logo
Kullanıcı Adı Sürekli Bağlı Kal
Şifre:

Sayfa: [1]   Aşağı git
  Favorilere Ekle  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Türkçe Kuran ı kerim okumak  (Okunma Sayısı 1309 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Mayıs 05, 2008, 19:13:37
Alibaba

Isınmış Üye

**

Üye No : 8175

Konu  : 14

« : Mayıs 05, 2008, 19:13:37 »

Değerli Arkadaşlar

Kuranı kerimin Türkçesinden ( mesela Muşit4 - 5 ) gibi programlardan takip ederek veya bizzat okuyarak hatim indirmek mümkün mü? okurken veya dinlerken abdest almak gereklimi? (çünkü fiili olarak kitabı elimize almıyoruz)
İlgilenen arkadaşlara dan Allah razı olsun şimdiden.

Tebessüm Sadakadır.
Mayıs 06, 2008, 00:29:21
CeNNeT

Administrator

Üye No : 2

Konu  : 913

...RaBBiMiN YoLuNDa SeVDaLiYiM BeN...
« Yanıtla #1 : Mayıs 06, 2008, 00:29:21 »

Sadece anlamini ögrenmek icin türkce mealini okumak gerekir...

Kurani Kerimi Türkce okumakla Arapca okumak arasinda fark var, cünkü Kurani Kerimin asli arapcadir...

Online olarak Kurani Kerimi dinlemekle hatim indirmis olunur fakat meali kuran yerine gecmedigi icin hatim olmaz...

Tabiki türkcesini okumaninda ayri bir sevabi vardir...

Sadece Kuran meali ise abdestsiz okunabilir...

Kurani Kerimde el sürmemek sartiyla yine abdestsiz okunabilir...

Fakat biliyorsunuzdur ki Kurani Kerim abdestsiz tutulamaz...

Dinlerkende abdest almak sart degildir ama yinede ben dinlerken bile abdest almayi tercih ederim...

Bildiklerim bu kadar yanlisim var ise düzeltilsin insAllah...

Aciklayici olmadiysada diger kardeslerimiz mutlaka cevap yazacaklardir...

Selam ve Dua ile...

Sen Yolcu Bu Yalan Dünya Hancıdır
Öyle Bir Gün Varki Yürekte Sancıdır
Yer Gök Bir Olup Da Hesap Sorulunca
En Sevdiğin Bile Senden Davacıdır

Mayıs 06, 2008, 18:15:55
Alibaba

Isınmış Üye

**

Üye No : 8175

Konu  : 14

« Yanıtla #2 : Mayıs 06, 2008, 18:15:55 »

Allah tutuğunu altın etsin harika olmuş
Açıklamalar çok güzel çok memnun odum teşekkürler.

Tebessüm Sadakadır.
Mayıs 07, 2008, 01:12:17
CeNNeT

Administrator

Üye No : 2

Konu  : 913

...RaBBiMiN YoLuNDa SeVDaLiYiM BeN...
« Yanıtla #3 : Mayıs 07, 2008, 01:12:17 »

Amin Aminn güzel duaniz icinde ben tesekkür ederim...

Sen Yolcu Bu Yalan Dünya Hancıdır
Öyle Bir Gün Varki Yürekte Sancıdır
Yer Gök Bir Olup Da Hesap Sorulunca
En Sevdiğin Bile Senden Davacıdır

Ağustos 15, 2008, 14:14:24
takva_sahibi

Yeni Üye

*

Üye No : 41033

Konu  : 0

« Yanıtla #4 : Ağustos 15, 2008, 14:14:24 »

Arkadaşlar Allah adına bir şeye dayanmadan konuşup cok büyük bir zan altına giriyoruz!İnsanları yanlış yönlendirenden daha zalim kim olabilir!!Lütfen bunu önyargısız okuyun..
Din alimleri ne derse desin asıl kaynak Kuranı Kerim ve hadislerdir!
Bunun dışındakiler sadece yorumdur!İbrahim(4)“Biz her peygamberi, kendi milletinin dili ile gönderdik,
ta ki onlara hakikatleri iyice açıklasın.“işte tevrat ve incil ibranice inmiştir çünkü o halk ibranice konuştuğu için.
Yemin ederim ki Allahın dili arapça değil Kuranı Kerimdir.Allah onu en düşük zümeredeki insan bile anlasın diye örneklerle anlatarak sade ve bir şekilde göndermiştir bırakın zorlaştırmayı artık!!
Kuranı arpçadan başkda dilde okuyamazsınız diyerek Kuranı anlayan insan sayısını azaltmak mı günah,
yoksa türkçe olarakta yaşayabilirsiniz diyerek onun ilmini genişletmekmi?Allah bizden tam tekemmül idrak etmemizi değil onu okuyup üzerinde düşünüp
namaz kılıp iman etmemizi istiyor.Meryem(97)“Bizim, Kur’ân’ı senin dilinle indirip kolaylaştırmamızın başlıca sebebi,
senin müttakileri müjdelemen ve inatçı kimseleri de onunla uyarmandır.“Mekke halkı arapça konuştuğu icin arapça indi Kuran iyi düşünün!
Duhan(58)“Biz Kur’ân’ı, insanlar iyi anlayıp ibret alsınlar diye, senin dilinle indirerek anlaşılmasını kolaylaştırdık.“beni kimse ilgilendirmiyor Kur’an bana yeter!!
Keşke herkes arapça bilseydi ama toplumun yüzde belki 3 veya 5 i biliyor tam anlamıyla.İşte türkçe okuyamssnz diyerek kalan kısmını
uzaklaştryoruz islamdan varmı böyle bişey!!işte bu yüzden karakteri zayıf bi toplum olduk ve bilimde cığır açan dünyadan uzaklaştık.
Şuna emin olun her nekadar değişmiş olsada kitapları mesela hristyan toplumlar kendi dillerinde yaşadkları icin başarılılar.
Gazetelrndeki anlatım a bakın bide bzm gazetelere!Bzm hakmzda en ufak bişey cıksa btn gazeteler haber yapıyor.
ne kadar düşmüşüz değil mi.
Onlar yapıyormu sizce asla!
Korkmayalım islamı anadilimzde yaşayalım hatt namazımızıda öyle cünkü onuda bilmeden anlamadan kıldık yıllarca tmm sonradan anlamına bak diyor çok bilmiş ama maliki yevmiddin derken onu o an hissetmemiz lzm!!
Bakın bu dediklerimn zıttı bi sure veya hadis yok beni bu ilgilendirir!!Bu Allah la sizin aranızda bişeydir kimse ama kimse karışamaz!
Eminim Türkiye dinini ana dilinde yaşasa abd nin yerini alacaktır.Yemin ediyorum bu böyledir.Bi önerimde bir meal yarışı var ortada ne kadar yanlış bence halbuki 10-15 kişilik hem dilbilgisi hemde arapça uzmanı bi heyet toplanmalı
ve gerçeğine yakın duyguya sahip bi meal yapılmalı ve insanlar tek bir meal okumalılar.İsalm icin yapılmalı bu.Fussilet(44)
“De ki: “O (Kitap),iman edenler için hidâyet ve şifadır.”Ama iman etmeyenlerin kulaklarında ağırlıklar vardır.Kur’ân onlara kapalı ve karanlık gelir.
Onların,çok uzak bir yerden sesleniliyor da söyleneni hiç anlamıyorlar gibi bir halleri vardır.“Bazen Allah korusun bu hale düşmüyormuyuz!..

Anahtarlar: Murşit kuran türkçe 
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Favorilere Ekle  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: