İslam Forumu - İslami Forum
Kullanıcı Adı Sürekli Bağlı Kal
Şifre:
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Favorilere Ekle  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Yılbaşı neyimiz olur? (okuyun)  (Okunma Sayısı 813 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
28 Aralık 2007, 11:45:27
KaMeRaY

* قمر *

Isınıyorum

*

Üye No : 4359

Konu  : 105

Aldığı Teşekkür 11
En iyi öğüt, örnek olmaktır...
« : 28 Aralık 2007, 11:45:27 »

Yılbaşı neyimiz olur? diye soruyorum. Fakat,

-29 Ekim'imiz midir, 30 Ağustos'umuz mudur, Şeker Bayramı'mız mı, Kandilimiz mi, Kurban Bayramı'mız mı? diye sual açmak da yersiz olmazdı.

Biz muharremlerle, martlarla başlayan yıllar da biliriz... ki, hiçbiri böyle şımarıklıkla, böyle ayyaşlıkla, böyle kumarbazlıkla açılmazdı. Hepsi efendi yıllardı.

Memleketimize, herhalde, Beyoğlu'ndan giren, Haliç'i atlayarak Fatih'lere, Aksaray'lara, sonra Rumeli'ye ve Boğaz'ı aşarak önce Kadıköy'lere, Moda'lara ve sonra Üsküdar'lara ve oradan Anadolu'ya geçen bu bunak neyimiz olur: Babamız mı, dedemiz mi, amcamız mı, yoksa Avrupalılıktan pirimiz mi?

İstanbul'un Tepebaşı'ndan Adana'nın Tepebağı'na kadar her yeri bilen, her yere uğrayan bu moruk kimdir, necidir? Bir resmine bakarsanız Havarilere, öteki resmine bakarsanız Rasputin'e benzeyen bu iskambil papazı, aramızda nenin nesidir... Bunu hiç merak ettiniz mi? Siz bırakın da ben söyleyeyim onun kim olduğunu: O Haçlı Seferlerinden kalma bir kılıç artığıdır. O zaman silahla giremediği yerlere, şimdi beyaz sakalıyla saygılar ve sevgiler toplayarak girebiliyor. O evimize girerken eşeğini kapımızın halkasına bağlayan bir Piyer Lermit'tir... Kardeşlerini Mukaddes savaşa hazırlamaktan geliyor.

O, adıyla sanıyla bir misyonerdir ki, şu memlekette ocağına incir dikildikten sonra, kılığını değiştirmiş... Ve bizi avlamaya, kucağında getirdiği oyuncaklarla en can alıcı noktamızdan; çocuklarımızdan başlamıştır.

Bu cömertliğinin karşılığını istemeyecek mi sanıyorsunuz, fedakârlığının sebebini düşünmediniz mi? Bırakın onun hakkından ben gelirim: İşte sakalını çekince gördünüz... Sakalı elimde kaldı ve altından Lüsifer çıktı. Bilirsiniz ki casuslar da kıyafetlerini ekseriya böyle değiştirirler. Bu, mezar beğenmeyen hortlağa ya mezarını gösterin yahut bırakın: Haç'ında çarmıha gereyim onu
.Tehlikeyi sezer de kendiliğinden gitmeye kalkarsa çıkarken ceplerini yoklamayı unutmayınız: Muhakkak bir şeyimizi çalmıştır.                                                                                                                                                                    

Arif Nihat ASYA
« Son Düzenleme: 28 Aralık 2007, 15:07:03 Gönderen: KaMeRaY » Logged

K a M eR aY
26 Şubat 2008, 17:27:02
bektas

EDEP YA HU!

Alışıyorum

*

Üye No : 12994

Konu  : 9

Aldığı Teşekkür 1
« Yanıtla #1 : 26 Şubat 2008, 17:27:02 »

Gerçektende bu konuda avrupalılarla aynı düzeye inmek için çalışıyoruz Allah akıl fikir versin ne diyeyim
« Son Düzenleme: 15 Mart 2008, 16:30:59 Gönderen: bektas » Logged

\o/ ßaşörtüsüne özgürlük \o/
1.)Haksızlık karşısında eğilmeyiniz; çünkü hakkınızla beraber şerefinizi de kaybedersiniz. (Hz. Ali (r.a))
2.)Gecenin ne kadar uzun olduğunu ancak hastalar bilir. (Sadi)
3.)Bir mum diğer bir mumu tutuşturmakla ışığından bir şey kaybetmez. (Mevlana)
4.)İnsanı maskara eden, dilidir. (Sadi)
5.)Zalimler için yaşasın cehennem. (Bediüzzaman Said Nursi)
13 Mart 2008, 14:41:48
taz

Yeniyim

*

Üye No : 1383

Konu  : 2

Aldığı Teşekkür 0
« Yanıtla #2 : 13 Mart 2008, 14:41:48 »

teşekkürler kardeşim
Anahtarlar:
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Favorilere Ekle  |  Yazdır