MERHABA.YENİ DOĞACAK KIZIMA İSİM ARAMAKTAYIM.yASİN DE GEÇEN MİNEL KELİMESİNİN ARAPÇA ANLAMINI BULAMIYORUM BANA YARDIM EDEBİLİRSENİZ ÇOK SEVİNİRİM.
Kardeşim, "MİNEL" kelimesinin anlamını sormuşsun, ben Yasin süresinin 3. ayetinde geçen olarak anladım, anlamını söyleyecem ama eğer yanlış anlamışsam düzeltirsin.

İnneke leMİNEL mürselin
Burda geçen "minel" kelimesine dikkat edecek olursan tek başına bir kelime değil ve tam bir anlamda içermiyor. Senin sorduğun şekilde cevap vereyim, "min" arap dilinde harf-i cerlerden olup, türkçede ki "den-dan" ekidir. "el" ise eliflam takısı olup bir anlamı yoktur, başında bulunduğu ismin nekire (bilinmeyen) olmadığını ifade etmek için gelir.
SELAM VE DUA İLE...
emeğine sağlık siraceddin hocam
birde bişeyde ben eklemek istiyorum bu konu uzerine
mutluluk57 kardeşimiz guzel isim için kurana başvurmuş bu guzel bişey fakat şunu bilelim kuran da her gecen sozcuklerin isim olarak kullanılabilirliği yok tabi
son zamanlarda kuranda var diye gelişiguzel isim takmalar aldı başını gidiyor (aleyna,siccin,beyyine)....gibi
yani sozcuk olarak okunuşu hoş olan dile hoş gelen her kelimeyi isim olarak almışız ama bakmamışız bunların anlamı ne diye mesela ALEYNA=bizim uzerimize,hakkımızda gibi manalara gelir SİCCİN =amel kitabının adı (bazı mufessirlere gore ameli kotu olanların kitabı) BEYYİNE=apaçık,izaha gerekli olmayan anlamına gelir
evet anlamlarına baktığımız zaman bu kelimelerin isim olabilmesini gerektirecek bişey yok
yani burada mutluluk57 kardeşimiz araştırmış bulamamış sormuş ne guzel değilmi
tekrar konuya acıklık getirmesinden dolayı siraceddin hocama ve mutluluk57 kardeşimize bu dikkatinden dolayı sualinden dolayı teşekkur ederim