İslam Forumu - İslami Forum
Kullanıcı Adı Sürekli Bağlı Kal
Şifre:
Sayfa: [1]   Aşağı git
  Favorilere Ekle  |  Yazdır  
Gönderen Konu: NEDEN BİZE BU KADAR DÜŞMANLAR?  (Okunma Sayısı 2436 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
31 Ağustos 2007, 15:29:13
ayşegül

Yeniyim

*

Üye No : 554

Konu  : 3

Aldığı Teşekkür 0
« : 31 Ağustos 2007, 15:29:13 »

Neden bize bu kadar düşmanlar? Eminim hepimiz çogu zaman bu soruyu düşünmüşüz ve kendimizce bazı yanıtlar bulmuşuzdur.Ben burada islamiyeti o mükemmel dini kaldıramayanlardan mahsediyorum.halbuki ömür denilen  bu yol okadar uzun deil ,sürgün yeri olan bu dünyada okadar geniş degil .buna ragmen kendi hallerin de temiz tertemiz bir hayat yasamak isteyen kardeşlerimize neden bu kadar baskı,zülüm, eziyet,vicdansızlık...biz bugün kamuya ayid mülk diye üniversitelere giremiyorsak yarın kamunun malı olacak mabetlerize yani camilarimizedemi baş örtüsüz giricez?bu soruyu ben kısaca şöyle cevaplıyım yarınlar benim için ümitsizlik kapıları olmuş suratıma kapanırken artık bugünlerden umudum var kapılar ardına kadar acıldı sadece bizim memeleketimizde yasayan kardeşlerimiz için... Ama ya digerleri onlar ölmeye mahkumken yarınlarından umud kesmişken belki onlarada o kapılar ardına kadar açılır ,sizce acılırmı? onların umud kapıları. Dogar mı güneş pencerelerine..............                                                                                                                       
31 Ağustos 2007, 15:35:01
MujaHiD

Forum Hizmetçisi

Kurucu

*

Üye No : 1

Konu  : 431

Aldığı Teşekkür 45
Şehidan , Ey Şehidan !
« Yanıtla #1 : 31 Ağustos 2007, 15:35:01 »

Duygusal yaklaştıkları için. İslamın atalarının dini üzerine gelmesini kabullenemedikleri için .

Ve kabullenenleri ise ellerinde fırsat varken ellerinden geldigince engellemek onlar için artık bir görevdir.

Allah ya ıslah etsin, yada kahretsin diyorum.

Selametle

31 Ağustos 2007, 15:40:55
elif_

Minare Team

*

Üye No : 279

Konu  : 305

Aldığı Teşekkür 77
« Yanıtla #2 : 31 Ağustos 2007, 15:40:55 »

İmtihan dünyasında ne olacağı ne göreceğimiz muamma.. Bu imtihan kendini Türkiyede islam karşıtlarının müminlere karşı sürdürdüğü düşman ve çekememezlik, Irak, Afganistan,Çeçenyada ise zulüm ve işkence olarak kendini gösteriyor...Kardeşim açık konuşayım bence türkiyede yakın zamanda(50 yıl kadar) başörtüsü yasağı kalkmaz e madem bu konuda ümitsiziz o zaman kendimizi güzel dinimize adayalım dua edelim hayır işleyelim..Kıyamete kadar müslümana yapılan haksızlık, hor görme devam edeceğinden biz kendi dünyamızdaki amellerimizi düzeltelim mertebemizi Allah katında yükselmeye bakalım.. Bu yönden bakıldığında yalnızca ahiret bizler için bir mutluluk ve ümit yeridir ORDAN BAŞKA RAHAT EDECEĞİMİZ YER YOKTUR İNANIN..

chi begam? har chi begam fayde nadare...

چي بگم.. هر چي بگم فايده نداره
31 Ağustos 2007, 15:55:26
ferda

Yeniyim

*

Üye No : 449

Konu  : 3

Aldığı Teşekkür 8
« Yanıtla #3 : 31 Ağustos 2007, 15:55:26 »

BAŞKA BİR FORUMDAKİ İMZAMI YAZARAK BAŞLIYAYIM.
"DOĞDUYSA ANASINDAN
GELSİN ARTIK KAHRAMAN"
BÜTÜN BENLİĞİMLE İNANIYORUM Kİ ALLAH NURUNU TAMAMLIYACAKTIR.
KAHRAMANIN GELMESİNE ALLAH IN İZNİYLE AZ BİR ZAMAN KALDIYSA ALLAH IN NURUNU TAMAMLAMASINADA AZ BİR ZAMAN KALDI DEMEKTİR.
ÜMİTVAR OLUN ŞU İSTKBAL İNKILABATI İÇİNDE EN YÜKSEK VE GÜR SADA İSLAMIN SADASI OLACAKTIR" DİYEN ASRIN MÜCEDDİDİ BİR ŞEYLER BİLİYOR Kİ BUNU SÖYLÜYOR.
ÜMİTSİZ OLMAKTA NE DEMEK?
"YAŞAYANLAR HEP ÜMİTLE YAŞAR
MEYUS OLANIN RUHUNU VİCDANINI BAĞLAR
EY DİPDİRİ MEYYİT İKİ EL BİR BAŞ İÇİNDİR.
YÜKSELMEYE AZMİN NİÇİN BÖYLE SÜREKSİZ
SEN Mİ YOKSA ÜMİDİN Mİ YÜREKSİZ"
DİYEN MEHMET AKİF ALEM-İ İSLAMI YÜKSELTECEK DİNAMİK,ÜMİTVAR RUHLAR ARIYORDU.
KENDİ YÜKSELİŞİNİZİ DEĞİL ÖNCELİKLE ALLAH IN DİNİNİN YÜKSELİŞİNİ ARZU EDİN. DERİM.
ALLAH IN DİNİNE HİZMET,ALLAH IN DİNİNİ YAYMA İSTEĞİ VE ARZUSUYLA YANAN YÜREKLER ZATEN YÜKSELİŞ İÇİN HER TÜRLÜ DONANIMA SAHİP İNSANLARDIR VE YÜKSELTTİKLERİ HAKLA BERABER YÜKSELEN İNSANLARDIR.
ÖNCELİK "BEN" DEĞİL
ÖNCELİK "İSLAM" ,ÖNCELİK İSLAMİYETİ YAYMAK OLMALIDIR.

KİMLİKSİZİM!!!

SEVGİ İKLİMİNDE SEVGİSİZİM...İSTEDİM VERMEDİLER.
BEKLEDİM GELMEDİLER
SÖYLEDİM DİNLEMEDİLER...BEN Mİ KAYBETTİM?
BENİ Mİ KAYBETTİLER!!??
................................
SAKIN DÜŞLERİME KET VURMAYA KALKMA
HAYALLERİM DE SÜVARİLER ŞAHA KALKTI.
23 Eylül 2007, 13:06:20
salomo

Yeniyim

*

Üye No : 1086

Konu  : 0

Aldığı Teşekkür 0
« Yanıtla #4 : 23 Eylül 2007, 13:06:20 »

güzel
05 Mart 2008, 00:08:27
hamza13

Yeniyim

*

Üye No : 14052

Konu  : 0

Aldığı Teşekkür 0
« Yanıtla #5 : 05 Mart 2008, 00:08:27 »

PENCERENİN BİR BAŞKA AÇISINDAN BAKARSAK HERKEZ BİR NEVİ BİRBİRİNE DÜŞMANDIR...  BENCE BİZLERİN KENDİ NEFSİMİZE VE DİGER KARDEŞİMİZİN NEFSİNE SORACAGIMIZ SORU; NEDEN ONLARIN BU DÜŞMANLIGI BİZİM YOLUMUZU BUKADAR ÇOK ENGELLİYOR?Huh?
   SİZCE:
         *BİZLER YETERİNCE BİLDİKLERİMİZİ HAYATIMIZDA UYGULAMIYORMUYUZ?
         *BİZLER YETERİNCE BİRBİRİMİZE KENETLENMİŞMİYİZ?
         *YILAN KOMŞUNUN KAPISINDAYKEN BİZİ BUKADAR ÇOK İLGİLENDİRDİ Mİ? VEYA FARKINA VARABİLDİK Mİ?
    (((KÜFÜR ZİNCİRİNİN EN DAYANIKLI HALKASINI KIRCAKSIN Kİ, TOPARLANMASI ZOR OLSUN)))     
07 Mart 2008, 18:20:24
bektas

EDEP YA HU!

Alışıyorum

*

Üye No : 12994

Konu  : 9

Aldığı Teşekkür 1
« Yanıtla #6 : 07 Mart 2008, 18:20:24 »

PENCERENİN BİR BAŞKA AÇISINDAN BAKARSAK HERKEZ BİR NEVİ BİRBİRİNE DÜŞMANDIR...  BENCE BİZLERİN KENDİ NEFSİMİZE VE DİGER KARDEŞİMİZİN NEFSİNE SORACAGIMIZ SORU; NEDEN ONLARIN BU DÜŞMANLIGI BİZİM YOLUMUZU BUKADAR ÇOK ENGELLİYOR?Huh?
   SİZCE:
         *BİZLER YETERİNCE BİLDİKLERİMİZİ HAYATIMIZDA UYGULAMIYORMUYUZ?
         *BİZLER YETERİNCE BİRBİRİMİZE KENETLENMİŞMİYİZ?
         *YILAN KOMŞUNUN KAPISINDAYKEN BİZİ BUKADAR ÇOK İLGİLENDİRDİ Mİ? VEYA FARKINA VARABİLDİK Mİ?
    (((KÜFÜR ZİNCİRİNİN EN DAYANIKLI HALKASINI KIRCAKSIN Kİ, TOPARLANMASI ZOR OLSUN)))       

\o/ ßaşörtüsüne özgürlük \o/
1.)Haksızlık karşısında eğilmeyiniz; çünkü hakkınızla beraber şerefinizi de kaybedersiniz. (Hz. Ali (r.a))
2.)Gecenin ne kadar uzun olduğunu ancak hastalar bilir. (Sadi)
3.)Bir mum diğer bir mumu tutuşturmakla ışığından bir şey kaybetmez. (Mevlana)
4.)İnsanı maskara eden, dilidir. (Sadi)
5.)Zalimler için yaşasın cehennem. (Bediüzzaman Said Nursi)
07 Mart 2008, 19:51:43
ASYALI

ASYALI

Yazar

*

Üye No : 8194

Konu  : 100

Aldığı Teşekkür 20
« Yanıtla #7 : 07 Mart 2008, 19:51:43 »

Kıymetli Uhti
Dünya bir dar-ı imtihandır.
Hayatımızın her karesi de imtihandır.
İmanın yarısı sabır yarısı da şükürdür Allahu alem.
Başımıza gelen musibetlere de ancak sabır ve şükür ile mukavemet gösterebiliriz.
Efendimiz(sav)buyurmuşlardı:"Müslüman ne kadar karlıdır,başına musibet gelir sabreder sevap kazanır,başına güzel bir hal gelir şükreder sevap kazanır"ev kema kal
Bize düşen de sabır ve şükürdür.
Musibetlerin sebebine de gelince.
Cenab-ı Allah kullarını çeşitli sıkıntılarla imtihan edecek ki dünyaya gelişimizin gayesi anlaşılsın.
Yerinde oturup ben cenneti istiyorum demek doğru olur mu?kolay mı sıkıntı yaşamadan cennnete gidebilmek?
Sahabe-i kiram hazeratının eti kemiğinden ayrılırcasına işkencelere maruz bırakılmamış mı?
Cennet ucuz değil,cehennem dahi lüzumsuz değil.

SEVGİ GÜNEŞİNİN GURUB ETTİĞİ KARANLIK BİR DÜNYADA ,İNSAN BÜTÜN DÜNYANIN SULTANI OLSA NEYE YARAR Kİ?
07 Mart 2008, 21:31:02
Tefekkür

Kopamıyorum

*

Üye No : 572

Konu  : 226

Aldığı Teşekkür 16
Vakit imanı kurtarma vakti!
« Yanıtla #8 : 07 Mart 2008, 21:31:02 »

KAHRAMANIN GELMESİNE ALLAH IN İZNİYLE AZ BİR ZAMAN KALDIYSA ALLAH IN NURUNU TAMAMLAMASINADA AZ BİR ZAMAN KALDI DEMEKTİR.
ÜMİTVAR OLUN ŞU İSTKBAL İNKILABATI İÇİNDE EN YÜKSEK VE GÜR SADA İSLAMIN SADASI OLACAKTIR" DİYEN ASRIN MÜCEDDİDİ BİR ŞEYLER BİLİYOR Kİ BUNU SÖYLÜYOR.
KENDİ YÜKSELİŞİNİZİ DEĞİL ÖNCELİKLE ALLAH IN DİNİNİN YÜKSELİŞİNİ ARZU EDİN. DERİM.
ALLAH IN DİNİNE HİZMET,ALLAH IN DİNİNİ YAYMA İSTEĞİ VE ARZUSUYLA YANAN YÜREKLER ZATEN YÜKSELİŞ İÇİN HER TÜRLÜ DONANIMA SAHİP İNSANLARDIR VE YÜKSELTTİKLERİ HAKLA BERABER YÜKSELEN İNSANLARDIR.
ÖNCELİK "BEN" DEĞİL

Aynı fikirdeyim kardeşimle teşekkür ederim ferda kardeşim.

Düşün,Anla ve Ağla..
08 Mart 2008, 12:55:31
firdevs

Kopamıyorum

*

Üye No : 292

Konu  : 38

Aldığı Teşekkür 25
« Yanıtla #9 : 08 Mart 2008, 12:55:31 »

"DOĞDUYSA ANASINDAN
GELSİN ARTIK KAHRAMAN"
ÖNCELİK "BEN" DEĞİL

AYNI FİKİRDEYİM BİZ MÜSLÜMANLARLA UĞRAŞANLARI ALLAH KAHRETSİN CANLARI CEHENNEME LANET OLSUN SYONİST KILIKLILAR BEYİNLERİ SAMAN DOLU AHMAK BEYİNLİLER İNŞAALLAH HEM BU DÜNYADA HEMDE AHİRETDE CEHENNEMİN YEDİ KAT YERİN DİBİNE GİRERSİNİZ PİSLİKLER

MUTLULUK DİKENLER ARASINDA BÜYÜYEN GÜL'DÜR... SEVGİ VE ÖLÜM İNSANA HER ŞEYİ HATIRLATIR... SEVGİM RASULUME VE RABBİME DUYDUYUM AŞKTIR... ÖLÜM İSE SEVDALIYA KAVUŞMAKDIR...
13 Mart 2008, 14:29:04
taz

Yeniyim

*

Üye No : 1383

Konu  : 2

Aldığı Teşekkür 0
« Yanıtla #10 : 13 Mart 2008, 14:29:04 »

bu dünyada yaşıyolar asıl obur dunyada gorcekler gunlerini
13 Mart 2008, 14:36:03
gülvisal

Süper Mod

*

Üye No : 1097

Konu  : 828

Aldığı Teşekkür 73
dağlar bile dayanmadı ağırdır yüküm
« Yanıtla #11 : 13 Mart 2008, 14:36:03 »

"DOĞDUYSA ANASINDAN
GELSİN ARTIK KAHRAMAN"
ÖNCELİK "BEN" DEĞİL

HANGİ GÜZEL YÜZDÜR Kİ TOPRAK OLMADI!..  HANGİ CEYLAN GÖZDÜR Kİ YERE AKMADI!..
Anahtarlar:
Sayfa: [1]   Yukarı git
  Favorilere Ekle  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: