İslam Forumu - İslami Forum
Kullanıcı Adı Sürekli Bağlı Kal
Şifre:
Sayfa: [1] 2   Aşağı git
  Favorilere Ekle  |  Yazdır  
Gönderen Konu: Müslümanlar...  (Okunma Sayısı 3532 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
02 Aralık 2007, 12:36:00
simurg

Ziyaretçi

« : 02 Aralık 2007, 12:36:00 »

El-Ezher Üniversitesi Bir konu hakkında fetva vermiş.
Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
Linki Görebilmek İçin Üye Ol veya Giriş Yap

El-Ezher gibi Ehl-i Sünnet vel Cemaat yolundan gitmeyen bir eğitim(!) kurumunun verdiği fetva(!) doğruluğu tartışmaya açık bir konudur. Fetva merciinin kime ait olup olmadığını echel müslüman bile bilmektedir.

Daha da öncesi böyle bir haberin olduğundan bile şüpheliyim.

Tabi bu fetva ayrı bir konu.Bir de işin Cocacola ve pepsi tarafı var.

Biz müslümanlar o kadar cahiliz ki bilmeden dolduruşa gelerek hareket etmeyi çok severiz.Mesela yukardaki örnekte de olduğu gibi sadece Cocacola ve Pepsinin zararlı ve haram(!) olduğunu söylemek abestir.Eğer bir bilgi vericekseniz lütfen birilerinin çıkarları doğrultusunda hareket etmeyelim.Zararlı ise Colaturca da, Mecca Kola da, Zemzem kola da zararlı olsun. Yani ak ile karanın adını koyalım...

Bir ara boykot ürünleri mavalı vardı. Yok İsrail, yok yahudi diyerekten birçok malı bilmeden boykot ettik:(!)

Pahalı pantolonlar giymedik(!), Filistin'e maddi yardım yaptık(!), eşarp seçerken ucuzunu alıp gösterişe girmesin dedik(!)...Hatta ve hatta hergün Kuran-ı Kerim okumadan yatmayan Yaşar Şirketler grubunun sahibi hakkında yahudi suçlaması yaptık ve Onu da boykot ettik....

Sözün özü şu modern diye tabir edilen dünyada cahil müslüman kardeşimi kandırmak o kadar kolay ki... Wink

......
bana deha değil
belgeler gerekli
kanıtlar, ifadeler, resmi mühür ve imza
.......

İsmet Özel (Amentü)

Düzeltme: Başlık Değiştirilmiştir.

« Son Düzenleme: 20 Şubat 2008, 15:17:10 Gönderen: byzihh » Logged
20 Şubat 2008, 14:43:35
islamınanahtarı

İslamın Kapısını Açan Anahtar

Yeniyim

*

Üye No : 12509

Konu  : 5

Aldığı Teşekkür 2
« Yanıtla #1 : 20 Şubat 2008, 14:43:35 »

Sana katılmıyorum.
1- Eğer Coca Cola suçluysa diğer kolalarında mı suçlu ve İMANSIZ olması gerekir diye bir şey yok.
2- Pahalı pantolonlar giymedik(!), Filistin'e maddi yardım yaptık(!), eşarp seçerken ucuzunu alıp gösterişe girmesin dedik(!)... diye şuçlu mu oluyoruz? En doğrusunu yaptık.Biz eşarbı Allah'ın emri olduğu için ve şaçlarımızı ve başımızı görünmesin diye kullanıyoruz;gösteriş olsun diye değil.Pahalı pantolon ne işe yarar sonuçta bacaklarımızı örtecek işe yarayacak bir şey olsun da; öyle pahalı pantolonlar var ki bizi soğuktan donduruyor ve bacaklarımızı tamı tamına örtmüyor.Filistin'e maddi yardım yaptıysak bu da mı suç?Filistin bizim kardeş ülkemiz, ona yardımda bulunmak görevimiz, sonra onlar da bize yardım etti, yarın da edecek.
3- hergün Kuran-ı Kerim okumadan yatmayan Yaşar Şirketler grubunun sahibi hakkında yahudi suçlaması yaptıysak bu da mı şuç? Bir hatası bir dinsizliği bir kötü davranışı vardır ona bu şuçlamayı yapmışızdır.Peygamberimiz (s.a.v.) "Ümmetimiz namazına abdestine bakmayın" sözü bu konuyu açığa kavuşturuyor.
4-Başlığında çok yanlış Müslüman'lar cahil değildir;Müslüman'lığını doğru yaptıkça bu birincisi, ikincisi de Eğer Müslüman2ım diye cahil olduğunu düşünüyorsan o zaman sende cahil olmadığını düşündüğün başka bir dine gir.

Bu yazın sanırım biraz hatalı olmuş, yazına ve kendine biraz çeki düzen ver...

Düzeltme: Yazı Tam olarak okunamadığı için Font değiştirilmiştir.
« Son Düzenleme: 20 Şubat 2008, 15:05:20 Gönderen: byzihh » Logged

Yâ Rabb, muhakkak ki ben kendime çok zulmettim; yani çok günâh işledim. Günahları ise ancak sen afv ü mağfiret edersin. Hakkıyle gafûr ve rahîm ancak sensin. Beni kendi indinden bir fazl u keremle afv ü mağfiret eyle ve bana lutf u ihsanınla merhâmet eyle. Yani benim istihkakım olmayarak mahza fazl u kereminle cehennemden halâs edip cennet ve cemâline kavuştur.
20 Şubat 2008, 15:04:35
ASYALI

ASYALI

Yazar

*

Üye No : 8194

Konu  : 100

Aldığı Teşekkür 20
« Yanıtla #2 : 20 Şubat 2008, 15:04:35 »

Kıymetli Kardeşlerim.
Münazara ve tartışmaya hiç gerek yok.
Sonuçta burdaki bütün kardeşlerimizin inancından şüphemiz yok ki
Hepside temiz dirayetli müslümanlar.
Acizane fikir beyan etmek noktasında benim de bir kaç cümlem olacak inşallah yanlış anlaşılmamayı umarak.
Coca colanın açılımında bile Allah yok mekke yok muhammed yok manaları çıkıyormuş ki bunlar bize elektronik posta şeklinde geliyor devamlı.
Coca cola nın için de domuz katkısı olduğunu kanıtladılar bu kanıtdan ötürü de el ezher üniversitesi fetva verdi diye biliyorum ki inşallah yanlış bilmiyorumdur.Bu konuda bilen kardeşim varsa benim de yanlışlarımı inşallah düzeltsin mesrur oluruz.
coca cola bir yahudi kuruluşu ki efendimiz onlardan alışveriş bile etmeyin buyurmaktalar.
Yardım konusunda da müslüman yardımseverliği ile biliniyor ve tanınıyor.
Biz eğitim amaçlı orta asyaya ve avrupa ülkelerine gider geliriz.
Son seyahatımızı ukraniyaya yapmıştık.
Orda türk kolejinde görev yapan öğretmen arkadaşlarımız et dağıtırken bir bayram günü bir rus kadın çok etkilenip müslüman oluyor.
Bi de tabirlerimize ve yazdıklarımızı çok dikkat etmemiz lazım ki hafizen allah burdan okuyan biri bunlara göre hareket etse ve yazdıklarımız doğru değilse mesuliyet altında kalırız.
Baki selam ve dua ile
« Son Düzenleme: 20 Şubat 2008, 15:06:30 Gönderen: asyali » Logged

SEVGİ GÜNEŞİNİN GURUB ETTİĞİ KARANLIK BİR DÜNYADA ,İNSAN BÜTÜN DÜNYANIN SULTANI OLSA NEYE YARAR Kİ?
20 Şubat 2008, 15:15:34
hafiz87

Emektar

*

Üye No : 150

Konu  : 42

Aldığı Teşekkür 10
« Yanıtla #3 : 20 Şubat 2008, 15:15:34 »

Bu yazıyı Yönetici Olarak değil, Bir Üye Sıfatı ile Yazıyorum,
Yukarıda ilk Mesajda Yazılan Yazı Bir çok Hatalarla Dolu,
MüslümanLar Cahil değildir. Coco-Cola, Katıksız Kafirlerindir. O İnanmadığınız Yazıda, Ne yazıyor Arapça biliyorsanız Çok Rahat bir şekilde Okuyabilirsiniz.
Filistin'e Yardım etmek ne zaman suç oldu.
Yada Pahalı giyinmemek,  Tesettür Daha Güzel görünmek için Giyilmez.
Kimi Temize çıkarmak istiyorsunuz, Yazınızdan Bu Anlam Çok rahat çıkarılabilir.
Coco Cola, Geçmişte, Tam yıl olarak hatırımda değil ama, Bir Yıllık Net Karını İsrail'e Hibe etmiştir. Pepsi'nin Geçen Günkü Yaptığı rezilliği Gördünüz.
Tartışmaya Gerek yok. Kimseyi temize Çıkarmayada.
Saygılar...

" Şanlı Milletinin kendisine yüklediği tarihi misyonu eda için inleyen, ne olursa olsun o emaneti bırakıp firar etmeyen bir gençlik........."
20 Şubat 2008, 15:55:19
simurg

Ziyaretçi

« Yanıtla #4 : 20 Şubat 2008, 15:55:19 »

yazına ve kendine biraz çeki düzen ver...  

Huh?
20 Şubat 2008, 16:29:06
hafiz87

Emektar

*

Aldığı Teşekkür 10
« Yanıtla #5 : 20 Şubat 2008, 16:29:06 »

yazına ve kendine biraz çeki düzen ver...  

Huh?
SimurG, Neyi savunduğunu Açıkça Yazarmısın, Arkadaşımızın demek istediği, Müslümanları Cahil Görmekten Vazgeç ve Kendini Bu düşüncelerden Arındır.
Lütfen Forumu Tartışma Ortamına Sürüklemeyin.

" Şanlı Milletinin kendisine yüklediği tarihi misyonu eda için inleyen, ne olursa olsun o emaneti bırakıp firar etmeyen bir gençlik........."
20 Şubat 2008, 16:42:13
simurg

Ziyaretçi

« Yanıtla #6 : 20 Şubat 2008, 16:42:13 »

Alıntı
Müslümanları Cahil Görmekten Vazgeç ve Kendini Bu düşüncelerden Arındır.

Tamam efendim...Ben bu düşüncelerimden vazgeçtim ama birşey değişmedi. Irakta ve Kudüs'te müslümanlar hala öldürülüyor...

Alıntı

Tartışmaktan neden bu kadar çekiniliyor bilemiyorum...Can Dündar yazılarının yollanması ve Teşekkür et butonuna basılması için her zaman güzel şeyler yazılmalı mantığıyla mı kuruldu bu ortam?

Ben düşündüklerimi söylerim. Birilerinin hoşuna gitmedi diye doğru gördüklerimden vazgeçemem...
20 Şubat 2008, 17:04:13
hafiz87

Emektar

*

Aldığı Teşekkür 10
« Yanıtla #7 : 20 Şubat 2008, 17:04:13 »

Alıntı
Müslümanları Cahil Görmekten Vazgeç ve Kendini Bu düşüncelerden Arındır.

Tamam efendim...Ben bu düşüncelerimden vazgeçtim ama birşey değişmedi. Irakta ve Kudüs'te müslümanlar hala öldürülüyor...

Alıntı

Tartışmaktan neden bu kadar çekiniliyor bilemiyorum...Can Dündar yazılarının yollanması ve Teşekkür et butonuna basılması için her zaman güzel şeyler yazılmalı mantığıyla mı kuruldu bu ortam?

Ben düşündüklerimi söylerim. Birilerinin hoşuna gitmedi diye doğru gördüklerimden vazgeçemem...
SimurG,
Sorun Bizde mi? Kafirlerdemi,
Adam Tepeme Bomba Atıyor, Bacıma Tecavüz Ediyor, Bacılarım Amerikan P.. lerini Doğurmamak için Canlarına Kıyıyor( Bu İntihar Doğru Değil, Doğruluğunu Savunmuyorum, Sadece içinde Bulundukları Piskolojik Hali düşünün)
Hergün Onlarca Evden Cenaze Çıkıyor, Kur'an ı kerimler Yakılıyor, Tuvaletlere Atılıyorken, Tüm Bunlar Sana Bir anlam ifade etmiyor, Ve Suçlu Müslümanlar Oluyor Öyle mi,
Ne Demeliyiz, EY Amerika; Lütfen Gel Bize de Aynısını Yap, Bunumu Demeliyiz.
Lütfen Tutarlı Konuşun, Kör Bir inat Uğruna Müslümanları aşağılamaktan Vazgeçin,
Biz Bize Zulmeden ve Küfreden Kafirlerin Karşısında Susmayacağız, Boykotsa Boykot, eylemlemse Eylem Yapacağız.Tüm Bunları Onların Yaptıkları Gibi Küfrederek değil, Müslüman Gibi Haykırarak Yapacağız.

20 Şubat 2008, 17:11:22
firdevs

Kopamıyorum

*

Üye No : 292

Konu  : 38

Aldığı Teşekkür 25
« Yanıtla #8 : 20 Şubat 2008, 17:11:22 »

değerli kardeşlerim evet bir konu tartışılır ama saygı çercevesinde her kes her konuda fikrini beyan edebilir(saygılı olmalıyız birbirimize bizler müslümanız)herkesinde fikri aynı olacak diye bir şey yok.. simurg kardeşim müslümanlar cahil degil ama belki bilgileri olmaya bilir yada gafletde olabilirler biz müslümanlar olarak her konuda her şeklimize dikkat etmeliyiz alışverişlerimizde,, giyinmemizde ,,davranışlarımızda, vede konuşmalarımızda bu davranışlar özel olmalı çünkü müslüman kişilere özeldir.... Coco-Cola, Katıksız Kafirlerindir. O İnanmadığınız Yazıda, Ne yazıyor Arapça biliyorsanız Çok Rahat bir şekilde Okuyabilirsiniz.
(rasulumu ve allah ımı haşa inkar ediyorlar
Filistin'e Yardım etmek ne zaman suç oldu.
Yada Pahalı giyinmemek,parası olan parasına göre alır ve giyer kardeşim
  Tesettür Daha Güzel görünmek için Giyilmez.allah ın emri oldugu için giyilir.
Coco Cola, Geçmişte, Tam yıl olarak hatırımda değil ama, Bir Yıllık Net Karını İsrail'e Hibe etmiştir. Pepsi'nin Geçen Günkü Yaptığı rezilliği Gördünüz.zaten bırakın yahudileri türkiyede benim vatanımda benim başörtüme yasakcılar o kadar çokki ama kimsede başımdaki örtüme el uzatamaz bu uguyrda bir kötü canım var veririmde degerli kardeşlerim sizlerden rıcam bizlere yakışanı yaparak birbirlerimizi kırmadan her konuyu tartışabiliriz saygılarımla rabbim cümlemizin yar ve yardımcısı olsun kardeşlerim selam ve dua ile

MUTLULUK DİKENLER ARASINDA BÜYÜYEN GÜL'DÜR... SEVGİ VE ÖLÜM İNSANA HER ŞEYİ HATIRLATIR... SEVGİM RASULUME VE RABBİME DUYDUYUM AŞKTIR... ÖLÜM İSE SEVDALIYA KAVUŞMAKDIR...
02 Mart 2008, 04:46:10
hamzagibi

Alışıyorum

*

Üye No : 7770

Konu  : 3

Aldığı Teşekkür 0
KALK DİRİL KULLUK ET
« Yanıtla #9 : 02 Mart 2008, 04:46:10 »

Simurg kardeşe saygım elbette var ama bildiği çoğu şey tepetaklak olduğu için onun VIP üyeliği ile Forumu birbirine bir türlü bağdaştıramadım. Yanlış anlaşılmasın şahsına bir garezim, olumsuz bir tavrım yok. Dediğim gibi yanlışlarla dolu bilgileri ve o bilgileri VIP kimliği ile burada yayıyor olması.
Sıradan bir üye olsa aynı bu konuyu açıp sadece hasbihal etmek istediğini yazsa Amenna.
-Dinde tatışma değil davet ve sohbet esastır.
-Kaynakları sorguluyor bir kalemde Ezheri atıyor ama Coca Colaya itimatı sonsuz. 100 milyar dolarlık şirkete karşı olumsuz isnatlarını ispatlamazsan müfterisin diyor nerdeyse.
Yaşar Nuri'ce, Zekeriya Beyaz'ca konuşuyor. (Ama onlar gibi Bel'am olmadığından eminim.)
Neyse uzatmayacağım yalnız şunu söylemek isterim; Bediuzzaman Üstadımızın talebelerinden olduğunu zannediyorum; yukarıdaki alıntıyı aynen destekler tarzını Üstad görseydi öyle bir talebeden utanırdı.
« Son Düzenleme: 14 Mart 2008, 00:08:33 Gönderen: hamzagibi » Logged

Aslolan Hak için görüp yazabilmek
02 Mart 2008, 04:50:07
hamzagibi

Alışıyorum

*

Aldığı Teşekkür 0
KALK DİRİL KULLUK ET
« Yanıtla #10 : 02 Mart 2008, 04:50:07 »

Simurg kardeş sen o yazıyı İsmet Özelin yazdığına eminmisin ?
Tarih ve kaynak belirtmeni rica edeceğim

02 Mart 2008, 05:19:49
Simyacı

Alışıyorum

*

Üye No : 3380

Konu  : 17

Aldığı Teşekkür 0
« Yanıtla #11 : 02 Mart 2008, 05:19:49 »

söylenecek (konuşulacak) birşey kaldı mı bilmiyorum (konuya girmek de istemiyorum ama)
şu gözüme çarptı,
bu site, farklı bir site,
bu başlık farklı bir başlık,
buraya giren insan, yahudisinden müslümanına, para babasından fukarasına kadar herkesin yapması gereken veya yapmaması gereken, küçük aralıklarla girdiğimiz; gaflet, dalalet ve hatta 'küfür' hükümleri..

af edersiniz ama yer yer havada uçuşuyor...

lütfen kemerleri bağlayın ve biraz inişe geçelim, bu yükseklik adamı çarpar (rüzgardan dolayı)...

---

hüsn-ü niyetimi belirtmek istiyorum ve sözümün özü bir kıssayla neticelendirmek istiyorum.
(ben yazmadım ama burada daha önce yazıldı mı bilmiyorum..)
adamın biri bir gün dünyanın halini düşünmüş, "vah yazık tüh eyvah" diyeceğime,
ben bu alim halimle bunu gördüm bir el atayım demiş ve Dünyayı düzeltmeye niyetlenmiş,
oldukça bir müddet geçmiş; ses de yok, görüntü de yok..
sonra Dünya'dan vazgeçip ülkesini düzeltmeye karar vermiş, hadise aynı " koyuyorum.
sonra şehrini, semtini, mahallesini, sokağını derken.. (tabii ki çok uzun bir süre sonra, gençlik yıllarında niyetlendiğini düşünürsek, şu anda torun torba olması lazım..) bir de bakmış, ailesi bile istediği gibi değil, ben ilk önce kendi evimi düzelteyim demiş, sonra bir bakmış ki, kendi bile uygulamadığı şeyleri söylediği için kimse kendisini takmıyor.. Adam en son karar olarak şunu söylemiş: "ben kendimi düzelteyim, KENDİMİ!!"

-----

hamzagibi bey, noktalar yumağı arasındaki Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor
3'lük
İsmet Özel'in sadece

-----

sürç-ü lisan ettiysek affola..
selametlen
02 Mart 2008, 05:34:59
hamzagibi

Alışıyorum

*

Aldığı Teşekkür 0
KALK DİRİL KULLUK ET
« Yanıtla #12 : 02 Mart 2008, 05:34:59 »

Herkes kendi hissesini çıkarsın yazımdan diye mi düşündünüz Simyacı Kardeş ?
Ben pek bir kasıt algılayamadım ama !
Tek algılayabildiğim galiba Simurg arkadaşa yanlış biliyor dememin sizin nezdinizde küfür hükmü vermiş gibi algılandığı ve tarafınızdan önce kendimi düzeltmem gerektiği tarzında bir hikaye ile uyarıldığım.
Ancak aynı uyarıyı diğer tüm konu katılımcılarına da yapmış olabilirsiniz. Orası pek net değil.
Ben de tartışmak istemiyorum ama bazı konu başlıkları vardır ki birşeyler söylemezseniz vebali vardır.
Özetle Biz Müslümanız. Din düşmanının kimliğini saklattırıp alnımıza sıkacağı kurşunu ona kazandırmak dünyanın en saf hareketi olsa gerektir.
Hürmetlerle!
« Son Düzenleme: 03 Mart 2008, 00:11:11 Gönderen: hamzagibi » Logged

02 Mart 2008, 10:36:25
Mustazaf-Er

Molla Kerbela

Alışıyorum

*

Üye No : 2676

Konu  : 39

Aldığı Teşekkür 0
« Yanıtla #13 : 02 Mart 2008, 10:36:25 »

Sana katılmıyorum.
1- Eğer Coca Cola suçluysa diğer kolalarında mı suçlu ve İMANSIZ olması gerekir diye bir şey yok.
2- Pahalı pantolonlar giymedik(!), Filistin'e maddi yardım yaptık(!), eşarp seçerken ucuzunu alıp gösterişe girmesin dedik(!)... diye şuçlu mu oluyoruz? En doğrusunu yaptık.Biz eşarbı Allah'ın emri olduğu için ve şaçlarımızı ve başımızı görünmesin diye kullanıyoruz;gösteriş olsun diye değil.Pahalı pantolon ne işe yarar sonuçta bacaklarımızı örtecek işe yarayacak bir şey olsun da; öyle pahalı pantolonlar var ki bizi soğuktan donduruyor ve bacaklarımızı tamı tamına örtmüyor.Filistin'e maddi yardım yaptıysak bu da mı suç?Filistin bizim kardeş ülkemiz, ona yardımda bulunmak görevimiz, sonra onlar da bize yardım etti, yarın da edecek.
3- hergün Kuran-ı Kerim okumadan yatmayan Yaşar Şirketler grubunun sahibi hakkında yahudi suçlaması yaptıysak bu da mı şuç? Bir hatası bir dinsizliği bir kötü davranışı vardır ona bu şuçlamayı yapmışızdır.Peygamberimiz (s.a.v.) "Ümmetimiz namazına abdestine bakmayın" sözü bu konuyu açığa kavuşturuyor.
4-Başlığında çok yanlış Müslüman'lar cahil değildir;Müslüman'lığını doğru yaptıkça bu birincisi, ikincisi de Eğer Müslüman2ım diye cahil olduğunu düşünüyorsan o zaman sende cahil olmadığını düşündüğün başka bir dine gir.

Bu yazın sanırım biraz hatalı olmuş, yazına ve kendine biraz çeki düzen ver...

Düzeltme: Yazı Tam olarak okunamadığı için Font değiştirilmiştir.

Çok güzel açılamışsın kardeşim Allah razı olsun...cok cok sağol...

Linklerin Görülmesine İzin Verilmiyor

Bı Ey İman Edenler İman
02 Mart 2008, 19:18:01
Simyacı

Alışıyorum

*

Üye No : 3380

Konu  : 17

Aldığı Teşekkür 0
« Yanıtla #14 : 02 Mart 2008, 19:18:01 »

ben konuya girmek istemediğimi söyledim ama sanırım artık girmek zorunluluk oldu...

fetva merci'ni sen misin, o mu diye sorarak bulamayız. Su tesisatı patlasa ehline gidersiniz, doğalgaz sızdırma yapsa ehline gideriz ama mesele bu kadarla sınırlı kalmaz elbette, sizin (bizim) yapmamız gereken bunları kuran ve sünnet çizgisine göre değerlendirmektir. netekim atmation'un turnusol kağıdı gibi renk değiştirici bir testi olmayan ve ağzı olanın konuştuğu bir devirde yaşadığımız için bunların kontrolünü yapmak, belki bir çok fetva veren insanın verdiği fetvaları vermekten daha zor olacak...

kısacası, ismini görür görmez, ezberden: "fetva mercîi ezher değildir." diyemeyiz

kaldı ki benim görüşümü sorarsanız bence de ezher haklıdır.
sonuçta insanın yapısına zararı var,
ne idüğü belirsiz memleketlere süt oluyor, o paralar bizim memleketimize döndüğünde ise kan oluyor..

vesselam.

yalnız soru işareti koymak istediğim biryer var.

asyalı arkadaşımız yahudilerle alışveriş yapmama konusunda Efendimiz'in buyruğu olduğunu söylemiş.

ben Efendimiz s.a.v.'in vefat etmeden kısa bir süre önce kalkanının bir yahudi tüccarda (ticaret sırasında) rehin bıraktığını ve bir daha alamadığını, hatta Hz Ali'nin kalkanı almak için tüccar'la münakaşaya girdiğini biliyordum..

yanlışım varsa düzeltin, siz de kendinizi kontrol ederek yanlış mı var diye kontrol edelim.

(ve birbirine zıt beyanların bulunduğu bir konu, nasıl konuşarak ve dikkatsizlik hatalarının meydana getirebileceği eksiklikleri gidererek orta yolu nasıl bulurmuş gösterelim..)

selametle..
Anahtarlar:
Sayfa: [1] 2   Yukarı git
  Favorilere Ekle  |  Yazdır  

Gitmek istediğiniz yer: