İslam Forumu - İslami Forum
Kullanıcı Adı Sürekli Bağlı Kal
Şifre:
Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 9   Aşağı git
  Favorilere Ekle  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Çeçenya'da Rus Askerleri İptal...  (Okunma Sayısı 9053 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
11 Nisan 2008, 13:31:09
çeçenfedai

Isınıyorum

*

Üye No : 10033

Konu  : 48

Aldığı Teşekkür 19
Cihad Anabilim Uzmanı
« Yanıtla #30 : 11 Nisan 2008, 13:31:09 »

Rus Keşif Grubuna Mayınlı Tuzak

Dağlık kesimlerde havaların düzelmesiyle mücahitler operasyonlarına bu sene çabuk hız verdiler.
Tsentoroy bölge emirlerinden Komutan Mahran (Yakup) ve Kurçoli bölge emiri Hanif bu bölgelerde işgalci ve yandaşlarına her fırsatta korku verecek irili ufaklı değişik taktikler ile operasyonlar yapıyorlar.

Bu iki komutan ın bölgeyi çok iyi bilmesi ve yıllarını direniş içerisinde geçirmiş olmaları beraberlerindeki mücahitlere büyük bir güç sağlıyor.

İşgalci askerlerin bölgeye gelirken ve teftiş yaparken kullandıkları yolları çok iyi bilen Mahran ve Hanif işgalci keşif gurubu askerlerini Tsentoroy- Kurçoli arasında mayınlı tuzağa düşürdüler.

Mayının patlatılması sonrasında uzaktan uzun namlulu silahlar ile açılan ateşle en az 4 işgalci askeri ölürken bölgeden en az 3 askerinde yaralı olarak götürüldüğü belirtildi.

Başarılı operasyonlarına yenilerini ekleyen komutanlarımızı Allah ın korumasını ve Onları vesile kılarak işgale karşı direnişin birçok zaferler kazanması için bizlerde dua ederiz..

alkavkaz

ALLAH YOLUNDA BEDENİMİN PARAMPARÇA OLMASIDIR DUALARIMIN İLKİ,DİLEKLERİMİN EN GÜZELİ
12 Nisan 2008, 18:32:37
çeçenfedai

Isınıyorum

*

Aldığı Teşekkür 19
Cihad Anabilim Uzmanı
« Yanıtla #31 : 12 Nisan 2008, 18:32:37 »

Çeçenistan'da Şiddetli Çatışma

Komutan Yasir e bağlı mücahitler Nojay-yurt bölgesinde ormanlık alanda işgalci güçlerin askerleri ile çatıştı.

Bahar ve yaz ayları programı dâhilinde hareketli olan Komutan Yasir gurubu ormanlık alanda Rus işgalci güçlerine bağlı keşif gurubuyla karşılaştı. [HIGHLIGHT=#c0504d]Çıkan çatışma sırasında işgalci askerlerinden en az 3 asker ölürken yaralanan askerlerin olduğu ifade edildi[/HIGHLIGHT].

[HIGHLIGHT=#548dd4]Çıkan çatışmalarda ilk ateş sırasında 2 mücahit in yaralandığı belirtilmiştir[/HIGHLIGHT]. Yaralı mücahitlerden birinin durumunun ağır olduğu ve çatışmaya giren gurubun güvenli bölgeye çekildiği ifade edilmiştir.

alkavkaz

ALLAH YOLUNDA BEDENİMİN PARAMPARÇA OLMASIDIR DUALARIMIN İLKİ,DİLEKLERİMİN EN GÜZELİ
12 Nisan 2008, 18:45:59
rabia_ravza

RAVZANIN GÜLÜ

Alışıyorum

*

Üye No : 14852

Konu  : 54

Aldığı Teşekkür 0
« Yanıtla #32 : 12 Nisan 2008, 18:45:59 »

BU NE ZULUMDÜR YARAB TEK SUÇ MÜSLÜMAN OLMAK VE BİZ MÜSLÜMANIZ DİYEN MÜSLÜMANLAR ŞU RAHAT İÇİNDE İBADETLERİMİZE,İSLAMA SARILMAK YERİNE  VAKTİMİZİ BOŞ BOMBOŞ GEÇİRİP BİR FUTBOL MÜSABAKASINDAN, BİR MODA SAYFASINDAN,Bİ MÜSLÜMAN KIZIN Kİ MÜSLÜMANLIĞA YAKIŞMAYACAK HALİYLE ORTAYA KENDİNİ ATIP FİZİĞİYLE NEYMİŞ DÜNYA GÜZELİ SEÇİLMESİNDEN BİRİNCİLİKTEN ZEVKLER ALIP MUTLU OLUYORUZ  HALBUKİ MÜSLÜMANLIK TEK VÜCUTTUR VE BİZİM Bİ ÇOK YERİMİZDE ÖLE YARALAR VARKİ GÜN GECE DEMEDEN SIZLIYO VE KANIYO BUNLARDAN İBRET ALALIM YAŞAM BİZE BAHŞEDİLMİŞ BİR HEDİYE DEĞİL  ŞÜKRETMEK İÇİN VERİLMİŞ BİR NİMETTİR BEDENMİZ KEZA AYNISI. BU ÖMÜRLERİ YER YURT MAKAM  İÇİN DEĞİL,İSLAM,İLİM VE İSLAMİYETİN DÜNYAYA HAKİMİYETİ İÇİN  KULLANALIM....RABBİM BAŞTA BANA VE SONRA CÜMLE ÜMMETİ MUHAMMEDE HİDAYET VERSİN  GERÇEĞİ İDRAK ETMEYİ NASİB ETSİN,GERÇEKTEN HZ. MUHAMMEDE YAKIŞIR BİR ÜMMET OLMAYI NASİB ETSİN....AMİN.AMİN.AMİN...saygılarımla

BAŞIMDAKİ ÖRTÜYÜ ÇEKİP SAÇIMI ÖZGÜR BIRAKMAKSA ÖZGÜRLÜK;BIRAKIN ZİNDANLARDA MAHKUM OLAYIM AMA BANA ÖRTÜMÜ GERİ VERİN!...
12 Nisan 2008, 22:08:25
çeçenfedai

Isınıyorum

*

Aldığı Teşekkür 19
Cihad Anabilim Uzmanı
« Yanıtla #33 : 12 Nisan 2008, 22:08:25 »

Bu samimi dualarınıza "AMİN" derim kardeşim...

Ayrıca son operasyonu bildirilen mücahidlerimizin bu son haberlerimizde 2 yaralı mücahidden birinin ağır yaralı bildirildi...Yaralı mücahidlerimize ve geride kalan tüm mücahidlere duamızı da esirgemeyelim inşallah

14 Nisan 2008, 20:20:03
çeçenfedai

Isınıyorum

*

Aldığı Teşekkür 19
Cihad Anabilim Uzmanı
« Yanıtla #34 : 14 Nisan 2008, 20:20:03 »

Çeçenistan'da Operasyon

Kurchaloy bölge emiri Komutan Zaurbek başarıları, cesaret ve güzel ahlakı ile çevresindeki herkes tarafından çokça seviliyor. Etrafında oldukça fazla genç mücahit yer almaktadır.

Gençlerin enerjisi gurubun gücüne güç katıyor ve böylece, Komutan Zaurbek in gurubu Allah ın yardımıyla başarılı operasyonlar gerçekleştiriyor.

Geçtiğimiz sene içerisinde ki başarılı operasyonlar sonrası komutan Zaurbek, işgalci ve yandaşları tarafından en tehlikeli komutanlar listesinde yer almaktadır.

Bu sene içerisinde artan genç mücahit sayısı ile birlikte oluşacak imkânlar dâhilinde etkili operasyonların çoğaltılması için gerekli hazırlıklar tamamlanmış ve guruptaki mücahitler, Zaurbek in komutasına bağlı olarak Kurchaloy bölgesinin değişik yerlerinde görevlendirilerek küçük guruplar oluşturulmuştur. Böylelikle düşman askerlerine faklı noktalarda etkili operasyonlar düzenleme fırsatı daha çok olacaktır.

Görev dağılımı yapan bu guruplar en son olarak bu bölgede uvazık jip i pusuya düşürmeyi başarmış ve araçta bulunan işgalcilerden 3 ü açılan ateş sonrası cezalandırılmıştır.

alkavkaz

21 Nisan 2008, 16:59:00
çeçenfedai

Isınıyorum

*

Aldığı Teşekkür 19
Cihad Anabilim Uzmanı
« Yanıtla #35 : 21 Nisan 2008, 16:59:00 »

Çeçenistan'da Operasyonlara Hız Verildi

Mücahitler operasyonlara hız verdiler. Kavkaz center ın bildirdiğine göre; 20 Nisan 2008 tarihinde yerel saate göre saat 20'de mücahit birlikler (yaklaşik 500 kadar), Urus-Martan ve Açhoy-Martan bölgelerinde bulunan bir kaç köye girdi.

Verilen haberlere göre mücahit birlikleri, Bamut, Yandi-Kotar, Aşhoy-Kotar, Gehi-Çu, Şalaji ve daha bir kaç yerleşim yerlere girdi.

Operasyon sırasında işbirlikçi Kadirov gurubuna bağlı 15 asker esir alındı. Son haberlere göre 18 işbirlikçi Kadırov askeri cezalandırıldı. Kukla yönetim binaları ve işbirlikçi hainlerin evleri yakıldı. Çok sayıda kukla "polislerin" araçları da yok edilidiğini bildirildi.

Operasyon sırasında Açhoy-Martanın civarındaki tüm yerleşim yerleri mücahitlerin kontol altın geçtiğini bildirildi.

Operasyonlar ile ilgili ayrıntılar gelmeye devam etmektedir.

alkavkaz

21 Nisan 2008, 17:13:51
kafkaskartalı

Yeniyim

*

Üye No : 12154

Konu  : 8

Aldığı Teşekkür 0
« Yanıtla #36 : 21 Nisan 2008, 17:13:51 »

mücahide mi denildi ben mi yanliş okudum... bu konuda bildiklerimiz olsada yanlış deniliyordu abilerce...yani cecenyada bayan mücahıdelerın olması olayı yok deniliyordu...cecen fedai kardesim sana soruyorum  hayli ilgilisiniz bu konuda bilgilisinzde savasa bayanlarda mı cıkıyor...erkekler yetersiz mi ki bayanlarada  yer acılıyor yada bır bayanın daglarda yasaması mahremıyet konusundan baktıgımzda nedir

selam verdim rüşvet değil diye almadılar -fuzuli-
21 Nisan 2008, 20:03:56
çeçenfedai

Isınıyorum

*

Aldığı Teşekkür 19
Cihad Anabilim Uzmanı
« Yanıtla #37 : 21 Nisan 2008, 20:03:56 »

Ben bu kısa haberin hiçbir yerinde "mücahide" kelimesine rastlamadım kardeş,yanlış okumuşsunuz

Sorunuza cevaben;
İmam Muhammed (Radiyallâhu anhu) şöyle buyurmuştur:
"Biz, kadınların, erkeklerle beraber cihad etmelerine taaccüp etmeyiz.Ancak (kadınların cihada çıkması) müslümanlara zarar verecekse; o hâl müstesna...

«Düşmanın geldiği» haberi gelince; kadınların da,cihada çıkmasına ihtiyaç varsa; onların da, savaş için çıkmalarında beis yoktur.

Böyle bir durumda,kadınların, babalarından veya kocalarından izin almalarına gerek yoktur.

Böyle bir durumda,babaların veya kocaların, kadınları, cihaddan men etmeye hakları yoktur. Şayet, mani olurlarsa,günahkâr olurlar.

Keza, müslümanların, kadınların cihada çıkmasına ihtiyaçları olmadığı halde; savaşın şekli, onların uzaktan ok, kurşun ve benzeri şeyleri atmalarına imkan veriyorsa; yine kadınların savaşa katılmalarında bir sakınca yoktur."

29 Nisan 2008, 20:30:48
çeçenfedai

Isınıyorum

*

Aldığı Teşekkür 19
Cihad Anabilim Uzmanı
« Yanıtla #38 : 29 Nisan 2008, 20:30:48 »

Tazan-Kale'de Operasyon
KOMUTAN SAVAB&KOMUTAN ASLANBEK
Doğu cephesi komutanı, Komutan Aslambek e bağlı komutanlardan Tsantoroy bölge emirlerinden Komutan Savab a bağlı mücahitler Tazan-kale de başarılı operasyon gerçekleştirdiler.

Geçtiğimiz sene içerisinde yapmış oldukları başarılı operasyonlar ile dikkatleri çeken Komutan Savab ve beraberinde ki mücahitlerin, bu sene ki işgalci ve yandaşlarına yönelik bahar- yaz ayları operasyonlarına oldukça hareketli girdiler.

Tazan-kale bölgesinde İşbirlikçi Kadirov askerlerine yönelik Gerçekleşen operasyonda, uvazık tipi jip imha edilirken 3 işbirlikçi askerin öldüğü ve yaralananların olduğu ifade edildi.

alkavkaz

30 Nisan 2008, 14:42:45
çeçenfedai

Isınıyorum

*

Aldığı Teşekkür 19
Cihad Anabilim Uzmanı
« Yanıtla #39 : 30 Nisan 2008, 14:42:45 »

Kafkasya'da işbirlikçiler cezalandırılıyor:4 ölü

Çeçenistan direnişi ve mücahitleri geçen zorlu yıllara rağmen, Allah ın yardımı ile zafer ümitlerini her zaman diri tutmayı başardılar. Son senelerde ki direnişin tanınmış isimlerinin şehadetleri sonrası Yerlerine gelen yeni emir, komutan ve mücahitleri ile işgale karşı süren bağımsızlık ve özgürlük direnişi, tekrardan toparlanmış ve eski gücüne kavuşma sinyallerini geçtiğimiz sene vermişti.

Bu sene bahar operasyonlarına oldukça hızlı giren mücahitler, işbirlikçilere bunca yıl yapılan uyarı ve ihtardan sonra artık cezalandırma yoluna gitmektedirler.

Direnişin ilk yıllarından beri özgürlük mücadelesinin saflarında olan Komutan Osman, Her geçen sene operasyonların sayısını arttırmış ve büyük başarılar elde etmiştir.

Dargo bölge Komutanı Osman, Bu sene içerisinde de Doğu cephesinde önemli operasyonların hazırlıklarını tamamlamış ve operasyonlara başlamıştır.

Canni- vedeno bölgesinde, Komutan Osman a bağlı mücahitlerce yola döşenen mayınla işbirlikçilere ait bir Ural kamyon imha edilmiştir. Patlama sırasında 4 işbirlikçi Kadirov askeri cezalandırılmıştır.

cihaderi

02 Mayıs 2008, 22:07:28
çeçenfedai

Isınıyorum

*

Aldığı Teşekkür 19
Cihad Anabilim Uzmanı
« Yanıtla #40 : 02 Mayıs 2008, 22:07:28 »

Rus Keşif Grubuna Pusu

Agişpatoy bölge emiri komutan Usame, Tecrübesi ile ilerleyen yaşına rağmen dağlarda işgalci ve yandaşlarına yönelik operasyonlarda başarılar elde etmeye devam ediyor.

Birinci savaştan bu yana Çeçenistan ın işgalden kurtulması için mücadele veren komutan Usame Agişpatoy ve çevresini çok iyi bilmektedir. Düşman ın geçiş yapacağı yerleri iyi tespit eden Komutan Usame bu bölgelerde pusuya oturarak gurubuna uygun avlar beklemektedir.

Komutan Usame ye bağlı mücahitler, Agişpatoy bölgesine yakın Mesedoy bölgesinde işgalci birliğine ait keşif gurubunu pusuya düşürdüler. Çıkan çatışmalarda 3 işgalci askeri ölürken 2 mücahidin yaralandığı ifade edilmiştir.
Agişpatoy ve dağlık bölgelerin birçok geçiş noktalarında işgal askerleri sık aralıklarla keşif gurupları çıkartmaktadır. Bölgeyi çok iyi bilen mücahitler, işgalci keşif guruplarını bu bölgelerde özellikle bahar ve yaz aylarında pusuya düşürmektedir.

Alkavkaz

04 Mayıs 2008, 12:19:04
çeçenfedai

Isınıyorum

*

Aldığı Teşekkür 19
Cihad Anabilim Uzmanı
« Yanıtla #41 : 04 Mayıs 2008, 12:19:04 »

Çeçenistan'da İşbirlikçilere Pusu

Mücahitler işbirlikçilerine yönelik temizlik operasyonlarına ağırlık verdiler. Son birkaç hafta içerisinde bahar ayları ile birlikte işgalcilere ve özellikle işbirlikçilerine yönelik karşı yapılan operasyonlar tırmanışa geçti.

Genel askeri ikinci emir yardımcısı ve Batı cephesi genel komutanı Tarhan a bağlı mücahitler geniş çaplı operasyonlarına devam ediyorlar.

Rosni çu bölgesinde Kadirov gurubuna bağlı işbirlikçi askerlerine mücahitlerce pusu kuruldu. Birkaç süren çatışma sırasında Kavkaz center ın haberlerine göre en az 9 işbirlikçi Kadirov gurubu askeri cezalandırıldı. Çatışmalarda mücahitlerin bir kayıp vermediği açıklandı.

Son yapılan operasyonlar gösteriyor ki mücahitler Çeçenistan ın birçok bölgesinde operasyonlar düzenleniyor. Batı cephesinde Urs-martan, Açhoy-martan, Şatoy, Bamut ve İtum-kale bölgelerinde mücahitler kontrolü ele almaya başlamışlardır.

alkavkaz

06 Mayıs 2008, 20:03:31
çeçenfedai

Isınıyorum

*

Aldığı Teşekkür 19
Cihad Anabilim Uzmanı
« Yanıtla #42 : 06 Mayıs 2008, 20:03:31 »

Çeçenya'da Ruslara silahlı saldırı: 2 ölü 2 yaralı

Kafkasya İslam Emirliği Mücahidleri ruslara ait iki UAZ jipe otomatik silahlarla saldırdı. 2 rus öldürüldü 2 si yaralandı
ÇİC Askeri Kuvvetlerin Merkez Cephesi mücahidler tarafında dün akşam Caharkale ve Argun şehirleri arasında Rus işgalcilerin Çeçenistan'da en büyük merkez karargahına dönen yolda bir saldırı gerçekleştirildi.

Mücahidler hareket eden 2 tane "UAZ" tipi rus askeri jipe otomatik silahlarla saldırı düzenlediler. Saldırı sonucunda jipleri kullanılmaz hale getirilirken Rusya Federasyonu Kareliya bölgesinde Çeçenistan'a görevli olarak gönderilen 2 rus askeri öldü 2 işgalci yaralandı.
Mücahidler bu operasyon sonrası bölgeden kayıp vermeden uzaklaştılar

cihaderi

06 Mayıs 2008, 20:27:46
MujaHiD

Forum Hizmetçisi

Kurucu

*

Üye No : 1

Konu  : 431

Aldığı Teşekkür 45
Şehidan , Ey Şehidan !
« Yanıtla #43 : 06 Mayıs 2008, 20:27:46 »

Bu guzel haberler bize umut oluyor. Dualarımızı eksik etmeyelim ummeti muhammed, elimizden ve dilimizden duaya dair ne kadar güzel söz geliyorsa eksik etmeyelim.

Sağolasın haber icin kurban

09 Mayıs 2008, 14:37:24
çeçenfedai

Isınıyorum

*

Aldığı Teşekkür 19
Cihad Anabilim Uzmanı
« Yanıtla #44 : 09 Mayıs 2008, 14:37:24 »

Çeçenya'da işbirlikçilere operasyonlar

Çeçenya’da direnişçiler ile işgalci güçler arasında günaşırı çatışmalar devam ediyor.

Rusya Savunma Bakanlığı’na bağlı özel bir birlik 6 Mayıs’ta Urus-Martan bölgesinde 15 kişilik bir direnişçi grubuyla çatışmaya girdi. 1.5 saat süren çatışmada tarafların kayıp verip vermediği bilinmiyor. Direnişçilerin ormanlık alanda kurdukları kamptan dağlık bölgeye doğru çekildikleri, askerlerin de Rus yanlısı Çeçen güçlerle birlikte sıcak takip yaptıkları belirtildi.

4 Mayıs’ta ise Caharkale-Argun yolunda Rusya İçişleri Bakanlığı’na bağlı polislere silahlı saldırı düzenlendi. Aracı taranan bir polis öldü. Aynı gün Caharkale'nin Staropromıslov bölgesinde direnişçilerin baskın yapacağı istihbaratı üzerine kurulan ilave kontrol noktası hedef olmuş ve beş polis ölmüştü.

Yine 4 Mayıs’ta Vedeno bölgesinde Rus yanlısı Çeçen polis teşkilatından bir kişi evine dönerken yakın mesafeden açılan ateşle öldü. 2 Mayıs’ta da Roşni-Çu köyü yakınlarında direnişçilerle yaşanan çatışmada bir Çeçen polis öldü. Çatışmada bir polis ile bir Rus askeri de yaralandı

Tabi bunlar medyaya bildirilen rakamlar, rusların ve işbirlikçilerinin daha fazla kayıp verdiği bilinen bir gerçek, ancak sahih kaynaklar dışındaki haberlerde bu sayı azaltılarak servis ediliyor.

cihaderi

Anahtarlar:
Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 9   Yukarı git
  Favorilere Ekle  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: