kesinlikle veriyor
tefekkür kardeşim
yazınızı okudum

razı olsun ve yazınız bizi
KUDDÜS isminin tefekkürüne götürdü elhamdülillah
KUDDÜS: "Zâtında, sıfatında, fiillerinde, isimlerinde, hükümlerinde her türlü lekeden, eksiklikten çok uzak, pek temiz."
"Her şaibeden münezzeh, çok temiz ve pak olan."
MANALARINI AKSETTİREN BU İSMİNİN TECELLİSİYLE koskoca kainat temizlenir.
rüzgarlar esmeye başlayınca
KUDDÜS kendini okutturmaya başlar dimi.sanki büyükçe bir süpürge gibi kainat süprülür.
ardından yağan yağmurla adeta kainat yıkanır temizlenir
KUDDÜS isminin tecellisiyle
mis gibi bir koku yayılır ortama parfüm sıkılmış misali......
baharda bu temizliğin ardından çimler çıkıverir. otlar yeşeriverir.
kainata tertemiz halılar yazılmış gibi oluverir bir anda dimiiiiii
evet evimizde yaptığımız temizlik nedir? o gün benim yaptığım temizlik rabbimin
KUDDÜS isminin tecellisinin bende aks etmesidir.benden değildir.
çok temiz çok titiz insanlar vardır dimi???işte bu şahıslarda da
KUDDÜS isminin tecellisi biraz daha fazladır.
tefekkür kardeşimin yazdığı ilk cümleler
alıntı yapıyorum kardeşlerim
Evinizin bir hafta boyunca düzenlenip toplanmadığını ya da sokakların temizlenmediğini,çöplerin fabrika atıklarının kaldırılmadığını bir düşünün.Şüphesiz çevremiz yaşanmaz bir hale gelirdi.Yerin ve göğün temiz kalmasını sağlayan bir yaratıcı vardır.Nasıl ki evimiz düzenli olduğunda bu o evi temizleyen birisinin olduğunu gösterir aynı.
KUDDÜS isminin bize okutturuyor bu gözlem dimi
kardeşimiz devam ediyor

bizlere sayısız nimetler vermiş bununla da kalmayarak bu nimetlerden yararlanabilmek için canlılara yüzbinlerce arzular,iştahlar,ihtiyaçlar,duygular ,latifeler ihsan etmiş.Mesela biz insanlara öyle dil,damak,mide vermiş ki hadsiz yiyeceklerden lezzet alır.Öyle bir hayat ihsan etmiş ki ,duygularıyla bu engin sofradaki lezzetlerden istifade eder.Öyle bir insaniyet verilmiş ki ,akıl ve kalp gibi çok cihazlarıyla hem maddi hemde manevi alemin nihayetsiz hediyelerinden zevk alır.[/color][/b]
işte bir yıl boyunca durmadan çalışan şu vücut gemimiz bir aylık ORUÇ istırahatıyla yıllık bakıma giriyor adeta
karaciğerimiz kendini yeniliyor
kalbimiz
hücrelerimiz
hepside ayrı ayrı bakıma giriyor