| 17 Haziran 2008, 21:24:10 |
|
|
 |
« : 17 Haziran 2008, 21:24:10 » |
|

KUDÜS`SÜZ BİR AŞK YARIM KALMIŞTIR Kudüs, gönlümün adsız şehri,kırık dökük duvarlar arasında ağlayan bir bebeğin özgürlük çığlığı.Sen,ağlama duvarlarının arkasında tüm Müslümanların gözyaşlarısın .Evet ağlıyoruz Kudüs,senin için, dünyanın gözbebeği işgal altındayken gülmek bize haramdır. Gönlümüzün miracı ve kalbimizin kıblegahı ey kutlu şehir,seni Ammar`ların Muhammed`lerin sapan taşlarıyla tanıdık.Uçak savarlara karşı atılan bir çocuk haykırışlarıydı onlar.Özgürlüğün kutlu beldesi,sen bir aşkın sembolüsün,Müslümanların kalbi sende ve İstanbul da atar.Kudüs süz bir aşk tamamlanmamıştır.Sen aşk zincirinin en sağlam halkasısın, ey kutlu şehir.Bir hikayenin virgülüsün,şimşekler ortasında kalan o ceylan gözlerinle bakıyorsun bize,uzat elini Kudüs,bitsin artık bu dünyanın ızdırapları ve vurdumduymazlıkları.Kavuş sevgiline Kudüs,bineğine atlayarak tekrar çık miraca özlemini çektiğin arşı alaya.Sen bir zemzem sin Kudüs içenlere şifa bakanlara ise ferahlık verirsin.Seni anamızın muskası gibi kalbimizin üzerinde taşıyoruz.Bir ceylan kalbi gibi hassas yüreğinin çarpıntılarıyla kendimize geliyoruz ey nebiler şehri.Süleyman mabedinin üstünde Hz İsa nın doğduğu evi bağrında taşıyorsun.Dünyanın gözü senin üzerindeyken bir nazar boncuğu edasıyla yaklaşıyoruz sana Ey abitler tapınağı,sen damarlarımızda dolaşan kansın,hepimizin kalbindeki kutsal mabetsin,sen gönlümüzün kıblegahısın
Mehmet Akif Baltacı
|
|
|
|
|
|
Gül devrini bilseydim onun bülbül olurdum..YA Rab beni evvel getireydin ne olurdu.....
|
|
|
| 24 Haziran 2008, 12:03:39 |
|
|
 |
« Yanıtla #1 : 24 Haziran 2008, 12:03:39 » |
|
Elinize sağlık kardeşim çok güzel bir yazı...
|
|
|
|
|
|
ÖLÜM GÜZEL ŞEY,BUDUR PERDE ARDINDAN HABER HİÇ GÜZEL OLMASAYDI ÖLÜRMÜYDÜ PEYGAMBER
|
|
|
| 24 Haziran 2008, 18:03:24 |
|
|
|
| 24 Haziran 2008, 18:15:20 |
|
|
|
| 24 Haziran 2008, 18:17:52 |
|
|
 |
« Yanıtla #4 : 24 Haziran 2008, 18:17:52 » |
|
Emeğinize sağlık çok güzel bir paylaşım olmuş.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 26 Haziran 2008, 00:50:36 |
|
|
 |
« Yanıtla #5 : 26 Haziran 2008, 00:50:36 » |
|
 razı olsun desteğinizle daha güzel yazılarımız gelecek inşallah...(not:bir yerden eklemedim kendi yazım)
|
|
|
|
|
|
Gül devrini bilseydim onun bülbül olurdum..YA Rab beni evvel getireydin ne olurdu.....
|
|
|
| 26 Haziran 2008, 01:03:22 |
|
|
 |
« Yanıtla #6 : 26 Haziran 2008, 01:03:22 » |
|
" Sen,ağlama duvarlarının arkasında tüm Müslümanların gözyaşlarısın .Evet ağlıyoruz Kudüs,senin için, dünyanın gözbebeği işgal altındayken gülmek bize haramdır." acaba gercekten o kardeslerimiz icin aglayabiliyormuyuz,gercekten gülmek bize harammi...???kalbimiz herzaman onlarla atabiliyormu???yoksa flim seyreder gibi gördügümüz aci sahne karsisinda agliyor sonra unutuyormuyuz..???her dece o kardeslerimize dua ediyormuyuz??bence biz samimi olamiyoruz,gercekten onlarin acilarini yüreklerimizde hissedemiyoruz.öyle olsaydi simdi evimizde rahat oturamiyor,uyuyamiyor,yedigimiz lokmalar bogazimiza diziliyor olurdu.kalbimizde derin bir sizi olurdu.ama biz cok iyi rol yapiyoruz.okadar iyi oynuyoruz ki sonunda kendimizi kandirmayi bile basariyoruz....  sagolasin Mehmet kardes....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 26 Haziran 2008, 01:11:41 |
|
|
 |
« Yanıtla #7 : 26 Haziran 2008, 01:11:41 » |
|
Evet kardeşim çok haklısın ama bu eser Filistinli kardeşlerimiz için dua edildikten ve bir hayli gözyaşı döküldükten sonra yazılmıştır oradaki kardeşlerimizi içine katmadan yapılan her dua eksik kalmış demektir ama ben inanıyorum bu işin ızdırabını çeken her gece namazlarında gözyaşlarıyla dua eden insanlar var ve sayıları hiç de az değil.....yeter ki sadece biz değil herkes hatırlasın KuDÜS sadece onların değil bize de düşen sorumluluklar var ama bu yükü onlar omuzluyor...Bizim de hiç olmazsa yakarışlarımızla onlara destek vermemiz lazım .....dualarınızı eksik etmeyin kardeşim bizlerden ve Filistinli kardeşlerimizden...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 26 Haziran 2008, 02:33:25 |
|
|
 |
« Yanıtla #8 : 26 Haziran 2008, 02:33:25 » |
|
Eskiden televizyonda yaralı bir filistinli çocuk gördüğümüzde yüreğimizin kıyısına bir dalga vuruyordu. Biz hayallerimizi,ümitlerimizi bazen seyhan nehri kıyısında çay içerek bazen de Ankaranın boğucu havasından kaçıp bir tenhada volta atarken unuttuk. Çocukluğumda dua ettiğimde meyhanelerde içen adamlara ya da çöp toplayan çacuklara ağlardım günlerce ve gün geldi biz ağlanacak hale geldik. Çünkü ne seyhan nehrinin kenarından ne de Ankaranın voltasından FİLİSTİN GÖRÜNMEZ..  razı olsun Akif Kardeşim güzel bir paylaşım olmuş..
|
|
|
|
|
|
SEVGİ GÜNEŞİNİN GURUB ETTİĞİ KARANLIK BİR DÜNYADA ,İNSAN BÜTÜN DÜNYANIN SULTANI OLSA NEYE YARAR Kİ?
|
|
|
| 26 Haziran 2008, 02:59:18 |
|
|
 |
« Yanıtla #9 : 26 Haziran 2008, 02:59:18 » |
|
Ey abitler tapınağı,sen damarlarımızda dolaşan kansın,hepimizin kalbindeki kutsal mabetsin,sen gönlümüzün kıblegahısın ÇOK ETKİLEYİCİ  razı olsun kardeşim
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 26 Haziran 2008, 14:58:54 |
|
|
 |
« Yanıtla #10 : 26 Haziran 2008, 14:58:54 » |
|
dualarınızı eksik etmeyin kardeşim bizlerden ve Filistinli kardeşlerimizden...
dualarimiz sizlerle,filistinli kardeslerimizle....rabbim en kisa zamanda zaferle sonuclandirsin insaallah
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 27 Haziran 2008, 01:34:48 |
|
|
 |
« Yanıtla #11 : 27 Haziran 2008, 01:34:48 » |
|
 razı olsun
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 25 Temmuz 2008, 20:19:14 |
|
|
 |
« Yanıtla #12 : 25 Temmuz 2008, 20:19:14 » |
|
Kurtulacak insaALLAH kudusum bir gün.... Sabret yeni Nesil Senin Kurtulusun icin can atiyor ve can veriyor.. Paylasim icin  razi olsun kardesimm..
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|