İslam Forumu - İslami Forum
Kullanıcı Adı Sürekli Bağlı Kal
Şifre:
Sayfa: [1] 2 3 ... 8   Aşağı git
  Favorilere Ekle  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Çeçenya'da Rus Askerleri İptal...  (Okunma Sayısı 6832 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
12 Şubat 2008, 23:04:42
çeçenfedai

Isınıyorum

*

Üye No : 10033

Konu  : 45

Aldığı Teşekkür 12
Cihad Anabilim Uzmanı
« : 12 Şubat 2008, 23:04:42 »

Doğu cephesi Komutanı Aslanbek Vadalov'a bağlı Tsentoroy bölge Komutanı Mahran ve beraberindeki mücahidler Şerdi-Mohk'a yakın bir bölgede önceden yerleştirmiş oldukları mayına, işgalci askerlerin keşif gurubu takıldı...

Uzaktan kumanda ile mayının patlatılmasıyla 2 işgalci askerin öldüğü ve yaralananlar olduğu belirtildi. Bilindiği gibi işgalci güçler dağlık bölgeleri, teftiş gurupları ve özel paraşütçü birliğine bağlı askerleri helikopterlerle taşıyarak ani baskınlar düzenleyerek kontrol altında tutmak istemektedir.

Geçtiğimiz yaz aylarında dağlık bölgelerde ki kontrolü mücahitlerin ele geçirmesine engel olamayan işgalci ve yandaşları kış ayları içerisinde durumun kontrol altına alınacağını söylemekteydi. Fakat görülen o ki Mücahitler Kış ayların da şehir bölgelerinde operasyonlarına ağırlık verdiği gibi,dağlık bölgelerde de işgalci güçlere kayıplar verdirmeye devam etmektedir.

Çeçen Online

Not:Resimdeki kardeş Komutan Mahran olup süper keskin nişancıdır...Ayrıca haberlerde bundan böyle kardeşiniz sizleri cihad coğrafyalarından bihaber bırakmayacaktır inşallah...

ALLAH YOLUNDA BEDENİMİN PARAMPARÇA OLMASIDIR DUALARIMIN İLKİ,DİLEKLERİMİN EN GÜZELİ
13 Şubat 2008, 14:15:27
firdevs

Kopamıyorum

*

Üye No : 292

Konu  : 36

Aldığı Teşekkür 16
« Yanıtla #1 : 13 Şubat 2008, 14:15:27 »

RABBİM MÜCAHİTLERİMİZE GÜÇ KUVVET VERSİN İNŞAALLAH ZAFERE VE ÖZGÜRLÜKLERİNE BİRAN EVVEL RUS PİSLİKLERİNİ TEMİZLEYEREK KAVUŞURLAR RABBİM ÇEÇEN LİDERLERİMİZE HER DAİM YAR VE YARDIMCISI OLSUN İNŞAALLAH..
 BİLGİLERİNİZİ BİZİMLE PAYLAŞTIĞINIZ İÇİN ALLAH SİZDENDE RAZI OLSUN SAYGILARIMLA

MUTLULUK DİKENLER ARASINDA BÜYÜYEN GÜL'DÜR... SEVGİ VE ÖLÜM İNSANA HER ŞEYİ HATIRLATIR... SEVGİM RASULUME VE RABBİME DUYDUYUM AŞKTIR... ÖLÜM İSE SEVDALIYA KAVUŞMAKDIR...
16 Şubat 2008, 19:19:05
çeçenfedai

Isınıyorum

*

Aldığı Teşekkür 12
Cihad Anabilim Uzmanı
« Yanıtla #2 : 16 Şubat 2008, 19:19:05 »

Çeçenya'da Rus Askerleri İle ÇatışmaAgişpatoy bölge emiri Komutan Usame ye bağlı mücahitler Tsa-Vedeno bölgesinde işgalci askerlerle çatıştı

Zorlu kış günlerini fırsat bilen işgalci ve yandaşları yaz ayları içerisinde yoğun hareketliliğin yaşandığı bölgeleri geniş çaplı teftiş etme girişimleri devam ediyor. Tsa-vedeno bölgesinin ormanlık alanında arama çalışması yapan işgalci ve yandaşlarına mücahitler pusu kurarak karşılık verdiler. Kısa süren çatışmaların arkasından işgalci askerlerin yardım istemesiyle helikopter desteğinin geleceğini bilen mücahitler bölgeden uzaklaştılar. Çatışmalarda mücahitler tarafından ilk açılan ateşle işgalci ve yandaşlarından en az 2 askerin ölmüş olabileceği ve yaralıların olduğu belirtilmiştir.

Çeçenistan da özellikle Şubat ayı sonrası Mart ayı ile birlikte mücahitlerin dağlık bölgelerde tekrar üstünlük sağlamasından korkan Düşman birliklerinin, son bir çırpınışla kış ayları sona ermeden dağlık bölgelere yönelik operasyonlarını yoğunlaştırması bekleniyor.

Alkavkaz

ALLAH YOLUNDA BEDENİMİN PARAMPARÇA OLMASIDIR DUALARIMIN İLKİ,DİLEKLERİMİN EN GÜZELİ
18 Şubat 2008, 14:52:14
çeçenfedai

Isınıyorum

*

Aldığı Teşekkür 12
Cihad Anabilim Uzmanı
« Yanıtla #3 : 18 Şubat 2008, 14:52:14 »

Çeçenistan'da Şiddetli Çatışma

Rus işgalcilerinin kış aylarında zulüm ve baskılarını arttırdığını ve bu günleri bir fırsat bildiğini saldırıların çoğaldığını ve daha fazla yoğunlaşmasının karşılıklı çatışmaların şiddetleneceğini haber vermiştik.

Şatoy ve Şaroy bölgelerinden sorumlu komutanlardan Ruslan Seriyev’in de aralarında bulunduğu 4 mücahit düzenlenen özel bir operasyon sırasında şehadete ulaştı.

Şatoy bölgesinin Day köyü yolunda askerlere ait iki araca mücahitler tarafından ateş açılmasıyla çatışma çıktı. Çatışma sırasında işgalci birliğinden ölen ve yaralananların olduğu ifade edildi. Ağır Kayıplar veren işgalciler çatışma Ardından bölgede Şatoy, Şaroy, İtum-kale bölgesi askerleri ve 7. tabura bağlı askerlerin katılımıyla geniş çaplı bir operasyon başlatıldı. 4 mücahit in bu operasyonlarda yaşanan çatışmalarda şehit olduğu ifade edildi

Alkavkaz

22 Şubat 2008, 20:54:08
çeçenfedai

Isınıyorum

*

Aldığı Teşekkür 12
Cihad Anabilim Uzmanı
« Yanıtla #4 : 22 Şubat 2008, 20:54:08 »

Dağlık bölgelerdeki işgalci ve işbirlikçi güçlerin hareketliliği onların ağır kayıplar vermesine sebep oluyor

Allah ın korumasıyla muhafaza olan mücahitler, zorlu kış şartlarına rağmen mücadeleye en güzel şekilde devam eden mücahitlerin güzel haberleri gelmeye devam ediyor.

Dağlık bölgelerden olan Kurçali bölgesinde komutan Hanif e bağlı mücahitlerin işgalci askerlerine yönelik yerleştirdikleri mayının patlatılması ile işgalci askerler arasında büyük paniğin yaşandığı ve en az 3 askerin öldüğü ve yaralananların olduğu ifade edildi.

Çeçenistan ın dağlık bölgelerinde ki mücahitlerin kış şartlarının biraz iyileşmesi ile yavaş yavaş bölgelerde hareket eder duruma gelmektedir, inşallah mücahitlerin güzel haberlerini daha sık olarak duyacağımız bahar günleri yakınlaşmaktadır.

alkavkaz

26 Şubat 2008, 21:37:44
çeçenfedai

Isınıyorum

*

Aldığı Teşekkür 12
Cihad Anabilim Uzmanı
« Yanıtla #5 : 26 Şubat 2008, 21:37:44 »

Kadirov'un Askerlerine Pusu
KOMUTAN HÜSEYİN
Zorlu bir kış aylarından sonra bahar ayları yaklaşmaya başlamaktadır. Geçen bahar ve yaz aylarında artışa başlayan direniş, işgalci ve işbirlikçilerin tüm baskı ve çabalarına rağmen Kış ayları içerisinde de başarılı olmaktadır.

Özellikle geçtiğimiz yıl içerisinde mücahitlerin yanlarında işgale karşı yer alan genç mücahitlerin geçtiğimiz bahar ve yaz aylarından sonra bu kış içerisinde de büyük tecrübe sahibi oldukları gözlenmektedir.

Bu genç mücahitlerin içerisinde, önümüzde ki bahar ayları içerisinde başarı ve zaferleriyle kendilerinden söz ettirecek komutan adaylarının olduğu mevcut komutanlarca sevinçle haber edilmektedir.

Komutan Hüseyin e bağlı genç mücahitlerce Şali bölgesinde gerçekleştirilen özel operasyon ile işbirlikçi Kadirov askerlerine ait uvazık marka jip pusuya düşürüldü. Araç içerisinde ki 2 işbirlikçi askeri ölürken 2 işbirlikçi Kadirov askerinin de yaralandığı ifade edildi.

tevhidhaber

28 Şubat 2008, 21:16:07
çeçenfedai

Isınıyorum

*

Aldığı Teşekkür 12
Cihad Anabilim Uzmanı
« Yanıtla #6 : 28 Şubat 2008, 21:16:07 »

28 Şubat 2000 yılında Şatoy çıkışında mücahitleri durdurmak ve yok etmek için Rus güçleri her taraftan kuşatma yapmaya başlamışlar ve ulus-kert in tepe noktalarına da pskov hava indirme taburunu yerleştirmişlerdi.

Mücahitlerin kuşatma yı yarma operasyonunda çıkan çatışmalarda paraşütçü birliğine ait 84 asker öldürüldü. Bu tarih Rus askeriyesinin bir çatışma sırasında verdiği en büyük kayıplar arasına girdi ve Rusya tarafından yas günü ilan edildi.

Ruslar bu yaşadıkları yenilgi ve hezimeti kamuoyuna zafer olarak gösterebilmek için çok uğraş vermektedir. ‘Bir avuç Rus kahraman askeri binlerce çeçen askerine’ karşı masalları anlatmaktadır.

Tüm bu çatışmalar yaşanırken Rus ordusu kendi askerlerini terk etmiş ve hatta mücahitlerin geçişine Engel olabilmek için kendi askerlerinin üzerine tank ve topçu atışını emretmiştir. O çatışmanın Çeçen görgü tanıklarının ifadelerine göre Rus askerler, kendi aralarındaki telsiz görüşmelerinde generallere fare ve kahpeler diyerek, küfür ediyorlardı.

Bin beş yüz mücahidin geçişi, Ulus-Kert çatışmasından üç hafta sonra gerçekleştirildi ve bu tarih Rus ordusunun gerçek yüzünün görüldüğü ve mücahitlerin Allah ın yardımıyla büyük bir zafer kazandığı gün olarak anılmaya devam edecektir.

Alkavkaz

29 Şubat 2008, 15:58:35
çeçenfedai

Isınıyorum

*

Aldığı Teşekkür 12
Cihad Anabilim Uzmanı
« Yanıtla #7 : 29 Şubat 2008, 15:58:35 »

Ruslara Bombalı Eylem
Çeçen başkenti Caharkale'den aldığımız bilgilere göre, Merkez Cephe Komutanlığa bağlı mücahidler rus işgalcilere yönelik bir saldırı düzenlediler. Alınan bilgilere göre Caharkale'nin Çeçerina caddesinde patlama meydana geldi...

Caharkale'nin Çeçerina ve Ogorodnoy caddelerin kesiştiği yerde hareket halindeki rus işgalcilere yönelik merkez cephe komutanlığa bağlı mücahid birlikler uzaktan kumandalı bombayı patlatarak işgalcilere saldırı düzenlediler. İlk alınan bilgilere göre patlama yerinde ölü ve yaralı olup olmadı bilinmiyor. Ancak patlamayla birlikte bölgede ciddi maddi hassar meydana geldiğini görgü tanıklar tarafından bildirildi. Olayla ilgili detaylar ilerleyen saatlerde verilecektir.

Cecen - Online

29 Şubat 2008, 16:05:42
MujaHiD

Forum Hizmetçisi

Kurucu

*

Üye No : 1

Konu  : 416

Aldığı Teşekkür 34
Şehidan , Ey Şehidan !
« Yanıtla #8 : 29 Şubat 2008, 16:05:42 »

Gebersin köpekler.

Yaşasın Mücahidler

Sağolasın abi haberler icin  :KIRP:

03 Mart 2008, 21:25:40
çeçenfedai

Isınıyorum

*

Aldığı Teşekkür 12
Cihad Anabilim Uzmanı
« Yanıtla #9 : 03 Mart 2008, 21:25:40 »

Doktor Komutan Muhammed e bağlı mücahit gurupları bahar hazırlıklarına hız verdiler. Başarılı operasyonlar ile dikkatleri üzerine çeken komutanlardan olan Doktor Muhammed yaptığı açıklamalarda şu bilgileri vermiştir.

Kış aylarını Allah ın izni ile planladığımızdan daha başarılı bir şekilde geçirdik. Önümüzdeki bahar ve yaz ayları hazırlıklarına hız verdik, kardeşlerimizle birlikte neler yapabileceğimizi kararlaştırdık. Sizlerin duaları ve Allah ın izni ve yardımıyla büyük zaferler kazanacağımız günlerin artık daha yakın olduğunu sizlere belirtmek isterim.

Doktor komutan Muhammed bağlı mücahitlerin Nojay-yurt bölgesinde yola döşedikleri mayını patlatmaları ile Kamaz marka kamyon imha edilmiştir. İşgalci askerlerine ait kamyonda 2 işgalci askeri ölürken en az 3 askerinde yaralandığı ifade edilmiştir.

alkavkaz

06 Mart 2008, 18:58:05
çeçenfedai

Isınıyorum

*

Aldığı Teşekkür 12
Cihad Anabilim Uzmanı
« Yanıtla #10 : 06 Mart 2008, 18:58:05 »

KOMUTAN YASİR (ORTADA)

Kış şartlarının etkisini azalttığı şu günlerde Kafkas dağlarına bahar havası gelmeye başladı. Mücahitler, Dağlık bölgelerde ağır kış şartlarını geçirdikleri bölgelerden görev yapacakları bölgelere yavaş yavaş ulaşmaya başladılar.

Komutan Yasir e bağlı mücahitlerin Nojay-yurt bölgesinde yola döşedikleri mayını patlatmaları ile BTR zırhlı aracı imha edildi. Patlamada 1 işgalci askeri ölürken en az 4 askerinde yaralandığı ifade edildi.

Komutan Yasir yapmış olduğu açıklamalarda şunları söylemektedir. Allah ın izni ile zorlu olan kış aylarında kolaylığın bol olduğu bahar aylarına girmek üzereyiz. Şunu müjdelemek isterim ki mücahitlerimizin manevi ve askeri gücü oldukça yerindedir. Bizler zorlu kış günlerini boş geçirmedik. Bizlere yeni katılan gençlerimiz ve bir önceki sene aramıza gelen kardeşlerimizle gücümüze güç kattık ve bazı programlar hazırladık. Ümit ediyoruz ki bu sürprizlerimiz işgalci güçleri derinden sarsacak ve zafer günlerini bizlere yaklaştıracaktır. Bu güne kadar olduğu gibi tüm kardeşlerimizden dualarını bizlerden esirgememelerini ister, zafere birlikte yürüyeceğimizi ifade etmek isterim ..

Allah, işgale karşı direniş gösteren yiğit komutan ve mücahitlerimizi korusun ve onları düşmanlarına karşı güçlü kılıp, zafere eriştirsin.. ÂMİN

alkavkaz

NOT:TÜM MÜCAHİDLERİN VURGULADIĞI ŞEYİ (DUA) KOMUTAN YASİR DE TAZELEMİŞTİR,TEK İSTEKLERİ....DUA...

08 Mart 2008, 14:18:00
çeçenfedai

Isınıyorum

*

Aldığı Teşekkür 12
Cihad Anabilim Uzmanı
« Yanıtla #11 : 08 Mart 2008, 14:18:00 »

Geçtiğimiz günlerde inguşetya da yaşanan olaylar sırasında Komutan Akraman ın şehid düştüğü haberi Mücahitlerin askeri Şu ra yetkilileri tarafından doğrulandı.

Çeçenistan ın özgürlük mücadelesinde şehitler kervanı yoluna devam ediyor. Doğu cephesi komutanlarından genç kardeşimiz, yiğit mücahidimiz komutan Akraman ın 28 Şubat ta inguşetya da yaşanan olaylar sırasında şehadet şerbetini içtiği belirtilmiştir.

22 yaşında olmasına rağmen, kısa hayatını bombalar altında direniş saflarında geçirdi. Çok sevmiş olduğu ve pek çok şeyi paylaştığı değerli komutan şehid Hayrullah ın yanında direniş saflarında açan bir çiçek gibiydi. Ahlak ve cesareti ile tüm cephe mücahitleri ve komutanları arasında çok sevildi. Özgürlük mücadelesinde attığı büyük adımlar ve sadakati ile Kafkasya mücahitleri birinci askeri emir yardımcısı komutan Muhanned tarafından her zaman takdirle karşılandı. Önemli ve zorlu görevlerde hep O nun adı vardı. Kendisine verilen bu zor görevleri Allah ın yardımı ve çalışkanlığı ile hep başarıyla yerine getirdi.

Vazifeli olarak bulunduğu inguşetya bölgesinde fsb birlikleri tarafından düzenlenen operasyonda çatışmaya girdi. Bu çatışma sırasında bir mücahit ve bir mücahide bacı ile birlikte şehadete ulaştı.

İzinden yürüdüğü ve çok sevdiği şehid komutan Hayrullah ın şehadetinden takriben bir sene sonra O nun arkasından yorulmadan yürüyerek inşallah şehadete ve sevdiklerine kavuştu.

Allah ım!..  senin rızan için özgürlüklerini kazanmaya çalışan ve bu uğurda türlü zorluklara rağmen büyük fedakârlıklar göstererek mücadele veren ve bu topraklara şehid olarak düşen kardeşlerimize ve bacılarımıza katında ki en büyük dereceyi ihsan eyle… onların dökülen kanlarını mücahitlere nur, kafirlere ateş eyle .. ÂMİN

alkavkaz

08 Mart 2008, 15:10:07
firdevs

Kopamıyorum

*

Üye No : 292

Konu  : 36

Aldığı Teşekkür 16
« Yanıtla #12 : 08 Mart 2008, 15:10:07 »

RUHLARINIZ ŞAAD OLSUN ŞEHİDİM HAKKINIZI HELAL EDİN BİZLERE ŞEHİDİM BİZLERE ACİZ MÜSLÜMANLARA  ...
SİZLERE DUA ETMEDEN BAŞKA BİR ŞEY GELMİYOR ELLİMDEN..
AFFETDİN BENİ.... AFET ALLAH IM BENİ ....SEN YARDIM ET MÜCAHİDLERİMİZE GÜÇ VE KUVVET VER RABBİM SEN MÜCAHİDLERİMİZE YARDIM ET YARRABBİİİMMMM

MUTLULUK DİKENLER ARASINDA BÜYÜYEN GÜL'DÜR... SEVGİ VE ÖLÜM İNSANA HER ŞEYİ HATIRLATIR... SEVGİM RASULUME VE RABBİME DUYDUYUM AŞKTIR... ÖLÜM İSE SEVDALIYA KAVUŞMAKDIR...
08 Mart 2008, 18:16:53
çeçenfedai

Isınıyorum

*

Aldığı Teşekkür 12
Cihad Anabilim Uzmanı
« Yanıtla #13 : 08 Mart 2008, 18:16:53 »

binlerce kez AMİN....

08 Mart 2008, 21:27:33
çeçenfedai

Isınıyorum

*

Aldığı Teşekkür 12
Cihad Anabilim Uzmanı
« Yanıtla #14 : 08 Mart 2008, 21:27:33 »

Çeçenistan Merkez Cephesi Komutanlığa bağlı mücahidler dün akşam saatlerinde rus işbirlikçilere yönelik bir saldırı gerçekleştirdiler. Caharkale'den ilk alınan bilgilere göre 1 işbirlikçisi öldürüldü ve biri ağır yaralı olarak hastahaneye kaldırıldı...
Çeçenistan'da İlk Bahar gelmesiyle birlikte Mücahidlerin nokta vuruşları ve saldırılar çoğalmaya başladı. Dün akşam saatlerinde Çeçenistan Merkez Cephesi Komutanlığabağlı mücahidlerce Rus yanlısı ve hain işbirlikçilere yönelik bir saldırı düzenlendi. Caharkale'den ilk gelen haberlere göre işbirlikçilerden 1 kişi öldürüldü ve biri ağır yaralı olarak hastahaneye kaldırıldı. Operasyonla ilgili Çeçenistan Askeri Şura tarafından detaylı bir açıklama şimdilik yapılmadı. Görgü tanıkların verdiği bilgilere göre saldırı düzenleyenler VAZ "Priora" tipi araçta gelip bir benzinlikte duran işbirlikçilerine ani ateş açtılar. İşbirlikçilerin kullandıkları araba kullanılmaz hale getirildi. 1 olay yerinde öldü biri ve ikisi ağır yaralanmıştı, dediler.

Çeçen Online

Anahtarlar:
Sayfa: [1] 2 3 ... 8   Yukarı git
  Favorilere Ekle  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: