| 15 Mart 2008, 15:39:43 |
|
|
 |
« : 15 Mart 2008, 15:39:43 » |
|

Sana bir çocuk gözü gerek, her şeye hayretle bakacak. Bir zamanlar çocuktun, görürdün. Büyüdün, kör oldun. Tıpkı benim gibi.

Sana bir çocuk dili gerek, “niçin?” diye soracak. Evvel zaman içinde çocuktun, sorardın. Büyüdün, unuttun. Harikalar perdelendi.

Sorularını yitirdin sen. Cevaplarsa, dereler gibi akıp gidiyor önünden, göremiyorsun. Düşünmüyorsun, düşünmeyişini de düşünmüyorsun. Nerden mi biliyorum? Kendimden...

|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 15 Mart 2008, 15:43:03 |
|
|
 |
« Yanıtla #1 : 15 Mart 2008, 15:43:03 » |
|
Sorularını yitirdin sen. Cevaplarsa, dereler gibi akıp gidiyor önünden, göremiyorsun. Düşünmüyorsun, düşünmeyişini de düşünmüyorsun. Nerden mi biliyorum? Kendimden... Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
|
|
|
|
|
|
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
|
|
|
|
|
| 15 Mart 2008, 23:01:51 |
|
|
 |
« Yanıtla #3 : 15 Mart 2008, 23:01:51 » |
|
şiire bi tebrik...  e bi de tebriğe tebrik tabi...  teşekkürler Gülüşü yaralım...
|
|
|
|
|
|
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap"Aşk'ına Tâlib'im, Ey Yâr... Söyler misin, ne olur; Vuslâdım'a daha, ne kadar var?"

|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 17 Mart 2008, 09:57:59 |
|
|
 |
« Yanıtla #7 : 17 Mart 2008, 09:57:59 » |
|
Şiir için teşekkür ederiz Gülüşü Yaralı ablacım...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 17 Mart 2008, 12:40:31 |
|
|
 |
« Yanıtla #9 : 17 Mart 2008, 12:40:31 » |
|

İki elif miktarı uzat acılarımı, Ne gelirse senden boynum kıldan ince, Madem ki seni sevmek, çile çekmek, Seni sevdiğimin kanıtı olsun; dağlanmış bir yürek.
Elifle başlamadıysam hiç bir sözümü 'be'ye geçirme, Bütün hayatım senin aşkınla dolsun, Madem ki seni bulmak, kendini kaybetmek, Kaybolduğumun kanıtı olsun; ölü şehirlere göçmek.
Elif, Lam, Ra... Olsun tüm sırlarım ifşa, Gönlüm yalnız senin sevdanı saklasın, Madem ki seni bilmek adını sayıklamak, Adına kurban olduğumun kanıtı olsun; her gece ağlamak.
Elif, Lam, Mim... Günahkar titrek ellerim, 'Elif Elif ' diye diye senden seni isterim, Madem ki sana varmak,dikenli yollar geçmek, Vuslatımın kanıtı olsun; kevser suyundan içmek

|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 17 Mart 2008, 12:41:55 |
|
|
 |
« Yanıtla #10 : 17 Mart 2008, 12:41:55 » |
|

Zülfesinden dökülen iksiri içtiğim an, Anladım sevdasını kıyamdaki Elif'in. Kaç bin melek Elif'çe kıyamdadır göklerde Kaç bin Elif koruyor, gökleri devrilmekten Bir Elif etrafında dönüyor cümle âlem Ve Elif'ler yazıyor, yaralı nice kalem
Dağların hayalinde Elif'çe durmak vardır Kuşların aradığı Elif'in zülfesidir Serviler Eli f'çe bir teslimiyet içinde Eğilir rûzigârın mest eden huzurunda Balıklar deryalarda kayıp Elif'ler arar Dalgaların arzusu Elif'çe yükselmektir
Mücerred Elif idi Mecnûn'un aradığı Elif'i sinesine batırıp yandı Leylâ Fuzûlî'nin gözünden akan yaş Elif oldu Elif Elif yükseldi gönüllerden vâveylâ Saf saf oldu şiirler huzurunda Elif 'in Bâkî'nin musallâda son gördüğü Elif'di
Sen ki Elif yazansın, boyunca güzel olan, Zülfesi zülfün gibi, sevdalar tutuşturan… Bir kere "âh" yazanda, yıldızları yandıran, Cennette her hûrinin gıbta ile andığı Ve Elif 'i yaratan Rabbimin nimetisin Seni kanlı sineme Elif diye çekeyim…
Kaç Elif mikdârınca haykırayım sevdiğim Gönlümde ummanlarca büyüyen bu sevdamı… Bir "He" gibi kıvrılıp, seyretsem endamını… Beraber bir "âh" olup yükselsek ötelere, Bilmem ki, bu sevdayı anlatmış olur muyuz, Kıyamette huzura çıktığımız vakitte... Ekrem Kaftan
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 18 Mart 2008, 23:21:21 |
|
|
 |
« Yanıtla #11 : 18 Mart 2008, 23:21:21 » |
|

Çiçeklerle hoş geçin,balı incitme gönül. Bir küçük meyve için,dalı incitme gönül.. Başın olsada yüksek,gözün enginde gerek, Kibirle yürüyerek,yolu incitme gönül...
Mevla verince azma,geri alınca kızma, Tüten ocağı bozma,külü incitme gönül.. Dokunur gayretine,karışma hikmetine Sahibi hürmetine,kulu incitme gönül..
Sevmekten geri kalma,yapan ol,yıkan olma Sevene diken olma,gülü incitme gönül.. Konuşmak bize mahsus,olsada bir güzel süs, Ya hayır de,ya da sus,dili incitme gönül....

|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|