logo
Kullanıcı Adı Sürekli Bağlı Kal
Şifre:

Sayfa: 1 [2]   Aşağı git
  Favorilere Ekle  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Coca Cola Ana maddesi "Cochineal" adlı böcek.  (Okunma Sayısı 5254 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Temmuz 03, 2008, 14:35:38
kerasus

Isınmış Üye

**

Üye No : 1942

Konu  : 39

« Yanıtla #15 : Temmuz 03, 2008, 14:35:38 »

Keşke içindekiler bu kadar olsa...Daha neler var neler...Faydalı bişey olsa millete bedava dağıtmazlar.Geçen İst. bazı merkezi semtlerinde bedava millete dağıtıyorlardı

Senden başka hiçbir şeyi olmayan ben;
Senden başka herşeyi olanın haline acırım ALLAH'ım...
Selam ve Dua ile...
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
Temmuz 03, 2008, 15:54:35
....ZELİHA.........

Isınmış Üye

**

Üye No : 11810

Konu  : 6

« Yanıtla #16 : Temmuz 03, 2008, 15:54:35 »

allahtan eşimde bende içmiyoruz evliliğimizin ilk aylarında kızmıştım ona ama bir bildiği varmış
Temmuz 15, 2008, 19:17:19
gülhan_54

Yeni Üye

*

Üye No : 32832

Konu  : 0

« Yanıtla #17 : Temmuz 15, 2008, 19:17:19 »

allah sızın belanızı versın ısrail ve yandasları( mesala :CILGGIN: A.B.D).....
ALLAH RIZASI ICIN BU MAMULLERI TUKETMEYELIM.....
FILISTIN VE TUM YARDIM BEKLEYEN ULKELERE YARDIM AMACLI KULLANALIM BUNA VERDIGIMIZ PARALARI.......

Temmuz 25, 2008, 18:34:18
dilasu

Yeni Üye

*

Üye No : 35295

« Yanıtla #18 : Temmuz 25, 2008, 18:34:18 »

ya arkadaşlar gercekten iyrenç bişey ben 2günden beri agzıma bişey koymaktan korkuyom cünkü midem bulanıyo bunu gördükten sonea
Temmuz 29, 2008, 02:02:47
lubeyne

lubeyne

Isınmış Üye

**

Üye No : 32392

Konu  : 2

ozledim ya ResulALLAH
« Yanıtla #19 : Temmuz 29, 2008, 02:02:47 »

tskurler kardesim

lubeyne
Ağustos 01, 2008, 22:31:48
lubeyne

lubeyne

Isınmış Üye

**

Üye No : 32392

ozledim ya ResulALLAH
« Yanıtla #20 : Ağustos 01, 2008, 22:31:48 »

İmam-ı Gazali hazretleri buyurdu ki:
(Haram olmayan, fakat şüpheli olan şeylerden de sakınmalıdır! Hadis-i şeriflerde, (Şüpheli şeyi terk et, şüphesiz şeyi al), (Şüphelilerden sakınan; dinini, ırzını korumuş olur. Şüpheli etrafında dolaşan, harama düşebilir) buyuruldu. Fakat yiyecek ve içeceklerde şüphe edip yememek, takva değil, vesvesedir. Mesela dinimiz, “Haram olduğu bilinmeyen şeyleri yiyin” der. Resulullah efendimiz, müşrikin; Hazret-i Ömer Hıristiyanın testisinden abdest almıştır. Eshab-ı kiram, gayrı müslimlerin verdiği suyu içerdi. Halbuki pis, necis olan şeyleri yemek haramdır. Kâfirler ise ekseriya pis olur. Elleri, kapları şaraplı olur. Hayvanı Besmelesiz keserler. Eshab-ı kiram, bunlara rağmen, necis olduğunu kesin bilmedikleri için, vesvese etmeyip; et, peynir gibi gıdaları alıp yerlerdi.) [İhya]

İmam-ı Kastalani hazretleri buyurdu ki:
(Peygamber efendimiz, Hayber’de, eshab-ı kiramla bir Yahudinin zehirli kebabından bir lokma yedikten sonra, (Bu et, bana zehirli olduğunu söyledi) buyurup başka yemedi ve son hastalığında, (Hayber’de yediğim zehirli etin acısını hâlâ hissediyorum) buyurdu.) [Mevahib]

Resulullah efendimiz, bir Yahudinin ekmeğini ve tereyağlı yemeğini temiz mi diye sormadan yedi. Bu domuz yağı mı, koyun yağı mı, ekmeğin hamuru su ile mi, yoksa şarap ile mi yoğruldu diye sormadı. Müşrik kadının su kabından abdest aldı. Bunlar, araştırmanın gerekmediğine birer delildir. (Berika)

İmam-ı Rabbani hazretleri buyurdu ki:
(Kâfirlerin vücutları değil, inançları pistir. Kur’an-ı kerimde, (Ehl-i kitabın [Yahudi ve Hıristiyanın] pişirdiklerini [ve kestiklerini] yemek helaldir) buyuruldu. (Maide 5)

Kâfirlerle alış-veriş eden Müslümanları pis bilmemeli, bunların yiyecek ve içeceklerinden sakınmamalı! Bu hâl, ihtiyat değil, bu halden kurtulmak ihtiyattır.) [Mektubat 3/22]

Kâfirler, gıdalarımıza necaset katabilecekleri gibi, zehir de katabilirler. Nitekim Yahudi yemeğe zehir katmıştır. Peygamber efendimiz de, araştırmadan o yemeği yemiştir. Çünkü necis olduğu bilinmeyen şeyleri yememek takva değil, vesvese olur. Dinimiz de vesveseden kaçmayı emretmektedir. (Hadika)

Dinimizde, “Bir şeyin helal olması için delil aranmaz, haram olması için delil aranır” kaidesi vardır. Necis olduğuna bir delil bulunmazsa, temiz kabul edilir. (Usul-i Pezdevi)

Margarin, sucuk, meşrubat ve diğer gıdaların içine necaset katılsa, fakat katıldığı bilinmese yemek caiz olur. Bilmek, ya bizzat görmekle veya adil Müslümanların necaset katıldığını biz gördük demeleriyle anlaşılır. Katılıyormuş demekle haram olmaz. (Eşbah)

Sabunlara da domuz yağı katılabilir. Fakat necasetli yağ ve domuz yağı sabun yapılınca, şarap sirkeye dönünce temiz olur. Bütün kimyevi değişmeler böyledir. (Tahtavi)

Gıda maddelerine hile yapılabilir. Fabrikada içine çeşitli necasetler katılabilir. Yahut ihmal yüzünden necaset karışabilir. Reçelin, pekmezin içine fare düşüp ölebilir. İmalatçı, kazanı dökmeyebilir. Meşrubatlara konan esans, alkolde eritilebilir. Bunun gibi çeşitli necaset karışabilir. Fakat içinde necaset olduğu kesin olarak bilinmeyen bütün gıda maddeleri temiz kabul edilir, yenmesi günah olmaz. (Tahrir)

lubeyne
Ağustos 06, 2008, 15:56:25
kaan4743

Yeni Üye

*

Üye No : 25947

« Yanıtla #21 : Ağustos 06, 2008, 15:56:25 »

Keşke içindekiler bu kadar olsa...Daha neler var neler...Faydalı bişey olsa millete bedava dağıtmazlar.Geçen İst. bazı merkezi semtlerinde bedava millete dağıtıyorlardı

sevgili arkadasim coca colayı bedava dagıtmalarının sebebi tahminen icinde zararlı madde olusu degildir. yani tanıtımını yapıyorlardır.. icindeki maddeleri gercekten kimse bimiyor firmanın basındaki yetkililer dahil.. herkes baska bir sey soyleyince kafamız karısıyor tabi.. ama bu kadar senedir uretilen satılan bi urunun icinde bocek oldugunu da zannetmiyorum!
Ağustos 06, 2008, 16:30:30
mcugur

Yeni Üye

*

Üye No : 38430

« Yanıtla #22 : Ağustos 06, 2008, 16:30:30 »

Teşekkürler
Anahtarlar:
Sayfa: 1 [2]   Yukarı git
  Favorilere Ekle  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: