El-Ezher gibi Ehl-i Sünnet vel Cemaat yolundan gitmeyen bir eğitim(!) kurumunun verdiği fetva(!) doğruluğu tartışmaya açık bir konudur. Fetva merciinin kime ait olup olmadığını echel müslüman bile bilmektedir.
Tabi bu fetva ayrı bir konu.Bir de işin Cocacola ve pepsi tarafı var.
Biz müslümanlar o kadar cahiliz ki bilmeden dolduruşa gelerek hareket etmeyi çok severiz.Mesela yukardaki örnekte de olduğu gibi sadece Cocacola ve Pepsinin zararlı ve haram(!) olduğunu söylemek abestir.Eğer bir bilgi vericekseniz lütfen birilerinin çıkarları doğrultusunda hareket etmeyelim.Zararlı ise Colaturca da, Mecca Kola da, Zemzem kola da zararlı olsun. Yani ak ile karanın adını koyalım...
Bir ara boykot ürünleri mavalı vardı. Yok İsrail, yok yahudi diyerekten birçok malı bilmeden boykot ettik:(!)
Pahalı pantolonlar giymedik(!), Filistin'e maddi yardım yaptık(!), eşarp seçerken ucuzunu alıp gösterişe girmesin dedik(!)...Hatta ve hatta hergün Kuran-ı Kerim okumadan yatmayan Yaşar Şirketler grubunun sahibi hakkında yahudi suçlaması yaptık ve Onu da boykot ettik....
Sözün özü şu modern diye tabir edilen dünyada cahil müslüman kardeşimi kandırmak o kadar kolay ki...

......
bana deha değil
belgeler gerekli
kanıtlar, ifadeler, resmi mühür ve imza
.......
İsmet Özel (Amentü)