İslam Forumu - İslami Forum
Kullanıcı Adı Sürekli Bağlı Kal
Şifre:
Sayfa: 1 2 [3]   Aşağı git
  Favorilere Ekle  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Kumar-Şans Oyunları Bahsi (Ev Ödevi Projesi)  (Okunma Sayısı 4070 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
03 Nisan 2008, 20:04:19
huşyar

huşyar

Isınıyorum

*

Üye No : 13943

Konu  : 11

Aldığı Teşekkür 3
KALBLER ANCAK ALLAH ı ANMAKLA MUTMAİN OLUR
« Yanıtla #30 : 03 Nisan 2008, 20:04:19 »

geçenlerdede benim kafamı kurcalamıştı.
 şu kadar alışverişe kupon  vede kupon karşılığında yapılacak çekilişte umre diyordu kafamı kurcaladı. güvendiğim bir arkadaşıma sorduğumda karşılık olduğu için(yani alışveriş yaparak karşılık vermiş oluyormuş)caiz demişti araştırmak üzere sözleşmiştik. ama formda böyle bir sayfa açmışsınız ben faydalanmak isterim. cevab bekliyorum inşe allah :UYHUCU: :UYHUCU:

bir insanınnasıl güldüğünden terbiyesini Neye güldüğünden ise ZEKASINI ve seviyesini anla..... MEVLANA
03 Nisan 2008, 22:10:23
simurg

Ziyaretçi

« Yanıtla #31 : 03 Nisan 2008, 22:10:23 »

Alıntı
"20 ytl lik alışveriş yapana "alışveriş çeki" veriyoruz ve kura ile belirlenecek şanslı müşterilerimize müessesemizden 1 araba!" diye bir mevzu da mevcuttur. Bu en kısa sürede araştırılıp net bir şekilde cevabı sizlere ulaştırılacaktır.

Böyle bir durumda alınan hediyenin herhangi bir mahzuru yoktur.

Şimdi 2 konuya açıklık getirelim.

1-) "Milli Piyango Şans Oyununun sistemi nasıldır?" bunu açıklayalım.

Tüm oyuna dahil olan kişiler belli miktarda para verir...1000 kişi 100 bin Ytl'lik bilet aldı mesela. Bu 100 Bin Ytl'yi kazanan sadece 1 kişi. Diğerleri hiçbirşey alamıyor. Zaten bu işin temelindeki günah noktalarından biri de, diğer 999 kişinin parasını şans yoluyla almaktır. Buna dahil olan herkes hata etmiştir.

2-) "Ticaret yerlerinde kupon çekilişlerinin sistemi nasıldır?" bir de bunu açıklayalım...

Markete gideriz ve 50 ytl lik alışverişimizi yaparız. Paramızın karşılığını usülüne göre almış oluruz. İşletme sahibi de daha fazla ilgi çekmek için (Bu fıkıh kitaplarında ticaret bahsinde caizdir diye geçer-hile ve aldatma olmaksızın-) böyle bir kupon kampanyası başlatır. "En fazla alışveriş yapan kazanır" derse olmaz...Herkes fazlaca alışveriş yapmaya kalkar ve bu da adil olmaz.

Bunun için kupon ile çekiliş sistemi caizdir.
Çünkü sadece ticaret yaptığın kişinin yani market sahibinin hediyesini onun rızası ile  kazanıyorsun. Yarın Ruz-i Ceza'da bu kampanyadan dolayı kimse kazanandan hesap soramaz. Herkes hakkını almış, ticaret yapan kişiler arasında dini cizgilerin ışığında herkes memnundur.
03 Nisan 2008, 23:13:39
huşyar

huşyar

Isınıyorum

*

Üye No : 13943

Konu  : 11

Aldığı Teşekkür 3
KALBLER ANCAK ALLAH ı ANMAKLA MUTMAİN OLUR
« Yanıtla #32 : 03 Nisan 2008, 23:13:39 »

aydınlattığın için teşekkürler SimurG  kardeş
bende cevabımı almış oldum .
böyle şeylere girmemeye şalışıyordum.
neyseki caizmiş :aro:

bir insanınnasıl güldüğünden terbiyesini Neye güldüğünden ise ZEKASINI ve seviyesini anla..... MEVLANA
06 Nisan 2008, 12:08:28
simurg

Ziyaretçi

« Yanıtla #33 : 06 Nisan 2008, 12:08:28 »

Bu konu ile alakalı sorularınızın yanıtları inşallah yazılanların arasında vardır...Yeni bir konuya geçmenin vakti gelmiştir. İlginize teşekkürler...
16 Eylül 2008, 12:55:33
starweed

Yeniyim

*

Üye No : 50649

Konu  : 0

Aldığı Teşekkür 0
« Yanıtla #34 : 16 Eylül 2008, 12:55:33 »

Selamünaleyküm bi sorum olacak cevaplarsanız sevinirim
ben  iddaa sayısal loto toto bayinde calısıan bi işciyim benim kazancım helal mi haram mıdır onu soracaktım loto totodan para kazanmıyorum sadece dükkanda calıstığım için para alıyorum soruma cevap yazarsanız sevinirim lalaha emanet olun selamünaleyküm
16 Eylül 2008, 13:21:38
seracettin

سراجدين

Admin

*

Üye No : 6937

Konu  : 21

Aldığı Teşekkür 20
Unutma çocuk, karşındakinin anladığı kadar âlimsin
« Yanıtla #35 : 16 Eylül 2008, 13:21:38 »

Selamünaleyküm bi sorum olacak cevaplarsanız sevinirim
ben  iddaa sayısal loto toto bayinde calısıan bi işciyim benim kazancım helal mi haram mıdır onu soracaktım loto totodan para kazanmıyorum sadece dükkanda calıstığım için para alıyorum soruma cevap yazarsanız sevinirim lalaha emanet olun selamünaleyküm

Ve aleyküm selam kardeşim, sorunuza şu şekilde bir cevap verelim...
Efendimiz sav. içki husunda "içenin, içkiyi üretenin, onu taşıyanın, bu gibi yerde hizmet edenin, satanın" hepsini aynı kategoriye sokmuştur. Yani içki içmekle, içmeden hizmet etmek arasında bir fark koymamıştır...
İçki gibi haram olan kumarda da durum aynıdır. Nasıl ki kumar oynamak haramdır aynı şekilde onu çalıştırmak veya böyle bir yerde çalışmakta haramdır. Kısa zaman da başka bir iş bulursanız hayrınıza olacaktır, bizlerde duacı olacağız inşaallah...
Selam ve dua ile...
19 Eylül 2008, 11:00:21
starweed

Yeniyim

*

Üye No : 50649

Konu  : 0

Aldığı Teşekkür 0
« Yanıtla #36 : 19 Eylül 2008, 11:00:21 »

selamunaleyküm gecen gun size sorum olmustu bi idda loto toto bayisinde calısıyorum demiştim sizin cevabınız işyeri sahiplerine açtım onlarda tam bi bilgileri yok bu konuda benim maaşımı ve yeme içme gibi giderlerimi diğer dükkandan kuruyemişçi dükkanından verdiklerini sölediler sen o dükkandan para alsan bile biz burda kuruyemişteki paradan koyuyoruz denildi senin kafan karışmasın ben paranın helalliğine inanmıyorum orda durmam bile haram benim değil mi cevap yazarsanız sevinirim
19 Eylül 2008, 12:03:58
seracettin

سراجدين

Admin

*

Üye No : 6937

Konu  : 21

Aldığı Teşekkür 20
Unutma çocuk, karşındakinin anladığı kadar âlimsin
« Yanıtla #37 : 19 Eylül 2008, 12:03:58 »

selamunaleyküm gecen gun size sorum olmustu bi idda loto toto bayisinde calısıyorum demiştim sizin cevabınız işyeri sahiplerine açtım onlarda tam bi bilgileri yok bu konuda benim maaşımı ve yeme içme gibi giderlerimi diğer dükkandan kuruyemişçi dükkanından verdiklerini sölediler sen o dükkandan para alsan bile biz burda kuruyemişteki paradan koyuyoruz denildi senin kafan karışmasın ben paranın helalliğine inanmıyorum orda durmam bile haram benim değil mi cevap yazarsanız sevinirim

Sevgili kardeşim, bırakın böyle yerden maaş almayı, bir müslüman için böyle yerlerden alışveriş yapmak bile pek uygun düşmez...Müslüman kişi haramlardan kaçınacak ve mümkün oldukça şüpheli şeylerdende kaçınacak...
Sizin şu an ki patronlarınız fetva verme makamı değil, kaldı ki ben bile değilim size bu bilgileri kaynaklardan aktarmaya çalışıyorum...
Yani başka bir iş bulun ve rızkınızı helal yoldan temin edin...Rabbim yardımcınız olsun...
SELAM VE DUA İLE...
Anahtarlar: kumar  iddia oyunları şans oyunları haram mıdır var mısın yok musun piyango parası haram mıdır 
Sayfa: 1 2 [3]   Yukarı git
  Favorilere Ekle  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: