İslam Forumu - İslami Forum
Kullanıcı Adı Sürekli Bağlı Kal
Şifre:
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Favorilere Ekle  |  Yazdır  
Gönderen Konu: BAŞÖRTÜSÜNÜN KEYFİYETİ  (Okunma Sayısı 842 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
17 Mayıs 2007, 20:06:40
Osmanlı

Emektar

*

Üye No : 14

Konu  : 98

Aldığı Teşekkür 70
Durmuyor Deli Yüreğim...
« : 17 Mayıs 2007, 20:06:40 »

Başörtüsünün niteliği (keyfiyeti) meselesi çok önemlidir. Müslüman kadınlar, hattâ erkekler bunu çok iyi bilmeli ve bilinçli (şuurlu) bir şekilde uygulamalı ve uygulatmalıdırlar.

Kur'ân-ı Kerim, lüzumsuz tekrarların bulunmadığı mûcize bir kitaptır. Bir âyet-i kerîmede : "Mü'min kadınlara söyle... başörtülerini yakaları üzerine sarkıtsınlar." (Nûr 24/31) buyururlar. Daha sonra gelen bir âyet-i kerimede ise: "... Müslümanların kadınlarına söyle, cilbâblarını üzerine sarkıtıversinler..." (Ahzâb 33/59) denir. Müfessirlere göre sonra gelen "cilbâb âyeti" başını örtme konusunda kadına ilave bir görev daha getirmiştir: Kadın dışarı çıktığında, yani namahremlerinin göreceği yerde, birinci başörtüsünün üzerine bir de "cilbâb" atacaktır. "Cilbâb" genellikle vücudu baştan ayağa örten ve giyilmekten ziyade bürünülen dış örtü olarak anlaşılmış ve uygulanmıştır. Ama vücudun üst kısmı, omuzları ve göğüsleri örten geniş başörtü de cilbâb sayılabilir, diyenler de vardır.Bir diğer âyette de kadınların "Önceki cahilliyyede olduğu gibi süslenip çıkmamaları" (Ahzâb 33/33) istenir. Buna göre kadın, kaynı gibi yakınları dahil,namahremlerinin yanına, belki de süslü olabilecek birinci küçük başörtüsünün üzerinden, en az göğüslerini örtecek kadar geniş, sade ve tercihen koyu renkli bir başörtüsü ile çıkacaktır. Rengin koyu olması, süsü azaltması içindir. Yoksa renkte bir sınırlama yoktur: Ama cazip bir şekilde süslü olması mahzurludur.

Çenenin altının mahremliğine gelince, en müsamahalı Hanefi görüşüne göre kadın, fitnenin de (cinsel duygular) bulunmaması halinde yabancı erkeklere, sadece elini ve yüzünü gösterebilir. Yüz ise fıkıh kitaplarımızda alındaki tüy bitiminden çene altına ve bir kulaktan diğerine kadar olan bir yer diye tarif edilir. Buna göre alt çene aşağı yukarı sallandığında sallanan kısmı yüzden olmuş olur. Ya da dışardan parmağımızla nefes borunuzu bulabileceğiniz yere kadar yüz sayılır. Ve kadın onun dışında kalan boğaz kısmını yabancı erkeklere gösteremez.

KAHROLSUN PKK
20 Eylül 2007, 12:20:43
sadegül

Yeniyim

*

Üye No : 1045

Konu  : 6

Aldığı Teşekkür 0
KALPLER ANCAK ALLAH'I ZİKRETMEKLE TATMİN OLUR..
« Yanıtla #1 : 20 Eylül 2007, 12:20:43 »

HAKKINI BELKİDE VEREMİYORUM...
BAŞÖRTÜSÜ...
BİR PARÇA BEZ OLARAK TABİR EDİLEN  NELER YAŞATIYOR İNSANA...
ALLAH HARAMDAN UZAK ETSİN... AMİN

22 Kasım 2007, 21:30:32
yusuf tâlha

Muhammed Yusuf Tâlha el-Mısri

Alışıyorum

*

Üye No : 1205

Konu  : 26

Aldığı Teşekkür 6
« Yanıtla #2 : 22 Kasım 2007, 21:30:32 »

HAKKINI BELKİDE VEREMİYORUM...
BAŞÖRTÜSÜ...
BİR PARÇA BEZ OLARAK TABİR EDİLEN  NELER YAŞATIYOR İNSANA...
ALLAH HARAMDAN UZAK ETSİN... AMİN

amin..

Merhabalar, efendim

s.a.

lütfen, siz elinizden geldiği kadar; ve hatta, daha da fazlası ile, tesettürün, tesettürünüzün hakkını veriniz..

zirâ, ahirette buna fırsatınız olamayacak !

yazık değil mi? sizlere..

avatar olarak seçtiğiniz, -ilk bakışta- -belki de- sizi tarif eden ne kadar değerli bir tesettür örneğiniz var, işte..

Allah(c.c.), bu hâl üzere olan kullarını muhafaza eylesin..

Yiğitsiniz, diyorum ben sizlere..
Yiğitsiniz..Allah(c.c.) yâriniz, yardımcınız olsun..
bizleri de sizlere hizmetçi kılsın..

yeter ki, Allah(c.c.) yolunda kalın; sapmayın !

selâmetle..

Efendim,

Bir hayrân kaldığımız, dedik ya..
  Biz, Allahu Teâlâ'nın hangi "var yada yok'una" hayrân kalmadık ki..
  Hangi tâvsiyye yada emrine "-Peki,
efendim." demedik ki..
  Yeryüzünü, hatırına hâlâ paramparça edmediği, o en güzel kul, Peygâmber Efendimiz(s.a.v.)'in hangi haberini hissedmeden geçtik ki..

Size bir ip-ucu,
  Duâ'yı ve ilmi bırakmayınız!

Sizi, Peygâmber'e komşu eder..
04 Haziran 2008, 13:18:20
NURALEM

NuRaLeM

Alışıyorum

*

Üye No : 24375

Konu  : 2

Aldığı Teşekkür 0
« Yanıtla #3 : 04 Haziran 2008, 13:18:20 »

allah razı olsun güzel paylaşım kardeşim........yusuf kardeşim dualarınızı eksik etmeyin bizlerden umarım bu sorumluluğun üstesinden hakkıyla ve layıkıyla geliriz.........

SeNi BuLMaM iÇiN BeNi uZaĞa aTTıN!!
aLeMi BeNiM, BeNi KeNDiN iÇiN YARATTIN!!
Anahtarlar:
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Favorilere Ekle  |  Yazdır  
Rastgele: bez bir

Gitmek istediğiniz yer: