| 13 Aralık 2007, 13:22:49 |
|
|
 |
« : 13 Aralık 2007, 13:22:49 » |
|
Gün geçtikçe hayatımızda yer eden hatta hayatımız olan İnternette kendimize has terimlerde kısaltmaları görmemek ve bunlardan muzdarip olup elimizden kaydığının farkında olmamak mümkün olmasa gerek !... Neden mi bahsediyorum sa-as-aro-aeo v.b ... Tahmin ediyorum ki bu kısaltmaları tanımayan yoktur aramızda ! ama farkındamıyız bu terimler biz müslümanlara has ve bunları biz korumazsak;korkuyorum ki gelecek nesile kadar elimizde hiç bir şey kalmayacak ... Örnek verecek olursak sa ve as!leri bi ele alalım .. Açacak olursak ; “Esselamü aleyküm” diyene, “Ve aleyküm selam ve rahmetullahi ve berakütühü” denilmelidir.
Bu hususta Teâlâ şöyle buyurmaktadır: “Bir selam ile selamlandığınız zaman siz ondan daha güzeli ile selamı alın veya onu aynıyla karşılayın. Şüphesiz herşeyin hesabını hakkıyla arayandır.” (Nisa/86) Sadece karşılaşıldığı zaman değil, ayrılırken de selam verilmelidir. Bu hususta Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurmaktadır: “Sizden biriniz bir meclise vardığı zaman veya oradan ayrıldığında selam versin. Birincisi ikincisinden farklı değildir.” (Ebu Davud) Bir topluluğa selam verildiğinde içlerinden birisi, selama mukabele ederse, diğerlerinden farziyyet düşer. Hiçbirisi mukabelede bulunmazsa, hepsi de günahkâr olur. İçinde insan olmayan bir yere girildiği zaman: “Esselamü aleyna ve âla ibâdillahissâlihin” diye selam verilir. Ayrıntı ; Gençler yaşlılara, binek üzerinde olanlar yayalara, yürüyenler oturanlara, yukarıdan gelenler aşağıdan gelenlere, dışarıdan gelenler içerdekilere selam verirler. Durumları aynı olanlar, mesela yayalar karşılaştıkları zaman, önce selam veren daha makbuldur. Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem: “Yaya giden iki kişi karşılaştıkları zaman hangisi (önce) selam verirse o daha üstündür.” buyurmaktadır. (Bulûğu’l Meram)
Selama mukabele edemeyecek durumda olanlara selam vermek mekruhtur. O sebeble, Kur’an okuyana, ezan okuyana, kamet getirene, abdest alana, hutbe okuyana, namaz kılana, yemek yiyene selam verilmez.
Kâfirler, münafıklar, İslam düşmanlığı yapanlar, açıktan günah irtikab edenler, yaptıkları günahları açıktan anlatanlar, rastlandığında günah işlemekte olanlar, selama lâyık olmadıkları için, bu gibilere selam verilmez....İslam yaşantımızda en ince ayrıntıyı bile bize ince ince açıklıyorken ; be heyy Müslüman sen kimi kime kısaltıyorsun ?? Bu bağlamda tüm kısaltmaları,kısaltmaları mazaretli-mazaretsiz kullananları ve bunlara vesile olanları BOYKOT EDİYORUM !!!Buna dikkat edenlerdende  c.c razı olsun... Allaha emanet olun... Selam ve dua ile ... Esselamu Aleyküm 
|
|
|
|
|
|
"Kurşunun hesabını üç kişi bilir: Bir kurşunu veren, bir kurşunu ateşleyen, bir de kurşunu yiyen…"
|
|
|
| 13 Aralık 2007, 13:46:12 |
|
|
 |
« Yanıtla #1 : 13 Aralık 2007, 13:46:12 » |
|
Ve aleykum selam..  razı olsun kardeşim. Sana katılıyorum.  Kâfirler, münafıklar vs..bu gibilere selam verilmez.... Bugün kurstaki yeni hocam ben sınıfa girer girmez Selamu Aleykum dedi. Sonrada bana Arapça bir şeyler söyledi. Anlamıyorum dediğimde de ingilizce olarak ünversitede arapça okuduğunu söyledi. Bense selamını almadım. Çünkü bana müslüman olduğunu söylemedi.. Ama bazen boşta bulunup aleykum selam diyecekken ağzımı tutuyorum..Garip bir duygu bu.. 
|
|
|
|
|
|
! ياغايب
|
|
|
| 13 Aralık 2007, 16:29:24 |
|
|
 |
« Yanıtla #2 : 13 Aralık 2007, 16:29:24 » |
|
Eyvallah.
Bu hatayı her gun sanalda defalarca yapıyoruz.
( Simurgun bu konuda bi eleştirsi vardı ,kurstan cıkısta bana hadi aeo , kib dedi. Anlamadım önce ne demek istedigini, sonradan tabi msn allegorisi yaptıgını anladım. Sağolsun ordan da ders almıstık )
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 13 Aralık 2007, 16:45:53 |
|
|
 |
« Yanıtla #3 : 13 Aralık 2007, 16:45:53 » |
|
Ve aleyküm selam ve rahmetullahi ve berakatühü 
|
|
|
|
|
|
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
|
|
|
| 15 Aralık 2007, 16:16:08 |
|
|
 |
« Yanıtla #4 : 15 Aralık 2007, 16:16:08 » |
|
Fikirlere katılan kardeşlere teşekkür eder ve amelde unutmamaları ve sık sık hatırlatmalarını da Yüce Allahdan niyaz ederim...  Boykot etmemiz gereken kısaltmalardan bazıları da İngilizce terimler .. ok-nbr-yes-no-maybe ...v.b Türkiye de yaşadığımızı ve hamdolsun ki Müslüman olduğumuzu unutmadan , taklitçi değil ama örnek olmamız gerektiği bilincinde bunları gençlerimizede anlatmamız şart ... Rabbim yar ve yardımcımız olsun .. Selam ve dua ile...
|
|
|
|
|
|
"Kurşunun hesabını üç kişi bilir: Bir kurşunu veren, bir kurşunu ateşleyen, bir de kurşunu yiyen…"
|
|
|
| 15 Aralık 2007, 17:47:43 |
|
|
 |
« Yanıtla #5 : 15 Aralık 2007, 17:47:43 » |
|
ve aleyküm selam... söylediklerinize katiliyorum ve uygulamaya özen gösteriyorum, Bu konuyu gündeme getirmek oldukça gerekliydi.  (c.c.) RAZI OLSUN SIZDEN
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 15 Aralık 2007, 23:01:48 |
|
|
 |
« Yanıtla #6 : 15 Aralık 2007, 23:01:48 » |
|
RABBİM razı olsun uyarı için.... 
|
|
|
|
|
|
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap"Aşk'ına Tâlib'im, Ey Yâr... Söyler misin, ne olur; Vuslâdım'a daha, ne kadar var?"

|
|
|
| 16 Aralık 2007, 17:06:18 |
|
|
 |
« Yanıtla #7 : 16 Aralık 2007, 17:06:18 » |
|
Fikrinize sağlık... bende bi dostun uyarısıyla dikkat etmeye çalışıyorum inşaallah... 
|
|
|
|
|
|
Kâbe'yi gözlerimize âyine kıldığın gibi, Kâbe'nin nuruyla aldığın gibi gözlerimizi, Al bu gözlerimi, Âyine kıl Cemâli izzetine... Al bu gözlerimi, Seni görmezse benide görmesin... Seni görmezse, görmesin görülecek ne varsa... Seni görmezse görmesin...
|
|
|
| 16 Aralık 2007, 18:26:23 |
|
|
 |
« Yanıtla #8 : 16 Aralık 2007, 18:26:23 » |
|
İslam yaşantımızda en ince ayrıntıyı bile bize ince ince açıklıyorken ; be heyy Müslüman sen kimi kime kısaltıyorsun ?? Bu bağlamda tüm kısaltmaları,kısaltmaları mazaretli-mazaretsiz kullananları ve bunlara vesile olanları BOYKOT EDİYORUM !!! Hay  razı olsun kardeşim yaa benimde hep dertlendiğim ve rahatsız olduğum konulardan birini paylaşmıssın  razı olsun..
|
|
|
|
|
|
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap
|
|
|
| 27 Ocak 2008, 20:09:25 |
|
|
 |
« Yanıtla #9 : 27 Ocak 2008, 20:09:25 » |
|
Müslümanlık, yalnız bilgi işi değil, iman ve sâlih amel işidir. İlim de, imana ve sâlih amele götürdüğü nisbette faydalı ve faziletli. Bilgisi, kendisini hakikate ulaştırmayan kimse, mutlak surette bilginin hammalıdır. Yolcuyu gitmesi gereken yere (gerçek kurtuluş limanına) götürmeyen gemi, çok güzel de olsa basit bir süsten başka bir işe yaramaz, buna gemi de denmez. İnsan için marifet ve hüner, yön belirleyen pusulayı cepte taşımak değil; şu çalkantılı dünya gemisinde asıl hedefe gidecek yönü belirlemek ve o yola koyulmaktır. O yüzden, ilim; satırlardaki değil, sadırlardaki (göğüslerdeki)dir denilir. Senin hayatını düzenlemeyen, seni Hakk'a iletmeyen, üzerinde eseri görülmeyen ve İslâm için olmayan ilimde hayır yoktur. Bilginin papağan gibi hâfızı ve hammalı olmak boşuna yorulmaktır. Ortalıkta bu kadar kitap ve araştırmacı yokken, ortada hakiki ilmin özü ve şimdikinden daha güzel, daha müslümanca bir hayat vardı. Sahabe-i Kiram, Kutlu Elçi'den aldığı ilim ve özellikle halleri ile, somut ve gözle görülür bir müslümanlığı yaşıyor ve temsil ediyorlardı. Peygamber, canlı bir Kur'an; O'nun ashabı da Küçük Muhammed'lerdi. Bir rivâyetleri varsa, bin halleri ve o kadar da amelleri vardı. Sözleri az, fakat amelleri çoktu. (alıntı) Küçük bi hatırlatma ... Ettekraru fi ahsen velevkane yüzseksen... 
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 23 Haziran 2008, 12:23:25 |
|
|
|
|