İslam Forumu - İslami Forum
Kullanıcı Adı Sürekli Bağlı Kal
Şifre:
Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
  Favorilere Ekle  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Haftanın Konusu (Modern Çağı Anlamak)(31.08.07)  (Okunma Sayısı 4154 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
27 Aralık 2007, 08:25:23
firdevs

Kopamıyorum

*

Üye No : 292

Konu  : 36

Aldığı Teşekkür 16
« Yanıtla #15 : 27 Aralık 2007, 08:25:23 »

Şeytanın kalesidir üniversiteler. Oralarda her günahı işleyebilirsiniz. Serbesttir her şey. İçki içmek, zina yapmak, küfür her şey ama her kötü şey serbest ve normal karşılanır.

Kısacası ülkemin güzel üniversiteleri lağım kuyusundan karşıya geçmeye benzer. Boğazınıza kadar batarsınız…

Daha ne versin abicim. Şu elimde gördüğünüz saç çıkarma ilaçlarını, şu anti depresanları, şu mide haplarını, migren ve uyku haplarını verdi. Bak nasıl uysalım artık. Gidip ders çalışacağım. İyi geliyor. Sonra dışarı çıkıp sosyalleşeceğim

Kişi zayıfsa herşeyde kaybeder, imanı kuvvetliyse heryerde islamı yaşar diyerek kestirip atamıyoruz maalesef.Müslümanlarda yarın bulundukları ortam göz önüne alınarak hesaba çekilecektir.
"Ahir Zaman" neden her devirden farklıdır? Bizim yapmamız gereken ise sarsıntıları en az zararla atlatmaktır

KISACASI KARDEŞLERİM MODERN ÇAĞ DEDİKLERİ TAM BİR LAĞUM ÇUKURUDUR ALLAH ım yardım etsin evlatlarımıza okuyan yavrularımıza hele birde çarkın dişlerine kaptırdıkmı yavrularımızdan birini zordur çarkın dişlerinden yavruyu geri almak hemde çooookkk zordur rabbim cümlemize yardım etsin inşallah

MUTLULUK DİKENLER ARASINDA BÜYÜYEN GÜL'DÜR... SEVGİ VE ÖLÜM İNSANA HER ŞEYİ HATIRLATIR... SEVGİM RASULUME VE RABBİME DUYDUYUM AŞKTIR... ÖLÜM İSE SEVDALIYA KAVUŞMAKDIR...
29 Aralık 2007, 23:34:17
Su Misali...

Alışıyorum

*

Üye No : 5320

Konu  : 10

Aldığı Teşekkür 0
« Yanıtla #16 : 29 Aralık 2007, 23:34:17 »

rabbim yardimciniz olsun...
türkiyede ilk okula dahi gitmedim..
almanyada ilk ve orta okul ögrenimimden sonra meslek ve is hayati..
ama cok duyduk..türkiyemizde okullar ne durumda oldugunu..fazlada konusmak istemiyorum..cünkü gereksiz diye düsünüyorum..rabbim herkese akil fikir vermis..
rabbim bizleri onun ipine SIMSIKI sarilanlardan eylesin..
selam ve dua ile

not:avrupadada durum farkli degildir...
06 Ocak 2008, 15:09:58
Mahpeyker

Yeniyim

*

Üye No : 6468

Konu  : 1

Aldığı Teşekkür 0
« Yanıtla #17 : 06 Ocak 2008, 15:09:58 »

Günümüzde üniversitelerin durumları ortada..evet günah ve küfür yuvası haline dönüşmüş durumda  ne yazıkki...okumalı meslek sahibi olunmalı diyoruz da..kazandıklarımızla kaybettiklerimizi bir teraziye koysalar...kaybedilenler daha fazla gelir eminim ki..

Kendimizi nekadar korursak koruyalım..bir yerden fire verebiliriz de..ben liseden sonra üniyi çok istedim hazırlandımda..sonra girme aşamasında imtihana girmekten vazgeçtim..çünkü eşarbımı açamadım..bazıları açıp giriyorlar onları kesinlikle eleştirmiyorum..fakat ben yapamadım..

içimde hep bir uhde olarak kalmıştır üniversite.. yinede gitmeyi çok isterdim..imkanlar şartlar iyi olmuş bu kadar dejenere olmamış olsa idi eğer ki...Ama üniversite okumak şarttır diye birşey yok..insan kendini geliştirerek çok şeyleri başarabilir ve aşabilir..Denildiği gibi üniversite eğitimi 2 yada 4 yıllık belli bir konu üzerinde eğitimden ibarettir..okunulması gerekiyor evet..toplumumuzun daha bilinçli yarınlara ulaşması için eğitim şart...Bunda da görev okuldan çok anne ve babalara düşüyor..Rabbim geleceğimizi hayırlı eylesin inşallah..selametle....
« Son Düzenleme: 06 Ocak 2008, 15:11:51 Gönderen: Mahpeyker » Logged

Her fikir,her inanış,tek mevsimlik vesselam;
Zaman ve mekan üstü biricik rejim,İSLAM...
07 Ocak 2008, 20:29:22
Ziyad_e

Yeniyim

*

Üye No : 5335

Konu  : 4

Aldığı Teşekkür 0
« Yanıtla #18 : 07 Ocak 2008, 20:29:22 »

S.a. Canlar, geç kalmış bir şekilde bende bir yorum yapmak istiyorum. yüksek okul mezunuyum bende kafirlere inat bir yerlere gelebilmek için inadına okuma taraftarı idim hep.  ama Allah vermeyince üni. de yüksek lisans da ya da ötesi de hiç bir şey veremezmiş, her şey nasip meselesi imiş.şimdi haram dolu düşüncesi ile sokağa çıkmaya bile çekinir oldum. Oyüzden artık dua ediyorum Allah ım cümlemizin hayırdaki nasibini arttır, her türlü haramdan rahmetinle sakındır diye. birileri için -inadına olsa bile-çabalamak dünyalık belki, önemli olan O'nun için çabalamak ve ilim isteği. isteyene Allah 4 duvar arasında da çok şey öğretir. Allah malı dilediğine ilmi dileyene verir diye bir söz var gerçekten öyle. Bir de Muhammed-SAS- Suresinde bir ayet var: "Allah'ın dinine yardım edene Allah da mutlaka yardım eder" diye. bunun ümidi ile yaşıyorum, inş. varlık elbisesinden sıyrılıp aşk libasına bürüneceğimiz günler yakındır. inşaAllah Müslüman ve mazlumlar için güzel günler yakındır ve bu bizlerin vesilesi ile olur.

CANIMIZA -SAS- Taif'te taş atılırken, HZ.ZEYD canını siper etti...
Tarık Bin Ziyad Endülüs ü fethe gittiğinde "Ya kazanırız, ya da burda can veririz" diyerek gemileri yaktırdı...
Biz bu yola can koyduk, ZEYD olacağız,ZİYAD olacağız, İSLAM için canlanacağız, ZİYADE(ÇOO..K) olacağız!...
08 Ocak 2008, 00:12:57
hkumcu3

zümra

Isınıyorum

*

Üye No : 6584

Konu  : 38

Aldığı Teşekkür 5
« Yanıtla #19 : 08 Ocak 2008, 00:12:57 »

haklısın kardeşim güzel anlatmışsın.ama çok şükür ki rabbime ben orda ki ateşten kaçarken buldum hakikatı.üniversite deyizce içim cız ediyor artık kapısı nerden açılır unutsamda.yazdıklarına ilaven rabbim ordaki çocuklarımızı korusun
30 Ocak 2008, 13:32:36
ASYALI

ASYALI

Yazar

*

Üye No : 8194

Konu  : 101

Aldığı Teşekkür 20
« Yanıtla #20 : 30 Ocak 2008, 13:32:36 »

Eğitim konusunda herkesin okuması lazım diye düşünüyorum.
Bayan ve erkek farkı olmamalı.
Lakin günümüz dünyasında insanların nazarları değiştiği için bu iş sıkıntılı oluyor.
İşte bayanların okuması için gerekli şartlar oluştuğunda okuması en uygun olur.
Ama gerekli şartlar oluşmazsa okuması taraftarı değilim.
Medeniyet bayanı sokağa getirdi ve işte toplumda bozuldu.
Bir bayanın asli vazifesi ailede çocuğuna bakmak ve evin işleriyle uğraşmaktır.
Allah razı olsun.

SEVGİ GÜNEŞİNİN GURUB ETTİĞİ KARANLIK BİR DÜNYADA ,İNSAN BÜTÜN DÜNYANIN SULTANI OLSA NEYE YARAR Kİ?
13 Şubat 2008, 15:11:58
orhan_tura

Yeniyim

*

Üye No : 11550

Konu  : 0

Aldığı Teşekkür 0
« Yanıtla #21 : 13 Şubat 2008, 15:11:58 »

SELAMUN ALEYKÜM KARDEŞLERİM ÇAĞI ANLMAK İÇİN ÖNCE ÇAĞIN NE OLDUĞUNU,ÇAĞDAŞLIĞIN NE OLDUĞUNU BİLMEMİZ GEREKİR.ÇAĞDAŞLIK GİYİMLEMİ YOKSA AHLAKSIZLIKLAMI ALAKALIDIR.YADA İLİM İRFANDA MENASIR MEDENİYETLER SEVİYESİNE ULAŞMAK MIDIR?ÇAĞ İNSANLIĞIN İÇİNDE YAŞADIĞI ZAMAN DİLİMİDİR.BİZ ŞUAN 21.YY'DA TEKNOLOJİNİN BAŞ DÖNDÜREN BİR HIZLA İLERLEDİĞİ ÇAĞDA YAŞIYORUZ.BENCE ÇAĞIANLAMAK İÇİN  VAKTİMİZİ İYİ DEĞERLENDİRİP BİRAN ÖNCE ÇAĞI(İLMİ YÖNDEN) YAKALAMAMIZ GEREKLİDİR.ÇAĞDAŞLIK ADI ALTINDA ELLERİMİZE VURULAN MEDENİYET KELEPÇESİNDEN KURTULMAMIZ VE AYAĞIMIZDAKİ İLERİCİLİK(CAHİLLİĞİ)PRANGASINI KIRIP ATMAMIZ GEREKİYOR.  ALLAH HEPİMİZİN YARDIMCISI OLSUN.
28 Mart 2008, 18:02:24
CanRuba

Isınıyorum

*

Üye No : 16995

Konu  : 4

Aldığı Teşekkür 3
« Yanıtla #22 : 28 Mart 2008, 18:02:24 »

s.a arkadaslar bende size bazi noktalarda katiliyorum ama hepsine degil.üniversiteye giden insanlari bir kalemde silip atmissiniz sanki üni. okuyan insanlar sadece kendileri icin okuyorlar ve amac bir diploma almak. ama öle degil, ben öle insanlar taniyorum ki üni sadece hizmet icin gitmis ve orda islami anatmaya calisiyorlar.evet üni ortami bataklik ama birilerinin oralara el atmasi gerekiyor yarin cocuklarimiz gelisen ve degisen br dünyada yasiyor olacaklar ve br cogu üni okumak isteyecek onlari nasil engeleyecegiz oralar kötü diyerek mi.

12 Haziran 2008, 22:02:44
Son_Osmanli71

Yeniyim

*

Üye No : 26148

Aldığı Teşekkür 0
« Yanıtla #23 : 12 Haziran 2008, 22:02:44 »

12 yıl uğraştıktan sonra kazanmak için can atıp geldiğimiz yerlerdir üniversiteler. Birçok insanın ortaokuldayken hayalini süsler bu kurumlar. Üniversiteli olmak ayrıcalıktır. Saygı duyulur üniversite mezununa.

Dıştan böyle gözüküyor olay ama içine girip ve bazı duygulardan arındırılmış şekilde bakacak olursak düşünülenden çok farklıdır üniversitelerimiz.

Günah diz boyudur üniversitelerde. Amaçsızlık baş tacı yapılmıştır. Amaç maddiyattır. Rektöründen dekanına, profesöründen asistanına kadar herkes kendi için vardır ve öğrenciler de böyle yetiştirilir. Amaç günü kurtarmaktır.

Şeytanın kalesidir üniversiteler. Oralarda her günahı işleyebilirsiniz. Serbesttir her şey. İçki içmek, zina yapmak, küfür her şey ama her kötü şey serbest ve normal karşılanır.

Oranın verdiği diplomaya bazıları altın bilezik derler. O bileziği takabilmek için uğraşır, didinir ve sonunda da takar geç adam. Fakat o bilezik bir yaftadır sadece. Çarka diş olacak elemanı belli eder.

Kısacası ülkemin güzel üniversiteleri lağım kuyusundan karşıya geçmeye benzer. Boğazınıza kadar batarsınız…

Evet

ben her kelimesine katılmıyorum.Herkez bir değildir.Herkezi aynı kefeye koymak yanlıştır yalandır.Bazı şeyleri duymuş görmüş olablirsin ama bu kadar değil milleti yanlış bilgilendirme.Yanlış bilgilendirmek,bilmediğin konuda atıp tutmakda günahtır.Biliyorsun
12 Haziran 2008, 22:07:59
Son_Osmanli71

Yeniyim

*

Üye No : 26148

Aldığı Teşekkür 0
« Yanıtla #24 : 12 Haziran 2008, 22:07:59 »

SEN MODERN ÇAĞI ANLAMAK ADINDA KONU AÇMIŞSIN AMA ÜNİVERSİTELERE BİLİNÇSİZCE ÇATMIŞSIN.GÖZÜNLEMİ GÖRDÜN,GÖRDÜYSEN EĞERKİ NEDEN ENGEL OLMADIN VEYA UYARMADIN.BU KADAR BASİTMİ YA ÜNV.SİTELERİ KİRLETMEK HEPİMİZ ORALARDAN GEÇTİK,KARDEŞLERİMİZ,ABLALARIMIZ,BACILARIMIZDA ORALARDA OKUDU SEN NEDEN BAHSEDİYORSUN KARDEŞİM.LÜTFEN BU KONUDA YAPTIĞIN YANLIŞI DÜZELT TARİH ESKİ TARİH AMA OZAMAN BEN BU SİTEYE ÜYE DEĞİLDİM AMA BÖYLE GÜZEL BİR SİTEDE BÖYLE YANLIŞ BİR KONU HİÇ YAKIŞMAMIŞ VE BİRDE HAFTANIN KONUSU OLMUŞ.
BU BİR ELEŞTRİDİR.
[/color][/b]
06 Temmuz 2008, 18:17:24
tuluğ

Alışıyorum

*

Üye No : 29225

Konu  : 6

Aldığı Teşekkür 0
Allah rızası için...
« Yanıtla #25 : 06 Temmuz 2008, 18:17:24 »

Biraz daha acar mısınız konuyu aysegul kardes ? Hangi diplomayı alıp hizmet edicen ?

Selametle

Bunun cevabını ben vereyim çünkü şunu bilmelisiniz ki bu düşünceyle üniversiteye giden binlerce kişi olduğu gibi bir kısmı da üniversite ortamında bu fikirle karşılaşıyor.

Ben lise mezuniyetinde askılı gece kıyafetleriyle dansedip, üniversitede tanıştığı ortam ile kapanan hatta zamanla bu az oldu şöyle dökümlü geniş pardesü giyip geniş eşarp takmalıyım diyen çünkü bunu içinde hisseden bir arkadaşı biliyorum ki eminim onun gibi daha yüzlercesi vardır.

Belki diplomayla hizmet olmaz ama en güzel hizmetin de yine üniversite sıralarında yapıldığına şahidim.

Diğer yandan;
Bizim düşüncelerimizi taşıyan insanlar doktor olsa insanlar doktorlara para yiyen akbaba gözüyle bakmaz.
Bizim düşüncelerimizi taşıyan insanlar öğretmen olsa tanıdığım pek çok öğretmenin yaptığı gibi din yobazlık olarak beyinlere kazınmaz.
Bizim düşüncelerimizi taşıyan insanlar mühendis olsa yıkılan binalar parçalanan makineler olmaz.

Siz daha örneklerini çoğaltın.

Bu tatmin edici bir cevap olmadıysa daha söylecek yazacak çok şeyim var ama kelime israfı olmaması için bu kadarıyla iktifa ediyorum.

Akıllı, nefsini hesaba çeken ve ölümden sonrası için çalışandır.
Aciz, nefsini hevasına tabi kılan ve Allah'tan batıl şeyler arzu edendir.
Anahtarlar:
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
  Favorilere Ekle  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: