| Ağustos 16, 2007, 14:32:15 |
|
|
 |
« : Ağustos 16, 2007, 14:32:15 » |
|
İlim erbabı olmak ve kendini terbiye etmek isteyen bir kimsenin, uzak durması gereken yerlerdir günümüz üniversiteleri. Oralarda insanı ve evreni anlamaya yönelik bîtaraf bir çaba yoktur. Onları en iyi nasıl sömürebilirim, sorusuna verilmiş yanıtları çıkarırlar karşınıza bilgi diye. Çalışmaya yönelik pratik bilgiye boğarlar sizi. Bu bilgiyle, üretim sürecine katılabilecek, kapitalizmin tıkır tıkır işlemesine yardımcı olabileceksinizdir –elbette iş bulabilirseniz. Modern Çağı Anlamak, A.Korkmaz Haftanın konusu olarak ben bunu öneriyorum...Buyrun tartışalım. 
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Ağustos 31, 2007, 15:18:13 Gönderen: hüsna »
|
|
|
|
|
| Ağustos 16, 2007, 15:55:42 |
|
|
 |
« Yanıtla #1 : Ağustos 16, 2007, 15:55:42 » |
|
Katılıyorum söylediklerine simurg kardeşim amacımız hizmet olmadıkça okumuşuz ne fayda..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Ağustos 17, 2007, 18:27:36 |
|
|
 |
« Yanıtla #2 : Ağustos 17, 2007, 18:27:36 » |
|
12 yıl uğraştıktan sonra kazanmak için can atıp geldiğimiz yerlerdir üniversiteler. Birçok insanın ortaokuldayken hayalini süsler bu kurumlar. Üniversiteli olmak ayrıcalıktır. Saygı duyulur üniversite mezununa.
Dıştan böyle gözüküyor olay ama içine girip ve bazı duygulardan arındırılmış şekilde bakacak olursak düşünülenden çok farklıdır üniversitelerimiz.
Günah diz boyudur üniversitelerde. Amaçsızlık baş tacı yapılmıştır. Amaç maddiyattır. Rektöründen dekanına, profesöründen asistanına kadar herkes kendi için vardır ve öğrenciler de böyle yetiştirilir. Amaç günü kurtarmaktır.
Şeytanın kalesidir üniversiteler. Oralarda her günahı işleyebilirsiniz. Serbesttir her şey. İçki içmek, zina yapmak, küfür her şey ama her kötü şey serbest ve normal karşılanır.
Oranın verdiği diplomaya bazıları altın bilezik derler. O bileziği takabilmek için uğraşır, didinir ve sonunda da takar geç adam. Fakat o bilezik bir yaftadır sadece. Çarka diş olacak elemanı belli eder.
Kısacası ülkemin güzel üniversiteleri lağım kuyusundan karşıya geçmeye benzer. Boğazınıza kadar batarsınız…
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Ağustos 17, 2007, 18:31:28 |
|
|
 |
« Yanıtla #3 : Ağustos 17, 2007, 18:31:28 » |
|
12 yıl uğraştıktan sonra kazanmak için can atıp geldiğimiz yerlerdir üniversiteler. Birçok insanın ortaokuldayken hayalini süsler bu kurumlar. Üniversiteli olmak ayrıcalıktır. Saygı duyulur üniversite mezununa.
Dıştan böyle gözüküyor olay ama içine girip ve bazı duygulardan arındırılmış şekilde bakacak olursak düşünülenden çok farklıdır üniversitelerimiz.
Günah diz boyudur üniversitelerde. Amaçsızlık baş tacı yapılmıştır. Amaç maddiyattır. Rektöründen dekanına, profesöründen asistanına kadar herkes kendi için vardır ve öğrenciler de böyle yetiştirilir. Amaç günü kurtarmaktır.
Şeytanın kalesidir üniversiteler. Oralarda her günahı işleyebilirsiniz. Serbesttir her şey. İçki içmek, zina yapmak, küfür her şey ama her kötü şey serbest ve normal karşılanır.
Oranın verdiği diplomaya bazıları altın bilezik derler. O bileziği takabilmek için uğraşır, didinir ve sonunda da takar geç adam. Fakat o bilezik bir yaftadır sadece. Çarka diş olacak elemanı belli eder.
Kısacası ülkemin güzel üniversiteleri lağım kuyusundan karşıya geçmeye benzer. Boğazınıza kadar batarsınız…
 Ne güzel dile getirmişin kardeşim yüreğine sağlık 
|
|
|
|
|
|
y desde que t ú te fuiste yo solo, tengo tengo la camisa negra porque negra tengo el alma yo por ti perdí la calma
|
|
|
| Ağustos 17, 2007, 23:49:41 |
|
|
 |
« Yanıtla #4 : Ağustos 17, 2007, 23:49:41 » |
|
her kelimesine katılıyorum...
|
|
|
|
|
|
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap"Aşk'ına Tâlib'im, Ey Yâr... Söyler misin, ne olur; Vuslâdım'a daha, ne kadar var?"

|
|
|
| Ağustos 17, 2007, 23:51:33 |
|
|
 |
« Yanıtla #5 : Ağustos 17, 2007, 23:51:33 » |
|
Gençlerimize “Üniversite size ne verdi?” diye sorduk. İşte aldığımız cevaplar:
1- Bir şeyler verdi, ama yani şimdi birden söyleyemeyeceğim. Ama verdi yani, vermez olur mu?
2- Ne verdi? Eeee , en azından diploma verdi. Bugün diploma olmadan iş bulamazsınız. Yani anlatabiliyor muyum?
3- Daha ne versin abicim. Şu elimde gördüğünüz saç çıkarma ilaçlarını, şu anti depresanları, şu mide haplarını, migren ve uyku haplarını verdi. Bak nasıl uysalım artık. Gidip ders çalışacağım. İyi geliyor. Sonra dışarı çıkıp sosyalleşeceğim. Matrix gelmiş, ona gideceğiz arkadaşlarla.
4- Ya, üniversitenin ne verdiği önemli değil. Bakın sizinle açık konuşayım. Ben açık bir insanım. Biz birey olarak ne istediğimizi biliyor muyuz? Önce bunu sorgulamalıyız. Her şeyi başkalarından beklememeliyiz. Bu bağlamda...
5- Ne aldı diye sorsanız? Bu üniversite kapılarında ömrüm çürüdü be!.. Çürümek için üniversite doğru bir yer miydi, bilemiyorum. Kendime kızıyorum bu kadar çürük domatesin içine girip ne olacağını sandın diye.
6- Bir sürü Latince kelime ezberledim. Mesela neydi o kemiğin ismi. Dur, şimdi gelecek, dilimin ucunda.
7- Konuşmak istemiyorum.
8- Üniversite bana ne istemediğimi öğretti. Mesela ben tıp okumak istemiyormuşum. Sonra elektronik mühendisi olmak da istemiyormuşum. Sonra bilgisayar öğretmenliği de bana göre değilmiş ve af denen şey, yani affedilmek için ne yaptım bilemiyorum. Yani...
9- Üniversite bana her şeyden önce çağdaş bir insan olmanın kapılarını açtı. Günümüzde globallleşmenin ve bilimsel düşüncenin kanırttığı bireylerden biri olarak, kendine güvenen, tam donanımlı çağdaş bir şey... çağdaş bir üst-insan oldum. Kendimi sevmeyi, barışık olmayı, empati , sempati kurmayı, başarılı olmanın diferansiyel denklemlerini öğretti üniversite bana. Yani bunları verdi, daha ne versin? 'tan belamı mı isteyim? İstersem üniversite onu da veriyor zaten...
10- Paso verdi, bir de tecil kağıdı, ama yemekhane beş para etmez. Abicim ıspanağın üstüne kırmışlar yumurtayı. Tavuk nezleydi de, üstüne mi yumurtladı ıspanağın kardeşim? İnsan biraz pişirir şu yemeği be...
11- Bekliyoruz abi işte. Verirse alacağız.
12- Kendimi kullanılmış hissediyorum. Hocalar da, öğrenciler de hepsi başka bir gezegenden gibi. Hiç birinden bi şey istemiyorum. Zaten sıra var. Kimseye bağış yapmadan bir şey vermiyorlar. Her şey büyük bir yalan gibi.
13-'' Bu ülkede üniversite yok ki''...
Ferzan Topatan kişi kendini geliştirmedikçe,üniversite okumakmış,üniversiteli olmakmış hikaye... Eğitim kafayı geliştirmek demektir, belleği doldurmak değil. (Mark Twain)
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Ağustos 17, 2007, 23:54:18 Gönderen: VuSLaT »
|
|
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap"Aşk'ına Tâlib'im, Ey Yâr... Söyler misin, ne olur; Vuslâdım'a daha, ne kadar var?"

|
|
|
| Ağustos 18, 2007, 00:23:25 |
|
|
 |
« Yanıtla #6 : Ağustos 18, 2007, 00:23:25 » |
|
Arkadaşlar çok çabuk mu pes ediyoruz acaba? bence islamın modern i olmaz yada, de modren i..
modern çağı anlamaktansa biz kendimizi anlatasak modern çağa yada islamı anlatsak yapamazmıyız,biraz laf mı oluyor bilmem ama bence her zaman da her yerde islamı yaşamak ve anlatmak yada çağa değil de çağı islama uydurmak...
herşey üniversite değil ki,üniversite dediğiniz 2 yada 4 yıllık bir eğitim yada zorlama eğitim diyelim..kişi o kadar zayıfsa o her yerde bozulmaya mahkumdur,üniversiteye gerek yok...
Herşey islami kaliteyle yetiştirilmiş genclik tir,burda annelere görevler düşüyor geleceğin temel yapılarını yetiştirmeyi anneler yapmalı,eğer ki sağlam bir islami ahlakla yetişen bir çocuk Rabbim izni ile hiç bir duvar içinde çürümez,tam tersi duvarlarda çiçekler açtırır...
|
|
|
|
|
|
"Ey Rabbim!Bizi iman ziynetiyle süsle,bizi doğru yolda olan hidayet rehberleri kıl"Amin..
|
|
|
| Ağustos 18, 2007, 00:47:09 |
|
|
 |
« Yanıtla #7 : Ağustos 18, 2007, 00:47:09 » |
|
Olayı "Modern çağı anlamak" olarak el alacak olursak o konuda bir derdimiz yoktur. Çağımıza veya yüzyılımıza ne denirse densin bizim yolumuz bellidir, sınırları bellidir... Ama bu yolda ilerlerken bizlere zarar veren sivri taşlar vardır.Üniversitelerde bunlardan biridir.Kimseye üniversiteye gitmeyin demiyorum.Tabiki de en güzel üniversitelerde okumamız lazım.Ama şu durumdaki üniversitelerimiz bizlere zarar vermektedir.
Kişi zayıfsa herşeyde kaybeder, imanı kuvvetliyse heryerde islamı yaşar diyerek kestirip atamıyoruz maalesef.Müslümanlarda yarın bulundukları ortam göz önüne alınarak hesaba çekilecektir. "Ahir Zaman" neden her devirden farklıdır? Bizim yapmamız gereken ise sarsıntıları en az zararla atlatmaktır.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Ağustos 18, 2007, 00:58:09 |
|
|
 |
« Yanıtla #8 : Ağustos 18, 2007, 00:58:09 » |
|
"Ahir Zaman" neden her devirden farklıdır? Bizim yapmamız gereken ise sarsıntıları en az zararla atlatmaktır.
Çok doğru söylüyorsun kardeşim haklısın...
|
|
|
|
|
|
"Ey Rabbim!Bizi iman ziynetiyle süsle,bizi doğru yolda olan hidayet rehberleri kıl"Amin..
|
|
|
| Ağustos 31, 2007, 14:57:46 |
|
|
 |
« Yanıtla #9 : Ağustos 31, 2007, 14:57:46 » |
|
selamünaleyküm kardeşim ,aslında bazı görüşlerine katılmakla beraber bazılarınıda çok agır buldum.Bizim amacımız hizmet ehli olmak ve eger bu amacımızdada samimiysek oralardan iman edemiyle okumak ,geçmek zorundayız .hizmet edebilmek içinde şeytanın kalesi dediginiz o yerlerden o diplamayıda almak mecburiyetindeyiz...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Ağustos 31, 2007, 15:01:21 |
|
|
 |
« Yanıtla #10 : Ağustos 31, 2007, 15:01:21 » |
|
selamünaleyküm kardeşim ,aslında bazı görüşlerine katılmakla beraber bazılarınıda çok agır buldum.Bizim amacımız hizmet ehli olmak ve eger bu amacımızdada samimiysek oralardan iman edemiyle okumak ,geçmek zorundayız .hizmet edebilmek içinde şeytanın kalesi dediginiz o yerlerden o diplamayıda almak mecburiyetindeyiz...
Biraz daha acar mısınız konuyu aysegul kardes ? Hangi diplomayı alıp hizmet edicen ? Selametle
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Eylül 02, 2007, 17:12:56 |
|
|
 |
« Yanıtla #11 : Eylül 02, 2007, 17:12:56 » |
|
Biraz daha acar mısınız konuyu aysegul kardes ? Hangi diplomayı alıp hizmet edicen ? Selametle ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Eylül 17, 2007, 14:56:41 |
|
|
 |
« Yanıtla #12 : Eylül 17, 2007, 14:56:41 » |
|
"Oranın verdiği diplomaya bazıları altın bilezik derler. O bileziği takabilmek için uğraşır, didinir ve sonunda da takar geç adam. Fakat o bilezik bir yaftadır sadece. Çarka diş olacak elemanı belli eder."
Çarka diş olmak ne demek? İş hayatı içinde pozisyonlar bellidir. diplomayı alanlar buralara yerleşirler gibi bir şey mi? Çoğu gencin giriş amacı da budur zaten. Bir fabrikaya müdür olmak, Ar-Ge elemanı olmak, İstanbul Barosununbilmem nesi olmak, bir hastanede doktor olmak vs... Nedir yani, Anlamadım zira...
|
|
|
|
|
|
"Eğer Çekemezsen Gülün Nazını Ne Dikene Dokun Ne Gülü İncit,Sahrada mecnun değilsen,Ne leyla`yı çağır,Ne çölü incit...
|
|
|
| Aralık 26, 2007, 23:49:58 |
|
|
 |
« Yanıtla #13 : Aralık 26, 2007, 23:49:58 » |
|
Aslında hedefimiz  rızası için ise ünvirsitelerden bir şey kapıp insanlara yararlı olabiliriz ama işin içine maddiyat ve diplama alma hevesi girerse işte o zaman üniversiteyi okumamız boşa çıkar ama okuduğumuz üniversitede önemli tabi ...
|
|
|
|
|
|
Göz kaptırdığım renkten,kulak verdiğim sesten, Affet senden habersiz aldığım her nefesten...
|
|
|
| Aralık 27, 2007, 00:09:34 |
|
|
 |
« Yanıtla #14 : Aralık 27, 2007, 00:09:34 » |
|
bence üniversiteye kadar okumak hatta liseye kadar okumak özellikle bayanlar için çok zor. eğer bir genç kız adayını hayata hazırlarken başında önlem alınmazsa yani yaşken eğilmezse üniversite onu istediği yöne eğiyor. ilk başta kapanmayı geciktiriyor zaten amaç bu değilmi ne kadar geçiktirirsen o kadar zordur kapanmak sonra iş hayatı bir bakmışsın ömür geçmiş. ilk önce sistem değişecek yoksa benim gibi düşünenlere okumak haram (ancak ortaya kadar)
bu arada bayanların okumasına karşı değilim keşke düzen düzgün olsada her bayan bir meslek sahibi olsa
|
|
|
|
|
|
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
|
|
|
|