| 10 Haziran 2008, 20:34:32 |
|
|
 |
« : 10 Haziran 2008, 20:34:32 » |
|
PEYGAMBER(S.A.V)cebrail(a.s) 'a:"ey cebrail cehennemin kapılarını tarif et.onlar bizm kapılarımız gibimidir?diye sorar. cebrail(a.s): ___ya resulallah cehennem kapıları birbiri üzerinde katlar halindedirler.bir kapıdan diğer kapıya geçiş yetmiş yıldır ve her kapı bir öncekinden yetmiş defa daha sıcaktır. peygamber(s.a.v) tekrar,bu kapılara kimlerin yerleşeceğini sordu: cebrail: ___(HAVİYE) denilen en alt tabakada münafıklaroturacaktır.dedi ayette belirtildiği gibi:
"hiç şüphesizmünafıklar cehennemin en alt tabakasındadırlar."(nisa/145) ___(CAHİM) diye yazılan ikinci kapı Allh'a ortak koşanların gireceği kapıdır. üçüncü tabakada bulunan kapıda yıldıza tapanlar (sabiiler) girecektir. bu kapının üzerinde (SEKAR) yazar. dördüncü tabakada bulunan kapıda şeytana uyan putperestler ve ateşperestler girecektir.beşinci kapıdan yahudiler girecektir. adı(SEİR)olarak yazılan altınca kapıdan hristiyanlar geçecektir, dedikten sonra cebrail biraz durdu.peygamber (s.a.v) tekrar: ___niçin yedinci kapıdan girenlerin durumunu bildirmedin?diye sordu. cebrail(a.s)kederli bbir veziyette : ___ya resulallah bunu sorma!deyince ;peygamberimiz"söyle" diye ı sarar etti. cebrail: ___orada senin ümmetinden tövbe etmeden ölenler vardır,dedi. rivayet edildiğine göre: "hepiniz oraya (cehenneme) istisnasız gireceksiniz!(meryem/71) ayeti indiğinde peygamber (s.a.v)ümmeti için duyduğu üzüntü ve endişeden hüngür hüngür ağlamıştı.
ı bilen,hışmının şiddetini düşünen,O'ndan elbetteki korkar.gelecekte azaba uğramamak için nefsinin azgın isteklerini engeller ve terbiye eder.yapmış olduğu kötülüklerin üzerindeki perdeleri atarak,Allah'ın huzuruna getirilip,mahkeme sonucunda cehennemi atılması emredilmeden, ilahi ahlak esaslarına uyar.nice ihtiyarlar vardırki,"ah ihtiyarlığım " diye bağırır.nice gençler vardır ki: " ah gençliğim "diye bağırır.nice kadınlar"ah rezaletlerim"diye çırpınır.orada hepsinin gözleri ve bedenleri simsiyah, belleri kırıktır.orada ne büyüklere saygfı gösteriliri,ne küçüklere acınır ve kadınlar çıplaktır.
ım "bizi cehennemin ateşinden ve azaba sebep olan bütün vasıtalardan koru!bize acıyarak iyilerle birlikte bizi de cennete koy!ey aziz ve günahları bağışlayan ım,hatalarımızı ört!bizi korkularımızdan emin eyle!rahman ve rahim olan ım,bizi huzurunda rezil etme!
|
|
|
|
|
|
Ellerden dualar alınmış, nefisler toklukta şimdi, Dillerden zikirler alınmış sözler boşlukta şimdi, Kalplerden sevgiler alınmış hisler yoklukta şimdi, Gözleri yaş dolu  (celle celalüh)'ı anan dile hasretim
|
|
|
| 10 Haziran 2008, 21:04:08 |
|
|
 |
« Yanıtla #1 : 10 Haziran 2008, 21:04:08 » |
|
Amin,amin,amin
|
|
|
|
|
|
"YARAB! Ne azabına dayanacak halim, Ne de rahmetinden mahrum kalmaya mecalim yoktur... Vefasızlık edip senden uzak kalsamda, halim sensiz edemeyeceğini haykırmaktadır. Vefasızlığım nisbetinde değil, ihtiyacım nisbetinde lütfuna talibim..."
|
|
|
| 10 Haziran 2008, 21:51:12 |
|
|
 |
« Yanıtla #2 : 10 Haziran 2008, 21:51:12 » |
|
 ım bizi cehennemin ateşinden ve azaba sebep olan bütün vasıtalardan koru!bize acıyarak iyilerle birlikte bizi de cennete koy!ey aziz ve günahları bağışlayan ım,hatalarımızı ört!bizi korkularımızdan emin eyle!rahman ve rahim olan ım,bizi huzurunda rezil etme! AMİNNN 
|
|
|
|
|
|
DERMAN ARADIM DERDİME, DERDİM BANA DERMAN İMİŞ...
|
|
|
| 13 Haziran 2008, 00:02:50 |
|
|
 |
« Yanıtla #3 : 13 Haziran 2008, 00:02:50 » |
|
 RAZI OLSUN BUGÜN TESADÜFEN SİTENİZE GİRDİM.COK GÜZEL BİLGİLER VAR ARAPCA BİLMİYORUM HER ZAMAN OLMASAD ARASIRA NAMAZ KILIYORUM.İNŞAALLAH HEP KILARIM
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 13 Haziran 2008, 09:07:03 |
|
|
 |
« Yanıtla #4 : 13 Haziran 2008, 09:07:03 » |
|
Bugün ilk defa girdim çok güzel bir site, diğer sitelerde boşu boşuna zamanımı harcıyorum en azından nefsim imanım körelmeden kendimi toparlamak istiyorum.  razı olsun siteyi kurup bizi bilgilendirenlerden
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 26 Temmuz 2008, 17:56:45 |
|
|
 |
« Yanıtla #5 : 26 Temmuz 2008, 17:56:45 » |
|
 razı olsun cehennemi ve ölümü hatırlattıginız için duanıza binler amin amin sahabeden ibni mesud ra rivayet ediyor pey sav efendimiz :"kendisine  tan kork denildiği zaman sen kendine bak demesi bir adama günah olarak yeter"buyurdu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 01 Ağustos 2008, 23:12:48 |
|
|
 |
« Yanıtla #6 : 01 Ağustos 2008, 23:12:48 » |
|
makalenin sonundaki duaya AMİN diyerek başlamak istiyorum. Siteye yani üye oldum , hamd olsunki böyle güzel siteler var ve yararlanabiliyoruz. Sizlerle bende bir duamı paylaşamak istiyorum YARABBİ CÜMLE ÜMMETİ MUHAMMED LE BİRLİKTE, BENİMDE GÜNAHLARIMI AFFEYLE TÖVBELERİMİ KABUL EYLE CENNETİNİ NASİP EYLE CEHENNEMİNDEN ESİRGE KABİR AZABI GÖSTERME YARABBİ AMİN...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 02 Ağustos 2008, 00:15:32 |
|
|
 |
« Yanıtla #7 : 02 Ağustos 2008, 00:15:32 » |
|
 ım "bizi cehennemin ateşinden ve azaba sebep olan bütün vasıtalardan koru!bize acıyarak iyilerle birlikte bizi de cennete koy!ey aziz ve günahları bağışlayan  ım,hatalarımızı ört!bizi korkularımızdan emin eyle!rahman ve rahim olan  ım,bizi huzurunda rezil etme! amin
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 03 Ağustos 2008, 00:04:37 |
|
|
 |
« Yanıtla #8 : 03 Ağustos 2008, 00:04:37 » |
|
bu siteyi kim aypmışsa  razı olsun
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 07 Ağustos 2008, 14:22:26 |
|
|
 |
« Yanıtla #9 : 07 Ağustos 2008, 14:22:26 » |
|
bu siteyi kim hazırladıysa çok güzel bir site yapmış razı olsun
|
|
|
|
|
|
****AnAm bAbAm sAnA FeDa oLsUn Ya RaSuLaLlAh ****
|
|
|
| 12 Ağustos 2008, 14:18:47 |
|
|
 |
« Yanıtla #10 : 12 Ağustos 2008, 14:18:47 » |
|
 ım bizi cehennemin ateşinden ve azaba sebep olan bütün vasıtalardan koru!bize acıyarak iyilerle birlikte bizi de cennete koy!ey aziz ve günahları bağışlayan ım,hatalarımızı ört!bizi korkularımızdan emin eyle!rahman ve rahim olan ım,bizi huzurunda rezil etme! AMİNNN 
|
|
|
|
|
|
DİNLEMEK İÇİN TIKLAYIN Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yapbatman gençlikfm de hafta içi hergün 09:00 ile 10:30 ve 14:00 ila 16:00 saatleri arasında sizlerleyiz.
|
|
|
| 12 Ağustos 2008, 14:24:27 |
|
|
 |
« Yanıtla #11 : 12 Ağustos 2008, 14:24:27 » |
|
amiiinn...amiiiin... RABBİM razı olsun selnur kardeş...
|
|
|
|
|
|
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap"Aşk'ına Tâlib'im, Ey Yâr... Söyler misin, ne olur; Vuslâdım'a daha, ne kadar var?"

|
|
|
| 19 Ağustos 2008, 06:42:30 |
|
|
 |
« Yanıtla #12 : 19 Ağustos 2008, 06:42:30 » |
|
 ım "bizi cehennemin ateşinden ve azaba sebep olan bütün vasıtalardan koru!bize acıyarak iyilerle birlikte bizi de cennete koy!ey aziz ve günahları bağışlayan  ım,hatalarımızı ört!bizi korkularımızdan emin eyle!rahman ve rahim olan  ım,bizi huzurunda rezil etme! amin..amin...amin...
|
|
|
|
|
|
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
|
|
|
| 22 Ağustos 2008, 15:52:40 |
|
|
 |
« Yanıtla #13 : 22 Ağustos 2008, 15:52:40 » |
|
 ım "bizi cehennemin ateşinden ve azaba sebep olan bütün vasıtalardan koru!bize acıyarak iyilerle birlikte bizi de cennete koy!ey aziz ve günahları bağışlayan  ım,hatalarımızı ört!bizi korkularımızdan emin eyle!rahman ve rahim olan  ım,bizi huzurunda rezil etme amin.
|
|
|
|
|
|
Rabbin seni ne unuttu ne de darıldı [Duha-3]
|
|
|
| 25 Eylül 2008, 19:30:16 |
|
|
 |
« Yanıtla #14 : 25 Eylül 2008, 19:30:16 » |
|
BÜTÜN NOKSANLIKLARDAN MÜNEZZEH OLAN RABBİMİZ. BİZLERİ GAFİLLERDEN EYLEME CÜMLEMİZİN GÜNAHLARINI AF EYLE. BİR AN OLSUN BİZLERİ NEFSİMİZLE BAŞ BAŞA BIRAKMA.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|