| Haziran 17, 2008, 22:28:57 |
|
|
 |
« Yanıtla #15 : Haziran 17, 2008, 22:28:57 » |
|
İran , Hizbullah ve Sadr ile ilgili cok şaşıracagınız bilgiler var elimde. Şu anda ehli sunnetin şiiler tarafından katledildigi haberleri geliyor devamlı. Haberi verenler ise Irak Musluman ALimler birligi. Kaynak gayet saglam. İrana sormak lazım. Amerikaya karsı gozukup musluman sempatisi kazanıyor ama bir yandan da ehli sunneti bertaraf edip şiaları bölgede tek hakim yapmak istiyor
sayın mucahit başkan,bu fırkada (şiia) çok tehlikelidir
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Haziran 18, 2008, 14:03:47 |
|
|
|
| Haziran 18, 2008, 14:48:15 |
|
|
 |
« Yanıtla #17 : Haziran 18, 2008, 14:48:15 » |
|
Esselamu aleykum Aramıza yeni gelenler ( HüseyniSevda) hoşgelmişler. Kardeşlerim benim bu konuyu islam dunyasında bölünmeye sebebiyet vermek için açmış olmam ne kadar mantıklı sizce ? Bir kere bölünmeye sebebiyet vermem icin ortada birlik olması lazım. Bugun ortadoguda Irakta, Mehdi ordusu ve şii milisler ehli sunnetin mahallelerini basıyorsa, muslumanlara eziyet ve iskence cektiriyorsa kimse kusura bakmasın bunu buraya yazmak benim sorumlulugumdur. Turkiyedeki muslumanlara bildirmek boynumun borcudur. Bundan asla imtina etmem. Ortada bir kahramancılık oyunu oynanıyor. İran israili haritadan silerim diyip sempati kazanırken, Hizbullah güya lübnanı yeniden yapılandırıp halkın sevgisini kazandıgını iddia ediyor. Ama hangi halkın ? Lübnanda hizbullahın yatırım yaptıgı mahalleler neresi ? Nerede okul yaptırmış, nerede halka maddi yardım yapmış ? Cevabı basit ; Şiia köyleri ve mahalleri. Aynı şekilde ehi sünneti katleden mehdi ordusunun açıklaması şu ; Ehli sünneti katledenler mehdi ordusundan kaçan askerlerdir. Bizimle ilgisi yok. Açıklamaya bak sen. Düşünün bir insan mehdi ordusuna neden girer ? Sonra neden ehli sünneti öldürmek icin kaçar? Mantıgın saçmaladıgı ve yalpaladıgı nokta. İran güçlerinin koguslandıgı merkeze yapılan bir saldırıda ele geçirilen iran haritalarında Bağdatın sunnilerden arındırılma planları , göç ettirme ve yokedilme planları yer alıyordu. Bunu newyork times bile yazdı. Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş YapHeyetnet.Orgd a da bu bilgiler mevcuttur. Şimdi müslümanların birlige muhtac oldugu dönemden bahsedenler. Biz bunları yazıyoruz diye mi birlik yok ? İnsanlar iranı kahraman bilsin, ehli sünnet yok edilsin öyle mi ? Siz göz yumun birlik bahanesi ile, biz yummayacağız. Vahdetten bahsetmeden önce gercekleri öğrenmemiz lazım. Saman altından su yürütenlerle hangi birlikten bahsedebiliriz ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Haziran 18, 2008, 15:30:57 |
|
|
 |
« Yanıtla #18 : Haziran 18, 2008, 15:30:57 » |
|
Aleyküm Es Selam:
Aramıza yeni gelenler ( HüseyniSevda) hoşgelmişler. cc razı olsun inşALLAH Bir kere bölünmeye sebebiyet vermem icin ortada birlik olması lazım eğerki her mümin üzerine düşeni hakkıyla yerine getirseydi birlik olmuş olacaktı fakat ElhamduLİLLAH birlik oluyoruz 'a sonsuz şükürler olsunki islami cemaatler vahdet çatısı altında birleşiyorlar birleşecekler birleşmek zorundalar! diyorsunki şii milisler ehli sunnetin mahalelerini basıyor zulum ediyor diyorsun! peki kardeş bu şiiler sunniler türkmenler kürtler daha önce hep beraber yaşamıyorlarmıydı peki neden bir şii mahale basıp sunni öldürmedim güçlerimi yoktu yada aynı şekilde bir sunni bunu sebebi hikmeti nedir acaba? neden ozaman yapmıyorlardı eğerki şimdi birileri sunnilik şiilik maskesi altında eylemlerde bulunuyorsa bunun altında sakın büyük şeytanın parmağı olmuş olmasın! ki zaten öyledir peki kardeş bende duydumki iran ıraktaki tüm mücahid guruplara silah veriyor belki ben yanlış biliyorumdur yada benim kaynağım belki okadar sağlam değildir! hem HAMAS sunni değilmidir peki HAMAS'ı destekleyen siyasi askeri eğitim veren iran değilmidir yada şöyle bakalım HAMAS sunni lübnandaki HİZBULLAH ise şii peki kardeş sana bir sorum olacak HAMAS mücahitleri HİZBULLAH kamplarında eğitim görmüyorlarmı? belkide ben yanlış biliyorumdur! Lübnanda hizbullahın yatırım yaptıgı mahalleler neresi ? Nerede okul yaptırmış, nerede halka maddi yardım yapmış ? Cevabı basit ; Şiia köyleri ve mahalleri mübarek biz meseleyi başka şekilde ele alalım hem ıraktaki mahele baskınlarına hem lübnandaki HİZBULLAH meselesine türkiyedeki HİZBULLAH üzerinde cevap verelim türkiyedeki HİZBULAH malumunuz yeşerdiği topraklar g.doğu fertlerinin çoğunluğuda kürt asılı güneydoğu vatandaşı ve HİZBULLAH cemaati g.doğuda faaliyet gösterdi ( tabiki şaun faaliyetleri türkiye sınırlarının dışına çıkmış durumda yani EVRENSELdir) peki bu cemaat g.doğuda yeşerdi diye fertlerinin çoğunluğu kürttür diye veya ağırlık olarak güney doğuda faaliyet gösteriyor diye biz kalkıp bu cemaat kürtçüdür kürtçülük yapıyor neden ağırlık olarak kürtlerin içinde faaliyet gösteriyor diye bir söylemde bulunmamız nekadar doğru olur!? birde bir zamanlar g.doğuda derin devlete bağlı terör birimleri terör çeteleri kendilerini HİZBULLAH cemaatinin fertleriymiş gibi lense ederek bir kısım faaliyetlerde bulunuyorlardı derin devletin kontrolünde hem cemaat fertlerini kaçırır işkence eder ş /Ederlerdi hemde aynı şekilde pkk'lılara saldırılarda bulunur kaçırır öldürürlerdi ve arada çatışma çıkarırlardı bu çatışmaların çıkması için en feci şekilde acımasızca öldürülen nice insan vardır dışardan bakanların bunları HİZBULLAH yaptı vs demesi nekadar doğrudur nekadar doğru haklı olur şii sunni kardeştir yek vucut olacaklar biizniALLAH daha yazmak isterdim fakat şuan işteyim bukadı inşALLAH yeterli olmuştur dua ile..
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Haziran 18, 2008, 15:38:21 Gönderen: HüseyniSevda »
|
|
Derdimiz DİNİMİZ Çaremiz DERDİMİZ.. ..:: Bu DaVa Büyüktür. En İyİLeRiMiZi FeDa EtMeK GeReK ::.. ..::Ş.Rehber::..
|
|
|
| Haziran 18, 2008, 15:50:47 |
|
|
 |
« Yanıtla #19 : Haziran 18, 2008, 15:50:47 » |
|
Hüseyni kardeşim. Hizbullahın eğitim kampı diye bir şey yok ki nasıl hamas güçleri hizbullahın kamplarında egitim görsün. Hizbullah da eğitimini İrandaki kamplarda yapıyor ve keza ıraktaki milisleri de eğiten irandır. Yine Irak hükümeti adına Irakta müslümanları hapise tıkayan, işkence yapan bu milis güçlerdir. Şimdi dediğinle bunlar örtüşüyor mu Huseyn, Sevda abi ?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Haziran 18, 2008, 16:03:14 |
|
|
 |
« Yanıtla #20 : Haziran 18, 2008, 16:03:14 » |
|
Ve keza hamasın eğitildigi kamplar gazze ve suriye kampları, ne hizbullah ne de iranla bir alakası yok. Siz bilgiyi nerden aldınız ? Az sonra saladensaid abim daha genis acıklama yapacak 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Haziran 18, 2008, 16:13:10 |
|
|
|
| Haziran 18, 2008, 16:13:45 |
|
|
 |
« Yanıtla #22 : Haziran 18, 2008, 16:13:45 » |
|
Değerli Hüseyni Kardeşim,
Kürtler arasında Hizbullah doğdu diye elbette kimse dediğiniz genelleştirmeleri yapmaz, yapmamalı.
Ancak Şii-Sünni kardeşliği vs cümleleri retorikten, teoremden ziyade pratikte bir anlam ifade ederse benim için önemlidir.
Şii düşüncenin neden ana eksendeki ulema tarafından rafızi olarak adlandırıldığını, neden Hak mezhepler içinde yer almadığını burada uzun uzun açıklamaya gerek yok, istendiği takdirde akidevi tartışmaların yer aldığı elektronik kitaplar için referans veririz.
Saniyen, Şii düşüncesi akidevi değil siyasi bir muhalefet üzerinden, tarihin çarpıtılması ile oluşmuş, sonra kendi teolojisini yerleştirmiş Fars-Antik Yunan-Zerdüştlük-İslam karışımı bir alışımdır.
Tarihi düşman olarak kendisine Hz. Ebubekir, Ömer, Osman, Muaviye vd ile Hz. Ayşe (ra) annemizi, genel anlamda Arapları kabul eden bir anlayış doğal olarak tarihin en kritik anlarında bu düşmanlara karşı öldürücü darbeyi vurmuştur.
Burada bu makaleyi koyan mücahit kardeşime hassasiyetinden dolayı teşekkür ediyorum.
Değerli Hüseyin kardeşim,
Fitne ancak bilinir, deşifre edilir ve önlemi alınırsa etkisiz hale getirilir. İftihar ettiğin sitelerdeki klasik haberlerin bir tanesini bana gönder; ben sana aslını astarını farklı ve delilleriyle kanıtlayarak nasıl çarpıtıldığını göstereyim. Diyelim ki o siteler şimdiye kadar gizleyebildi yaşananları, peki bu makale neyin nesi? Yazılanlar, deliller, görüntüler neyin nesi? Müslümana yakışan fitneyi bilip, bundan insanları haberdar ederek, onları zulme maruz kalmamaları için uyarmak olmamalı mıdır? Elbette...
Bizler İslam coğrafyasına inen vurucu darbelere yardım eden her oluşumun şiddetle karşısındayız. Ümmete darbe vuran kesimlerin deşifre edilmesi, onların fitnelerinin bozulması için elimizden geleni yapmakla mükellefiz. Bu İran bile olsa bile. Bu arada iran demişken rejim ve ideoloji olarak İran Devletini kast ettiğimizi ifade edelim. Yoksa İran vatandaşı olan milyonlarca saf imana sahip müslümanlar mevcut.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Haziran 18, 2008, 16:39:01 |
|
|
|
| Haziran 18, 2008, 16:46:40 |
|
|
 |
« Yanıtla #24 : Haziran 18, 2008, 16:46:40 » |
|
Bakınız kardeşler sizlere enterasan bilgiler verelim özellikle Hüseyni kardeşimize! Türkiyedeki Hizbullah'ın kullanıldığı vs yazılmış...Doğrudur; ancak kullananan acaba kimler bunu sormak gerekmez mi ? Kum'da, Tahran'da devrim muhafızlarının eğittiği, silahlı, istihbari ve ideolojik eğitimden geçirdiği Hizbullah elemanları kan gölüne çevirmedi mi buraları? bununla ilgili itirafları araştırdığınızda hemen bulacaksınız? Onun dışında Şafi-Sünni olan müslüman Kürt halkı bahsettiğiniz örgüt eliyle kimlere,nerelere düşman oldu bunu biliyoruz muyuz? Bu ülkede sözde rejim düşmanlığı üzerinden bu topraklara, burada yaşayan diğer halka düşmanlık körükleniyor ise burada ciddi bir sorgulama yapmak gerekir. Tarihten günümüze kadar ne zaman yüzümüzü küffar topraklara dönsek eğer arkamızdan bir Şii hançeri saplanıyorsa o zaman ahmakça sloganlar atmanın, türküler söylemenin de bir anlamı olmasa gerek! Tarihte Şii İhanetlerine dair bir kitaptan zamanı gelince kısa kısa alıntı yapacağız inş. Şimdilik şunlara yer vermek istiyoruz. Haçlı Seferlerinde Fatımiler,akabinde Büveyhioğulları, Osmanlıya karşı Hindistan sömürgelerine başlamış Portekizler ile anlaşma yapan, Rusya ile anlaşan ve Müslümanları arkadan vuran Safavi İmparatorluğu. Günümüzde ABD ile işbirliği yapıp Afganistan ve Irak'ı pazarlamak. Alın size en üst düzey Bush Yönetimi temsilcisinin video ile söylediği itirafları: "İran ile Taliban rejimine karşı birlikte ittifak ettik!" Daha Hüseyni veya diğer arkadaşlar neyin, ne vahdetinin savunmasını yapıyorlar anlamış değiliz! Arkamızdan vurulunca, toprağa binlerce mazlum müslüman düşünce, Müslümanların ırzı,namusu,şerefi ayaklar altına alınınca tüm bunlara sebebiyet verenleri işgalcileri, işbirlikçilerini ve hastalıklı zihniyeti yaptıklarıyla birlikte söylemeyelim mi?  bunun hesabını sormaz mı?  müslümanlar olarak bizlere kardeşlerimize yapılan zulme karşı zalimlerden olmamamız gerekirken hakkı gizlediğimizden dolayı sormaz mı? ELBETTE SORAR, HEM DE ACI BİR ŞEKİLDE
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Haziran 18, 2008, 16:52:03 |
|
|
 |
« Yanıtla #25 : Haziran 18, 2008, 16:52:03 » |
|
Türkiyedeki Hizbullah'ın kullanıldığı vs yazılmış...Doğrudur; ancak kullananan acaba kimler bunu sormak gerekmez mi ? Kum'da, Tahran'da devrim muhafızlarının eğittiği, silahlı, istihbari ve ideolojik eğitimden geçirdiği Hizbullah elemanları kan gölüne çevirmedi mi buraları? bununla ilgili itirafları araştırdığınızda hemen bulacaksınız?
Onun dışında Şafi-Sünni olan müslüman Kürt halkı bahsettiğiniz örgüt eliyle kimlere,nerelere düşman oldu bunu biliyoruz muyuz?
Bu ülkede sözde rejim düşmanlığı üzerinden bu topraklara, burada yaşayan diğer halka düşmanlık körükleniyor ise burada ciddi bir sorgulama yapmak gerekir. çıkmam lazım fakat bu söylediklşerinin nekadar yanlış olduğunu görmen için buyrun HİZBULLAH'ın sitesine Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yaphttp://huseynisevda.com/news.php sonra inşALLAH hasbihal ederiz wesselam
|
|
|
|
|
|
Derdimiz DİNİMİZ Çaremiz DERDİMİZ.. ..:: Bu DaVa Büyüktür. En İyİLeRiMiZi FeDa EtMeK GeReK ::.. ..::Ş.Rehber::..
|
|
|
| Haziran 18, 2008, 17:09:49 |
|
|
 |
« Yanıtla #26 : Haziran 18, 2008, 17:09:49 » |
|
Değerli Hüseyni Kardeş, Bu Fadlallah denen alim neden Irak'ta yüzlerce Sünni camisi işgal edilirken, Ehli Sünnet soykırımdan geçirilirken tek cümle serdetmedi? neden lübnan ordusu nehrul barid'de 40.000'in üzerinde Filistinliyi perişan ederken gıkı çıkmadı? neden acep hiç merak ettiniz mi? Evet şimdi o göklere çıkarılan Fadlallah neler düşünüyor, neler diyor bir bakalım. Ha unutmadan bu verdiğim linklerin tamamını okumanız ve imkan varsa insanlarla paylaşmanızı şiddetle öneririm. O kadar gaz veren, saldıran ve tekfir ettikleri bazı şahıslarla içli-dışlı olduklarına dair bilgilere ilk defa rastlayanların şok yaşaması mümkündür; zira ne de olsa tek taraflı ve çarpıtılmış Türkçe bir iki slogancı haber sitelerinden besleniyorlar. Bunu suçlama olarak değil; bilakis hakkın ortaya çıkması için sloganların bırakılması için bir fırsat olarak görmenizi rica ederim. 1- 24/7/2004 tarihinde Fadlallah şu İrancı sitelerin yerin dibine batırdığı laik İyad Allavi ile cumartesi günü Şam'da görüşmüş! (Bakın hele...!) Kaynak: Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap2- Kendisine eli kanlı sözde Mehdi ordusundan iltifat olduğunu söylüyor; ama Ehli Sünnetin katledilmesi karşısında bu saygı duyduğu kişilere nasihatta bulunmuyor, açıkça tavır almıyor: Kaynak: Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap3- Acaba Fadlallah da Hz. Ebubekir, Ömer, Osman, Aişe (ra) küfrediyor, lanet okuyor mu? Değerli arkadaşlar biraz gözlerinizi açınız lütfen de bakınız etrafa neler olup neler bitiyor?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Haziran 18, 2008, 17:23:01 |
|
|
 |
« Yanıtla #27 : Haziran 18, 2008, 17:23:01 » |
|
Değerli Hüseyni, Siteye girdim, inceledim, güzel. Ancak şu soruyu soruyorum: Bu oluşum nihai noktada neyi hedefliyor, neyi amaçlıyor, eskiden yaşanan acı hadiselerin yaşanmayacağından kim emin olabilir? Eli kanlı, satırlı, bıçaklı insanlar yeniden devreye girmeyecek mi? kendileri gibi düşünmeyenleri tekfir eden anlayış neyi öngörüyor? Müziklerindeki aletten, fona, sözden mesaja kadar yüzde 98 İran'ı taklit eden, İran'a göbekten bağlı bir oluşumun bu toprakların ürettiği bir oluşum olduğu söylenebilir mi? Sahabeye, şeyhe, alime, meleye saygıda kusur etmeyen kürt halkını bunlara düşman eden, küfrettiren, ölüye yasin okunmaz diyen bir anlayışın nereden nereye gideceği gözönünde düşüncesindeyim. Elbette geçmişten ders alınmıştır; ancak Şafi-Sünni olan bir halkın sapkın bir ideolojinin arka bahçesi gibi görüldüğünü, bu doğrultuda politikanın yine ülkeyi aynı yere getireceği tehdit ve tehlikesini halen mevcut görüyorum. Şimdi şu linkteki komediye gülelim mi ağlayalım mı? Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş YapSözde Irak hükümetini meşrulaştıran, tehlikelerden bahseden bir altı boş yazı! İnsaf yani! Maliki ve hükümetteki oluşumların tamamı onlarca yıl İran'da sürgünde bulundu, yetiştirildi, eğitildi ve işgalcilerle birlikte Irak'ı işgal ettiler. yeşil bölgenin dışına çıkamayan işgalciler ve hükümet güçlerinin bulunduğu Bağdat'a iran başkanı ahmedinecat (abd karşıtı sözde) işgalci savaşuçakları, helikopterleri, tankları ve askerlerinin koruması altında kırmızı halılar ile bağdatın göbeğine indi! Be hey şaşkınlar! Biraz aklı başında adam sormaz mı nasıl oluyor? hiçbir ülkenin büyükelçisi bağdatta kalmamışken, her gün onlarca roket yağarken nasıl oluyor da abd'nin bir numaralı düşmanı iran cumhurbaşkanı bağdat'a iniyor ve hükümetle görüşüyor? hiç düşünmediniz mi? işin aslı şudur; ırakın işgali abd-iran işbirliği ile yapılmıştır. Ara ara maslahat çakışması olmakla birlikte iran'ın ırakı birçok anlamda fiilen hegemonyası altında tutmuş olması hakikatı kesinlikle göz ardı edilemez. abd işgalcileri ve işbirlikçi hükümeti ne kadar parlatırlarsa parlatsınlar, iranı ne kadar masum gösterirlerse göstersinler, ortada mızrağa sığmayacak büyüklükte şerefeleriyle minareler duruyor! ne olacak şimdi?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| Haziran 18, 2008, 18:08:08 |
|
|
 |
« Yanıtla #28 : Haziran 18, 2008, 18:08:08 » |
|
Ancak şu soruyu soruyorum: Bu oluşum nihai noktada neyi hedefliyor, neyi amaçlıyor, eskiden yaşanan acı hadiselerin yaşanmayacağından kim emin olabilir? Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yaphttp://huseynisevda.com/Dokumanlar/KDHMT.php bu verdiim linkte mevcut HİZBULLAH hakkında yeterince bilgi verilmiştir senin sorduğu soruya cevapta son sözde bulabilirsin kafanda başka soru işaretlerinede cevap olmasını temenni ediyorm ikincisi hizbullah'ın kişileri tekfir ettiğinide nerden çıkardın? HİZBULLAH cemaatinin taklidi iran değildir! ve iran modeli bir devlet değil asr-ı saadet'e dayalı bir islam devleti için yeryüzünde fitne kalkıncaya dek cc yolunda mucadele sürecektir! iran islam cumhuriyeti seviyoruz tüm müslümanları seviyoruz şii sunni demeden siyah beyaz demeden kürt türk demeden tüm müslümanları kardeş olarak görüyoruz endişesi islam olan kur'an-i kerim olan her müslümanın yeri başımız gözümüz üstündedir kardreşimizdir abimizdir sevdiğimizdir eğerki zararı bize dokunuyorsa 'a cc havale ederiz eğerki eliyle diliyle islamın aleyhinde çalışıyorsa fitne çıkarıyorsa islam'a zarar veriyorsa onu ayaklarımızın altına almasınıda biliriz halka mal olmuş bir (HİZBULLAH)cemaatini fasıkların getirdikleri haberlerle yargılayanlar yargılamaya çalışanları cc havale ediyoruz.. bir ara oda mucahid'liği yapan bazı şahıslar El-kaide adı altında HİZBULLAH cemaatine saldırıyorlardı bilerek veya bilmeyerek istanbulda oparasyon oldu haberlerde izledim haberde HİZBULLAH cemaati el-kaide 'ye transfer yaptı diye geçiyordu haber'e göre El-kaide'nin türkiye oluşumun lideri Hizbullah cemaatinin üst düzey bir liderinin öğluymuş doğru veya değil ondan sonra bu hizbullah cemaatine saldıranların sesi kısıldı yada bana öyle geliyor bilmeden konuşan ne konuştuğunu dahi bilmeyen bir kelimesi diğer kelimesine muhalefet eden okadar insan varki zarardan başka yaptıkları hiçbir icraatları yoktur! büyük şeytanın güvenlik uzmanı Gareth Jenkins ile türkiyedeki HİZBULLAH cemaati hakkında yapılmış olan röportajla başbaşa bırakıyorumLinklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yaphttp://huseynisevda.com/news.php?readmore=229 fi-emanillah[/color]
|
|
|
|
« Son Düzenleme: Haziran 18, 2008, 18:11:45 Gönderen: HüseyniSevda »
|
|
|
|
|
| Haziran 19, 2008, 03:05:48 |
|
|
 |
« Yanıtla #29 : Haziran 19, 2008, 03:05:48 » |
|
konuyu takib ettim her iki yorum taraf sahiblerinin vermiş olduğu bilgiler doğrultusunda haklı tarafları var bu konu uzerine sizler kadar bilgi birikimine sahib değilim ben ise burada cecenfedai ve huseynisevda kardeşlerimin fikirlerini tasvib ediyorum
evet saladinsaed kardeşimiz şii ulemasının kendileri gibi duşunmeyenleri tekfir eden zihniyet diyebilir veya sunni leri katleden şiilerdir diyebilirsiniz bunun gibi bir suru şey sayarsınız ama birde kendimize bakalım yokmu ehlisunnet ulemasından şiileri tekfir eden veya ehli bid'a ilan eden veya sunnilerde bizi olduruyor diyen şii yokmu bu haberleride okuyoruz değilmi kardeşlerim sadece şii sunniyi oldurmuyor sonuç..
eğer biz bu işi yumurtamı tavuktan cıktı tavukmu yumurtadan cıktı işine goturursek kime hizmet etmiş oluruz bir duşunelim veya cemel de hz ali r.a mı haklıydı hz. aişevalidemizmi veya peygamberimizin katibi (hatta vahyin katibi de diyebiliriz)muaviye mi ben şahsen şiilerin (veya iran rejim devletininde)boyle bir maksatları olduğunu sanmıyorum ictihadlara gelince muctehidlerin (ulemanın) ihtilafı rahmettir hadısını biliyoruz ve bir ictihadı da kuran ve sunnet yerine (kutsallık bağlamında)koymayalım birbirimizi savunalım aramızda kavgaya tefrikaya mahal vermeyelim
|
|
|
|
|
|
Umutlara Kıran Düştü Zulme Karşı Duran Düştü Elimizden Kuran Düştü İzzet Kayıp İnanç Ağlar -------------------------------------------
|
|
|
|