila 16:00 saatleri arasında sizlerleyiz.
Nisan 30, 2008, 22:17:30
CeNNeT

Administrator

Üye No : 2

Konu  : 913

...RaBBiMiN YoLuNDa SeVDaLiYiM BeN...
« Yanıtla #1 : Nisan 30, 2008, 22:17:30 »

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap

Konuyu burada paylasmissiniz abi...

Linkten devam edelim insAllah...

Selametle...